Alla inlägg den 13 februari 2013

Av Anita - 13 februari 2013 14:55

   

Det är SURT att det snöar varje dag och jag skottar och skottar och ju mer det snöar desto svårare är det att lyfta snön och ju ondare får jag i ryggen och mitt onda knä.


Det är jäkligt SURT att jag inte har råd att köpa någon snöslunga eller leja någon att skotta. Dom som säger att pengar inte har någon betydelse har inte skottat snö för hand i 2 timmar varje dag i två veckor. Prova på det ni och kom och säg att pengar inte har någon betydelse.


Det är jäkligt SURT att bilen fortfarande inte är ok för besiktning. Det är bara en vecka kvar till ombesiktningen och meken har inte fixat det ännu. Det skulle väl vara mumma att få körförbud nu när jag verkligen behöver bilen varje dag när jag ska jobba.


Ok då kommer vi till SÖTT då.

Nu har jag inte bara 100 fåglar och en räv. Nu har jag två söta rådjur också. Dom har skrapat fram min jordgubbspyramid och äter av dom gamla jordgubbsplantorna. Även lite ärtblad som finns kvar på min koja har fått bli mat och lite vinbärsbuskar. Nu har jag lagt ut potatis och morötter till dom och ska väl skaffa dom lite äpplen också. Man måste vara rädd om djuren och dom har det inte lätt på vintern.


 

Igår var det fetisdag som ni alla vet. Varför heter det fe-tisdag egentligen? En fe är väl vad jag vet ett sagoväsen som är spött och näpet inte alls tjock och rultig som en fetisdagsbulle eller semla som ju också är ett konstigt namn.

Nåväl. Jag var nere på Håsjögården och hjälpte till igår.


Dom andra hade gjort en god fisksoppa och ett bröd till som var makalöst gott med massor av nötter och grejor i.

Till efterrätt semla med kaffe och det var en hemgjort saftig och mycket god semla.

Ca 20 personer dök upp för att äta och inte minst för att sällskapa. Det var riktigt trevlig att umgås med byborna.

Vi gör vad vi kan fast vi är en liten skitby. SÖTT


SURT var drömmen jag drömde inatt. Jag var nere på Ragunda mitt i vintern utan telefon och utan pengar och vad värre var. Jag hade bara på mig ett par högklackade blommiga skor. Jag mötte mina dansvänner men dom såg mig inte fast jag vinkade och ropade på dom. Tänk er vilken fasa. Naken nere på byn i kallaste vintern och med högklackeskor. Kan man tänka sig värre dröm Jag vaknade och kände mig lessen.


På den SÖTA sidan tror jag att min nya matta blir. Nu är snart varpen i vävstolen slut och nu väver jag den sista mattan. Den ska bli med gröna toner som gräs och nyutslagna löv och blågrön som vattnet i Italien med lite vitt som skum på vågorna. Den blir nog fin och det känns rätt kul att se den växa fram .


SURT är det med mitt onda knä som aldrig verkar bli bättre.


Dagens ord: Det vore bra med en karl som skottade snö. men.......Det sägs att den rätte dyker upp så småningom men min måste ha blivit överkörd av en lastbil eller nåt.


Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards