Direktlänk till inlägg 16 april 2017

PÅSKAFTON 2017

Av Anita - 16 april 2017 10:29

I nästan hela Sverige snöar det men inte i paradiset Fisksjön. Här flödar solen ner även om det är kallgrader.

Det börjar komma folk hela tiden nu och en del far ut på sjön för att pimpla och vi andra går ner till stranden och börjar elda i grillen och i min gamla spis.

 

Nu ska det bli kolbullstekning och korvgrillning. Ryker in gör det eller ryker ut kanske man heller ska säga.

 

Sonen har tagit över kolbullstekningen så jag slipper och kan sitta i lugn och ro och mumsa.

 

Hunden Jack sitter och väntar på att få någon smakbit.

 

och på strandstugetrappen kan man sitta och bara ta det lugnt.

 

Snart är det dags att gå upp till huset och börja med att fixa för middagen. Det gäller att möblera om lite grann för 19 personer och två hundar och en katt tar ju lite plats minsann.

 

Massor med mat går det åt. Ursäkta att bilden blev på sned. Jag vet inte vad som hände men så är det i brådskan.

 

Det var alla sorters mat minsann. Rökt lax med pepparrotsgrädde, skinka med mimosasallad, italiensk kycklinggryta, tonfiskröra och en massa sill och grekisk sallad och så kom Kinabror med sin goda Janssons frestelse och TuppOla kom in med sin fantastiska älgkalvsylta. Lite älgkött och älgtunga fanns det också och förstås mitt hembakta tunnbröd. Oj så vi åt.

 

Nog tycker jag att även om det inte är några små barn längre så måste man ha något form av påsklek.

Jagade ut alla 19 på gården för att leta påskägg i skogen. Några ledtrådar till olika ställen fick dom och

så bar det iväg.

 

Som väntat vann den mest ivrige sökaren, lille gullige Liam fast så får man väl inte kalla honom längre . Han är en tuffing nu som både kan köra cykel och snöskoter.

 

Framöver kvällen så gick killarna in i Kinabrors gubbrum och spelade biljard och kastade pil och drack en och annan öl.

Katten Morris smet ut och höll sig borta till mitt i natten. Hunden Alice bestämde hur det skulle vara och stackars Jack var rädd för både Alice och Morris.


Så for alla till sitt och kvar stod jag med disk och stök och det såg för bedrövligt ut. Kanske tur att jag bara har fest ett par gånger om år för man blir faktiskt lite trött. Nu så här på påskdagens morgon surrar diskmaskinen och tvättmaskinen och jag sitter här och tar det rätt lugnt en stund.


Lite senare på dagen blir det pimpeltävling på sjön. Det är alla här som har någon intern pimpeltävling. Jag kommer nog att stanna inne på land och elda lite grann, kanske till och med att jag tar och tänder upp i bastun och tar mig ett eftermiddagsbad. Det börjar molna på men ingen snö och ingen blåst ännu i alla fall.


Dagens ord: Det är ljuset som som får både fåglar, blommor och människor att förvandlas till sitt bästa. 

 
 
Ingen bild

Bamse31

16 april 2017 12:44

Vad trevligt det låter att kunna samla så många omkring sig som du har gjort på en påskafton. Själv satt jag ensam i mitt radhus med fem rum och kök och gjorde ordning lite käk åt mig själv. Jag har gjort en sillsallad och jag har gjort en lammstek som jag tillagade i en lergryta som jag hittade i mina gömmor och steken blev riktigt bra. Och så åt jag naturligtvis ägg och lax som jag lindade in pepparrotsgrädde i och det smakade smaskens. Du åt ju också samma anrättning vad jag läste.. Och som efterrätt delade jag grapefrukt och gröpa ur den med sked. I dag ska jag emellertid över till min dotter som har middag för mig och övriga familjen. I dag blir det mera traditionell påskmat att äta.

Hoppas att pimplarna på sjön får lite god färsk fisk och delar med sig till dig. Det kan vara gott med lite färsk fisk. Kramen. .

 
Göran

Göran

16 april 2017 14:40

När jag nu aldrig kom till skott med att önska glad påsk i tid så önskar jag väl god fortsättning på vad som återstår av den. Blir lite avis på kolbullarna, det är en underskattad delikatess. Passar dessutom allra bäst när det är lite kulet i luften. Själv hade jag påskmiddag igår för mellanbarnen och mågämnet. Efteråt kunde jag konstatera att det hade räckt om jag bara gjort köttbullar för det var det enda som det var strykande åtgång på. Av dryga 600 gram färs blev det inte ens tio köttbullar kvar...

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Soldansaren

Soldansaren

16 april 2017 16:50

Vilken härlig påsk, med alla besökare, maten och det fina vädret.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Anki

Anki

17 april 2017 06:09

Ser ut som du hade en riktigt trevlig påsk :) Det blir mycket jobb när alla farit igen, men det är det värt.
Ha nu en fin annandag!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

17 april 2017 09:43

Efter den påskaftonen förstår jag att du hade fullt upp igår för att återställa hemmet, men ni ser ju ut att ha haft det riktigt trevligt. Du är duktig på att laga mat och samla vänner och bekanta. Hoppas att det gick bra på pimpelfisket och att du har en fin annandag också.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards