Direktlänk till inlägg 15 februari 2021

EN HEMSK VECKA ÖVER

Av Anita - 15 februari 2021 18:26

 

Egentligen har jag inte ens lust att berätta för vem vill läsa om elände. Det är väl nog med att coronan aldrig verkar ta slut och att vaccinen inte verkar komma som det ska.

Jag ska försöka vara kortfattad i alla fall. Min Son säger alltid att jag skriver för långt.


Kallt kallt kallt. Kinabror på lasarettet.

Hunden Jack hos mig och han nästan dör när han måste vara i samma hus som katten.

Det gick skapligt några nätter. Jag stängde in honom med mig i sovrummet och han fick till och med ligga i sängen. Jag satt på radion och stängde dörren så han inte skulle störas om katten kom upp och jamade och krafsade på dörren.


Fjärde natten väckte han mig klockan två på natten. Jag trodde att han hade besvär med magen och tassade ut i pyjamas och morgonrock och stövlar. Ute var det så där 26 grader kallt.

 

Inte, han satt sig på trappan till Kinabrors hus och vägrade flytta sig. Varken lock eller pock eller godis fick honom att flytta sig. Det var bara att låsa upp till brorsans hus och hämta täcke och kudde och låta honom sova där.


Så var det förstås en sådan veckan då jag skulle till läkare för årskontroll och provtagning. Jag gruvar mig alltid för jag blir bara sämre och sämre för varje år. Jo då blodtryck och ekg och andra värden var bra men så var det  njurvärdet som var dåligt igen. Jag fick det efter harpesten men det har repat sig. Nya prover och jag blev förstås orolig för njurarna ska vara bra. Bilen gick i alla fall igång i kylan om man nu ska säga något positivt.

 

Den dagen kom Kinabror hem från lasarettet med fem hål i magen och 10 kg lättare. Gallblåsan och tre stenar borta och skägget avrakat. Annars var han ganska bra som tur var. Hunden Jack var som galen och sov hela dagarna i närheten av Kinabror. Kinabror hade med sig räkmackor som vi åt tillsammans med Broder B och hans fru. Jättegoda var dom. Positiva nr 2.

 

Så i fredags började det bli lite varmare ute eller man kan säga mindre kallt.

Jag beslöt mig för att skotta på balkongen. Dörren går inte att öppna för det är så mycket snö så det blir till att klättra ut genom fönstret.

Bort med blommor och försöka komma ut. Det är nu det slår mig. Jag var smidig som en järnspis.

Klumpig som en köttbulle och jag hade verkligen problem med att ta mig ut.

Jag som en gång var så vig och smidig. Nu är jag en gammal kärring . Det är bara så. Fy fan.


 

Lördagen kom Datafia en sväng som tur var. Vi tog en promenad på isen. Hon hade med nybakade bullar som var goda.


Julgranen ut och städa i åtminstone ett rum. Se på skidskytte och elda. 

 

Så blev det alla hjärtans dag och för min del så kom jag mig inte för att skicka hälsningar till några. Det där med kärleken är ju slut för min del . Allt kul är ju slut så det enda man kan göra är att äta lite god mat ibland och i lördags fiskade TuppOla på Kolbjännsjön och Kinabror och jag fick varsin fin röding som vi åt igår.

 

Ja det var den veckan och idag sa man att det skulle vara ca 8 grader och då var det 22. Det stämmer nästan aldrig. Här i kallhålet Fisksjön är det alltid kallare. 

 

En positiv sak var att jag fick ett litet brev där man talade om att jag inte alls hade för höga njurvärden. Nya provet var helt normalt.

Lättnadens suck för nog förstår man att nu går livet hela tiden åt fel håll och alla drömmar man drömt kan man glömma. Att ligga på en solstol under pinjeträden och höra vågorna brus kommer aldrig att ske för mig.


Nej det är väl till att frysa och frysa som vanligt.


Dagens ord: Tack och lova att det inte snöar i alla fall.

 
 
Göran

Göran

16 februari 2021 10:41

Vi har i alla fall passerat mitten av februari och risken för polarkyla går ju faktiskt nedåti takt med att ljuset återvänder. För en månad sen var det becksvart klockan 15 men i helgen då jag åkte till mina nattskift vid 17-tiden var det visserligen inte ljust men inte helt kolmörkt heller. Men jag håller med om att det gärna kunde få gå lite fortare.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Lena i Wales och Spanien

16 februari 2021 10:43

Har inte kunnat kommentera hos dig på ett tag, utan skickat mail till dig istället. Provar en annan medtod nu.

 
Ingen bild

Lena i Wales och Spanien

16 februari 2021 10:50

Hej! Jag försökte göra en kommentar ovan och det verkar fungera. Problemet har varit att min bloggadress är ansedd som spam hos dig. Om jag skrivet utan denna adress, verkar det fungera. Bra!
Skönt att Kinabror är tillbaka och att det är bra med både honom och dig.
Hoppas verkligen ni får lite varmare nu, det behöver ni!
Sköt om dig!

 
ibod11 - Ingridi

ibod11 - Ingridi

16 februari 2021 18:35

Skönt för er alla att veckan är över, att Kinabror kom hem och mådde bättre, att dina njurar mår bra och att Jack fick tillbaka sin efterlängtade husse. Hoppas att det snart blir en fin vårvinter med mycket solsken och smältande snö :D

http://ibod11.com

 
Soldansare

Soldansare

16 februari 2021 19:43

Inte skrev jag några alla hjärtans-hälsningar, jag heller. Känner mig inte särskilt hjärtlig eftersom både P och jag ligger sjuka i Covid, trots hemmajobbande och slaviskt följande av restriktioner. Jag känner mig mest bitter och lite orolig eftersom P är i riskgrupp.
Skönt i alla fall att höra att dina värden var bra och att Kinabror är tillbaka och mår bättre. Jag vill att allt ska vara väl i Paradiset Fisksjön. Sköt om er!

http://soldansarenssida.blogspot.com

Anita

16 februari 2021 21:14

Hoppas att ni klarar av coronan utan större problem men visst är det en underlig sjukdom som verkar kunna drabba fast man aktar sig. Krya på dig och din man

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

17 februari 2021 09:43

Höll på att skriva världens längsta kommentar som på en nanosekund försvann. Trist

http://gotlanduppochner.com

 
Åke

Åke

20 februari 2021 08:15

Så fint med rödingen, nu längtar jag fisk sådär på folie. Långt och långt du skriver ju bra. Du vill ju berätta om ditt fisksjön. Det är tråkigt att du fick så mycket snö och kyla. Sånt tar emot... Jag gillar hur du får ihop sådan fin text till alla dina bilder du förmedlar. Jag bor ju också lite avsides men jag tycker var årstid har sin tjusning. Trevlig helg på dig nu.

http://www.nacka144.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards