Alla inlägg den 3 april 2013

Av Anita - 3 april 2013 17:30

Lille Edvin och Lille Liam går med mig i skogen och vi räknar myror. I en stack har det kommit upp tre stycken ur stacken och i en annan två stycken. Det är ett vårtecken. Strandkanten är bar och det luktar jord. Det tinar och droppar och solen är så het att mitt ansikte är rött som en ros.


I förrgår satt vi nere vid Kinabrors strand i våra stolar och lapade sol som några belåtna kattor. Det var Datafia, Dansbritt, Anette och jag och småpojkarna.


Kinabror rökte abborre och kom med varma nyrökta abborrar och det var ju ända sedan i somras som man fick smaka den delikatessen.

 

Här sitter lille gullige Liam och rensar en abborre. Jag lärde honom hur man ska göra och han har så små flinka fingrar så han lämnade inte kvar ett enda vasst ben. Vi satt där och mumsade och rensade och solen sken.

Broder O kom också en sväng och drog ut på sjön för att få lite fisk men misslyckades lika mycket som dom andra. Tur att vi hade fått några dagen innan så vi fick några rökta i alla fall. 


 

Nu är det så att den nyttiga friska Fisksjöluften tar på krafterna och Kinabror tog sig en tupplur på skoterkälken. Snarkade gjorde han också och märkte inte att vi gick hem ens.


Senare på kvällen tog jag sparken och åkte iväg till broder B på middag. Hela gänget var där och dottern J hade också kommit.


Mera nyheter från byn. Skogsmaskinerna har anlänt hit igen. Det dundrar och låter och träden faller med dån till marken. Nu är det kalhuggning som gäller och det kommer att se väldigt konstigt ut. Tur att jag och grannen har kvar våra träd ialla fall så det inte blir helt kalt.


Igår var det väl likadant. Kinabrors son med familj åkte hem och det blev lite tommare men så kom Dansbritt med dotter och måg och vi satt nere vid sjön igen.


På kv'ällen gänget  bjuden till brorsonen som fyllde år på kvällen och fick återigen mycket god mat och mycket trivsel. Det händer ju lite tråkiga saker runt omkring oss men i alla fall så blev det en fin kväll.


Som ni hör så har min vinterdepp släppt och jag är ganska nöjd med livet även om min bil inte går men jag har ju så många jag kan åka med så den här veckan går det ingen nöd på mig på något vis. Tilltro får man försöka ha och tro att det till slut ordnar sig.


Idag har Datafia och jag mixtrat med datorn för hon skulle ha ett föredrag med både texter och bilder och vi lyckades få till det triktigt bra.


Jag har haft bröderna och lille Liam här och vi har ätit köttfärssås och sedan åkte Kinabror och jag ner till Hammarn för att köpa lite grejer på "Granngården". Nu kunde jag inte hålla mig längre utan köpte lite frön att sätta till sommaren. De lysande färggranna påsarna med blommor är något jag har väldigt svårt att låta bli att köpa.


Dagens ord: När våren kommer kommer den snabbt som en höna skiter. Oj så romantiskt det lät då?

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards