Direktlänk till inlägg 19 oktober 2014

ÄNTLIGEN NÄSTAN KLART

Av Anita - 19 oktober 2014 10:41

 

Med en rysning vet man att nu kan det bli vad som helst. Rätt var det är så börjar det snöa. Rätt var det är så blir det plötsligt vinter och allt vinterstök är inte klart.


I fredags var det minusgrader. Kinabror och jag åkte ner till Hammarstrand för att handla lite mat och sedan drog jag iväg till Sundsvall för att hämta Sonen vid flyget. Det var en strålande fin dag och neröver Sundsvall var det mer löv kvar på träden så det var en riktigt behaglig resa.


Till skillnad från tåget är flygen nästan alltid i tid och Sonen kom och det var ju som ni förstår en glädje.

Vi åkte hem och tände i braskaminen.

 

Sonen prövade gitarren.

 

och jag visade honom min nya trumma och hur den lät.

 

Så kom Kinabror och visade av sin lilla hundvalp och killarna satt och tog sig en whiskey och så var den dagen slut.


Igår började vi med att gå ner och försöka ta in bryggan och båtarna. Kinabror kom med sin båt också.

 

Det är toppenbra med fyrhjulingen. Bara att koppla i och dra istället för att man ska vara massor med folk för att ta upp båtar och bryggor.

 

Så där ja. Då var det gjort och man känner sig lite lugnare inför vintern.


Så brände vi upp den gamla högen med bråte nu när det är så blött. Det har varit för torrt för att man skulle vågat tutta på den innan.

 

Mickes kompis hade också kommit så det blev att elda och dricka öl och ha det rätt fint utomhus.

 

Varmt och skönt i brasans värme var det också. Jag var inne och gjorde iordning en älgstek och lite annat gott som vi skulle ha till middag.


Så där ja. Nu kan man andas ut. Bilen har vinterdäck, trädgårdsmöbler är inplockade, båtar och bryggor är uppe på land och jag är nästan klar i min trädgård, både med grävande och med stökande i rabatterna och tulipanlökarna är i jorden.

Nu kommer den hemska tiden som kallas vinter och jag gruvar mig redan.


Tänk om man kunde ha råd att åka bort över vintern och strunta i alltihop. Slippa frysa, bära ved, skotta snö. Slippa bilar som går sönder och allt annat som alltid falerar under vintern. Konstigt att det ska vara så jämt. 


Men skit samma den här veckan har jag sonen här och det ska bli riktigt roligt. Föresten så är min telefon trasig så det har redan börjat krångla. Ett litet hål har jag i en tand också och vi ska inte prata om hålen som är i vägen. Det skulle ju komma en vägskrapa och lite grus i förra veckan men än har dom inte synts till. Inte för att jag är förvånad precis.

Min tilltro till männen är ju inte precis så hög.


Dagens ord: Det händer mycket på landet om man har en öppen blick.




 
 
Ingen bild

Bamse31

19 oktober 2014 12:26

Har du en gitarr hemma hos dig? Jag förmodar att Sonen inte hade den i bagaget. Trumma och gitarr går bra att spela tillsammans, särskilt om nån också sjunger till. Vad spelade din far för instrument?
Man märker inte att du bor i ödebygden när du beskriver vad ni äter å dricker. Du har alltid kaffe i överflöd, åsså har du whisky hemma å öl, å älgstek, filéad abborre å allt möjligt gott. Jag bor i Storstaden, där det dräller av affärer, jag har inte alltid whisky å öl hemma å vare sig älgstek eller abborre i någon form. T.o.m Kaffe kan ta slut här hemma. Du har flera mil till affärer, jag har en km!
Det var skönt för dig att båt å brygga kom upp liksom att ni hann städa av på tomten innan snön lägger sig. Vi hade städdag igår å jag fick hjälp av en sonson att klara av detta, så nu är vi också beredda på höst å vinter. Vi beskar min vinodling å hittade vinklasar som jag inte sett pga lövverket. Bären smakade fortfarande bra, men var något övermogna.
Längtar bort gör mångna i den här årstiden, men jag sitter fast med min gumma
ända fram mot jul. Hon är tandlös i halva överkäken å väntar på en brygga, som ska monteras fast först i december,så hon vill inte visa sig offentligt tills dess.
Se'n kan hon börja skratta igen. Ha det sa bra å mumsa på den goda älgsteken!
Kramen

 
Ingrid

Ingrid

19 oktober 2014 19:18

Så skönt att allt höstjobb är klart och sen håller jag tummarna för att det dröjer länge tills det kommer snö.
Jag förstår att du gläder dig över att få rå om sonen lite.
Ha en skön ny höstvecka!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
skogsnuvan

skogsnuvan

19 oktober 2014 20:38

Bamse: Jo visst har sonen en gitarr även hos mig. Hemma i skåne har han 4 st. Pappa spelade fiol och i dansbandet han var med i spelade han basfiol. Mamma hade gitarr ända till pappa satt sig på den i fyllan en gång. Älgsteken var av älgkalv och mör och fin. Sonen som bor i stan och sällan får älgkött påstod att såsen var den godaste han ätit. Skönt för ett modershjärta att höra.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
TantGlad

TantGlad

19 oktober 2014 22:01

Då har du varit i närheten där jag bor då. Vi bor ca 1km från flygplatsen
Ja uscha för vintern. Jag längtar inte alls, men man får göra det bästa av den vita årstiden.
Bra och skönt du fixat ute i trädgården.
Ha det gott nu!
Hejsvejs påre.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Tezz på Endeavour

Tezz på Endeavour

20 oktober 2014 08:07

Usch ja för vintern!!! Om det ändå bara blev höst och sen vår igen.
Men då har vi ändå oftast mildare vintrar än ni har.
Men kul är det ändå inte.
Mysigt med att elda i kamin och tända ljus i allafall.
Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

21 oktober 2014 11:12

Kul för dig att träffa sonen! Jag kan tänka mig hur god älgsåsen smakade trots att jag aldrig har ätit det! Sås har jag alltid älskat i alla former.
Jag kämpar med min nya dator, för att allt ska fungera. Tur att mannen förstår sig på det, och hjälper till!
Ha det gott!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards