Direktlänk till inlägg 1 februari 2021

INGET DÅLIGT VÄDER?

Av Anita - 1 februari 2021 11:04

 

Det finns blånyllen som påstår att ^`det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder.`Tar er i aslet. Idag är det kallare än förut. 

 

Jag måste ut och hämta ved och mata fåglar och hämta posten.

Jag har på mig.

Trosor fleasbyxor, jägarbyxor med flanellfoder.

Jag har på mig undertröja, fleaströja, norsk ylletröja och tjock jacka.

Dubbla yllesockar och varma skor.

Halskrage som jag kan dra upp över munnen och tjock mössa med foder.

Varma fodrade handskar.

Inte kan man väl få på sig mer, möjligen en vargpäls men någon sådan har jag inte.

Så kom inte och säg att det är fel på klädseln.


Alltså är det mig det är något fel på.

Postlådorna är bara små prickar i snön.

 

Jag kommer inte ner till källaren för jag ids inte skotta i kylan.

 

Veden börjar ta slut. Det är inte mycket kvar.

 

Vedkärran knarra och går trögt i kylan.

 

Igår var professorn hit. Han skulle revidera kassaboken för vägföreningen och han åkte spark ner från byn utan att klaga på kylan.


I förrgår var Broder B med fru och Holländarna nere hos Kinabror och grillade korv. Kinabror ringde och frågade om jag skulle komma dit men inte fan går jag ut i den här kylan för att grilla korv. Fattar ingenting.


Jag har frusit på vintern i hela mitt liv. Vi hade långt till skithuset och huset var så kallt så det var is på väggarna i köket när man steg upp. Jag satt i spiselhörnan i värmen och drack choklad . Så på skolan skulle det åkas skidor varenda dag och jag frös om fötterna i dom kalla pjäxorna och elastabyxor som var svinkalla. Händerna var som isbitar och jag frös och frös.


Så kom inte och prata med mig och kalla kläder eller att det är friskt ute. Friskt ......? när det är svinkallt så man knappt kan andas och kalluften går ner i lungorna och kyler ner hela kroppen.

 

Var så god. Gå ni ut och frys om näsan och öron och fingrarna bäst ni vill och säg att det är friskt. Jag stannar inne oh eldar. 


Dagens ord: Alla är vi olika men jag känner mig mest olik av alla.




 
 
Karin

Karin

1 februari 2021 12:12

Får också stanna inne fn eftersom solen skiner på snön. Mina ögon tåler inte det. Här är det 0 gradigt och lite blåst. Ska till tandläkaren idag och laga en liten plomb, Björn får köra mig dit pga ögonen. Annars hade det varit en skön promenad på en kvart. Nu drar jag mig tillbaka bakom nerfällda persienner och med solglasögonen på. Hoppas på moln imorgon, men det vågar man väl inte säga högt! Kramar!

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Göran

Göran

1 februari 2021 12:14

"Fy för Sören" säger man i de södra delarna av vårt landet. Varför vet jag inte. Vad denne stackars Sören gjort för att få figurera med namnet i talesättet från Skåne. Lider med dig och är tacksam att det i alla fall är lite mildare här vid kusten. -14 visade termometern för en timme sen och redan det räcker ju gott och väl. Bara att elda och tänka på sommaren!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

1 februari 2021 12:34

Du är för härlig! :) -Ja tror ja ta mej i aslet ha ha ha... nä skämt å sido, vi är alla olika & jag har full förståelse & respekt för allas tycke!

Fick jag välja så är ju våren en outsägligt spirande ljuvlig tid & nog är det alldeles underbart att slippa pulta på sej massa kläder... ändå ser jag det fina med snö & vinter ;)

Kyla många dagar nu & fler ska det bli enligt SMHI, här eldas & eldas åxå, & inga långpromenader att tala om då Malte har sköra tassar, en dag i taget...

Varm kram *hjärta*

http://frallorna.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Marie

1 februari 2021 13:38

Ja det är för kallt. Men det är så gudomligt vackert!!! Jag tar det lugnt på fm. Eldar och får upp värmen. Sedan duschar jag varmt och blir uppvärmd inifrån. Kan då ta en promenad och beundra underverket ute. Gofika med gubben vid hemkomst. Kram

 
Anki

Anki

2 februari 2021 07:43

Lider med dig Anita! Du bor verkligen på fel plats under vintertid! Jag gillar inte heller vintern, men här blir ju ytterst sällan såna vintrar som hos dig.
Ovanligt mycket snö här nu, ca 25-30 cm ... och som kallast var det -16 för några dagar sedan. Nu tillhör jag dem som nästan aldrig fryser, men jag förstår att det måste vara väldigt jobbigt!
Ha det så bra det går ... vi går mot bättre tider! Kram

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
tant Hanneles bokparadis på Hisingen

tant Hanneles bokparadis på Hisingen

3 februari 2021 09:16

Även vi göteborgare kan njuta av att snön ligger så vackert på träden, rena sagolandskap (fast sonen hade lite tufft att få igån bilen i fjällen med minus 24 grader).

http://hannelesbibliotek.blogspot.com

 
Skogsälvan

Skogsälvan

3 februari 2021 10:05

Gillar inte heller kyla och snö. Men dina bilder är vackra ändå.
Varm Kram från iskallt skåne

http://www.skogsalvan.bloggplatsen.se

 
Åke

Åke

7 februari 2021 22:07

Veden sinar det är ju o bra. Hoppas du fått lite bättre väder som nu i helgen.... hör gick det ned till 4 nu på dagarna.

http://www.nacka144.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards