Alla inlägg den 1 april 2013

Av Anita - 1 april 2013 10:12

 

Vilka soliga, härliga dagar de här två dagarna varit. Tänk att man glömmer bort att vårvintern kan vara så otrolig.


I förrgår samlades vi hos Kinabror redan från morgonen. Alla kom med sina gamla skotrar och överallt på sjön for det omkring folk. Alla längtar efter solen strålar och en del efter att få sitta och pimpla på isen.

 

Vi kvinnor sitter vid strandkanten och lapar sol. Småkillarna leker på isen och i skogen och karlarna pimplar dock utan att få en enda fisk.


 

Så är det premiär på att grilla vid Kinabrors stuga. Det är så gott att äta utomhus och vi äter frukost hos varandra på mornarna och vi äter middag än här än där och det är jättebra. Man klarar sig undan med att laga mat bara någon dag, visserligen för många men sedan kan man strunta i alltihop och äta hos någon annan.


 

Igår var det bättre väder än någonsin och jag packade min ryggsäck och åkte bort till brorsan. Vi packade skotrarna och drog iväg "väst i sjön". Vid fiskljusens udde gick vi iland och tände en eld. Det vill säga, jag och småkillarna tände en eld. Jag är alltid den som tänder elden och håller den igång. De andra må pimpla och dra upp hur mycket fiskar dom vill.

Jag gillar att elda och jag hade så god hjälp av småkillarna med att samla ved och göra en riktigt fin brasa.

 

De här två killarna är så rara och snälla så det är inte klokt. Det är ett rent nöje att vara tillsammans med dom.


Nu är det ju sommartid och det kändes som om dagen verklligen åt upp en hel timme för vi hade knappt kommit förrän vi var tvugna att åka hem igen.

 

Det är klart att vi hann med lite fika. Att vara ute på isen är ju inte bara pimpla och sola utan det är att fika och äta grillad korv och bara måg gott.


Jag åkte med Broder O:s fru och hon har inte vågat köra skoter förut men nu körde hon fint och mjukt och vi kom hem så lugnt och fint.


Den här kvällen var det läge för att äta middag hos Datafia med man och vi fick jättegod mat, potatisgratäng och älgkött som var mört och saftigt och jättegott.


Nu stundar en ny dag och solen riktigt bländar utomhus. Ser mig i spegeln och ser att jag fått en helt annan färg i ansiktet, slut med gråbleka ansiktsplåten och även om det är ren inbillning känns man mycket yngre och snyggare i den mån man kan vara det i min ålder.


Nä kära vänner här kan man inte sitta och skriva. Ut i solen och vilket äventyr som väntar idag vet jag inte ännu men ett vet jag. Det är rökning av fisk på gång i alla fall.


Dagens ord: Tänk så lätt att glömma en hemsk vinter när solen kommer tillbaka.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards