Alla inlägg den 2 januari 2013

Av Anita - 2 januari 2013 08:36

 

Egentligen började förberedelserna en dag innan med att Kinabror och jag satt hemma i köket och förberedde maten. Att hacka upp 6 fläskfileer och en massa lök i bitar tar en bra stund bara det. Vi gjorde en jättegryta eller rättare sagt två stora grytor till middagen. 20 st hungriga människor kräver mycket mat.


Det är ett härligt väder. Bara några grader kallt och ibland tö. Det rasar av taket och backen ner till sjön har blivit lagomt hal så att lille gullige Liam kan åka bräda. Han är en hejare på det redan den lille rackaren. Balansen är fantastisk.


Som vanligt så kommer och går folk hela tiden. När den ena far så kommer den andra. Hoppas Mickes fjälla inte blir allt för förskräckt för jag har förstått att det inte är så här överallt.


Sofiepropp är här med sin katt Felicia och så på nyårsafton kommer DansBritt och ska ligga över också.

Nyårsafton började jag med att duka borta hos Kinabror och bära dit en del porslin. Visserligen har han själv det mesta redan men det finns ju lite udda grejor som champanjeglas tex.

 

Vilket fint hus och vilken bra plats. Här blir det feststället i fortsättningen.


Framåt kvällen vandrade DansBritt, Sofiepropp och jag på skoterleden bort till Kinabror. Det blir fort mörkt så fast klockan bara var 5 så var det pannlampa som gällde men det var riktigt skönt att vandra genom skogen för luften var ljum och ingen isade blåst pinade oss.


Vi förberedde maten.

Förrätt: Borgmästarröra

Sedan Fläskfilegryta med ris och sallad

Till efterrätt blev det kladdkaka och grädde som A och T hade gjort. Det fanns dessutom chips, kakor och choklad så inte behövde vi svälta den här kvällen.

 

Så började dom andra komma. Här sitter sonen med nya gulliga fjällan och kompisen Magnus. Snart ökade ljudnivån till höga höjder och vi hade det hur trevligt som helst.

Efter maten hann vi till och med spela ett roligt spel innan klockan blev alltför mycket. Lille Liam somnade på soffan och sov så gott där.

 

Nu när jag tittar i efterskott upptäcker jag att alla sitter och pillar med sina telefoner. Det är bara AMV och jag som inte har dom i full gång. Att det kunde bli så här att vi är så beroende av telefonerna (eller rättare sagt datatelefonerna för nu är dom ju en hel data egentligen)


 

När klockan slog tolv gick vi ut för att släppa iväg våra fina vita luftballonger eller rislampor eller vad det heter. Vi hörde visserligen raketer smälla i byarna runt omkring men här vid fina sjöns strand var det tyst och stilla och fint fint gled balongerna iväg ut över sjön och försvann upp i himlen.

 

På fartukvisten stod skumpan och väntade och för första gång på många år kunde man stå ute och njuta utan att frysa det minsta. Härligt. Vi har verkligen blivit välsignade med ett perfekt väder nu några dagar.

 

Sedan fortsatt kvällen eller rättare sagt natten och så småningom troppade människorna av en efter en.

 

Sofiepropp, Dansbritt och jag var kvar till sist. Nej föresten broder O låg ju över så han var också kvar. Vi vandrade hem i mörkret och jag tror att klockan var nästan 3 på natten.


Gårdagen var ju lite seg. Alla låg länge och vi gick bort till kinabror. Där stod han i tofflorna och diskade. Vi räknade ut att han skulle hand-diska 60 tallrikar, 40 glas och otaliga bestick och skålar av olika slag oj oj oj. Vi satt oss och drack lite kaffe och hjälpt till att torka disk och plocka lite grann.


Festen var slut. Huset var invigt och allt hade varit precis så lyckats som man kunde hoppas.


På eftermiddagen satt Sofiepropp och jag  framför tvn och såg "Ivanho" Inte för första gången minsann men det är liksom en tradition.

Jag gjorde potatisgratäng och tog fram en redan stekt älgstek ur frysen.

När vi skulle äta kom broder O och kinabror så vi blev 6 stycken vid bordet den middagen.


Så småningom så for broder O och Sofiepropp och vi satt bara och slöade framåt kvällen. Sonen, hans fjälla och jag och en liten stund var kinabror här också. Vi satt och mumsade på kex och ost och bara slappade.


Nu ligger då det nya året framför oss som ett vitt oskrivet blad, färdigt att fylla med färger och mönster.

Jag har som vanligt bara ett nyårslöfte. Det är att uppleva något nytt och lära mig något nytt. En liten önskan har jag att lära mig göra salvor och sånt med naturväxer. Kan se DansBritt och mig stå och röra i doftande grytor och få till fina och nyttiga saker. Vi ska försöka leta oss någon sådan kurs faktiskt.


Så har jag tänkt ha loppis och få bort lite gamla grejor men först måste jag göra iordning i min loppis och det är ju ett företag som jag gruvar mig lite för.


Så finns det sånt man känner att man måste göra som att måla om det vita på huset tex. Så är det ju vedhelvetet.

Det närmaste som ligger som en mara är att fixa bilen inför besikningen och ringa och beställa tid hos tandläkaren. Båda saker som kostar onödiga pengar och som känns som bortkastade pengar.


Dagens ord: Ge inga nyårslöften. Man blir bara besviken när man inte förmår hålla dom.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards