Alla inlägg den 4 januari 2013

Av Anita - 4 januari 2013 13:41

Ett av mina fel är att jag har väldigt väldigt svårt att be om hjälp. Jag känner det som om att andra människor har så mycket att stå i och är så stressade så att det är nästan oförskämt att pressa på dom ännu mera sysslor.


men......ibland så klarar man inte saker själv och mina vänner har sagt till mig att jag får skylla mig själv. Ingen hjälper någon utan att man ber om hjälp.

Så är det kanske men jag vet att en del av kvinnorna har en radar som gör att dom utan att man ber dom erbjuder sin hjälp. Jag har några sådana kvinnor omkring mig men inga män och jag hoppas att jag själv hjälper där jag ser det behövs.


Nyårsafton hos Kinabror gjorde jag därför min kupp. 20 personer närvarande. Jag ställer frågan. Är den någon som frivilligt vill köra iväg med bil och släpvagn och hämta ved till mig?


Egentligen vet jag vilka som skulle erbjuda sig. Sonen och kompisen M ställde upp ganska omedelbart om jag bara bjöd dom på plankstek efteråt och naturligtvis gjorde jag det.


 

Nu är det så att en vedängel erbjudit mig ved (kvinna som tänkt på mig utan att jag bett).


En morgon som idag med blankis på vägen efter en natt med tö så är det tur att M har fyrhjulsdrivet. Vi åkte till en gammal gammal by med gamla hus, efter en slingrig och backig väg. Vilket ställe. Fina timmer hus, utsikt över indalsälven och så vackert som helst.


 

Solen tittade fram till och med och det var bara någon grad kallt och lugnt och fint. En härlig dag och det gick rätt fort att lasta en släpvagn full eftersom vi var tre stycken.


Vilken lycka för mig att inte behöva spara på veden. Nu har det varit en mild vinter hittills men man vet aldrig när kylan slår till. Då är det fint att ha mycket ved så man kan hålla värmen. Nu känns det varmt och bra i hjärtat båda av vänligheten med att få ved och hjälp med att få hem den.


  

Igår åkte sonens fjälla hem och det var synd för hon hade gärna fått stanna lite till. Så gullig och enkel och lättsam som hon var. Jag gillade henne verkligen och alla andra tyckte också om henne.

 

Är dom inte gulliga så säg. Inget är som kärleken. Den sprider värme omkring sig.


Annars har sista dagarna gått med det vanliga. Folk kommer och går och killarna har kört upp många skoterspår i skogen så det finns många fina vägar att gå på.

 

Igår kväll tog jag en promenad bort till Kinabror. Först över steddesbacken och ner på kraftledningsgatan och fram till hans hus.

 

Så mysigt det ser ut när det lyser i fönstren istället för att det ska vara tomt och öde. Ett riktigt julkortshus har han fått och han snålar inte på ljuset utan låter det lysa både inne och ute.


Så går jag in och där sitter han i soffan och tittar på ishockey och ser ut att må väldigt så gott. Det sprakar i braskaminen och är varmt och gott. Jag älskar det här huset. På byrån  står en ask "Alladin" och jag nyper mig ett par praliner innan jag vandrar vidare.


Skoterleden bort till broder B och sedan vägen hem en liten bit innan jag går in i skogen igen.

 

Det mörknar fort och på Gubbflon har mina trolltuvor fått vita mössor och ligger där under och sover sin vintersömn. Det är fullt med älgspår och rådjursspår, en och annan hare och några ekorrar har hoppat omkring också. Annars är det tyst, bara något brummande från en snöskoter långt borta.


Tänk att det är januari och jag har inte frusit speciellt mycket. Hela jul och nyårshelgen har varit mild och man har kunnat vara ute hela tiden så gott som. Visserligen har snön fallit men vad är det för fara med det. Sonen har ju skottat och jag har ju sluppit det.


Jag har inte behövt elda heller för han har burit ved och eldat. Tänk så enkelt det kan vara om man har hjälp. Förstår er kvinnor som har män som gör alla era vedervärdiga utomhus-sysslor att ni inte förstår att det är jobbigt med vintern. Dessutom har jag inte behövt köra bil för det har han gjort. Så även om jag har stått i diskbaljan och framför spisen mer än vanligt så har det varit en ren semester för mig att ha honom hemma.


Imorgon åker han och Kinabror tillbaka till Skåne och på söndagen åker broder B med familj och SnickarMagnus med fru. Sedan är det tomt och jag vet att det känns väldigt konstigt efter ett par veckor med livat omkring mig.


Dagens ord: Att be om hjälp är ett bra sätt. Att hjälpa andra är en förutsättning för att få hjälp när man behöver hjälp själv.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards