Direktlänk till inlägg 24 februari 2021

GUMMAN TÖ ÄR UTE MED KVASTEN

Av Anita - 24 februari 2021 11:08

 

Nu gäller det att hålla katten inne för nu rasar det från taket så hela huset skakar. 

I natt var jag vaken mest hela natten. Jag gillar inte deckare men på bokklubben fick jag tag i en deckare i alla fallJonas Moströms kameleonten. Usch så hemsk men jag kunde inte låta bli att läsa ut den och skit samma är det. Jag är ju pensionär och kan sova när jag vill. Det töar och droppar överallt. Hurra.


Såg på något program om inredning och då började jag tänka. Vad är det som är fint med mitt hus. Jag har inga nya möbler, bara gamla och sånt jag fått och sånt som liksom kommit till utan tanke.

Det finaste med mitt hus är att i hela undervåningen kan man se åt alla håll. Det är fönster åt alla håll och fin utsikt vart man än tittar.

 

Mot väster ser jag skogen och gamla ladugården.

 

Mot söder ser jag utsikten ut över sjön fast inte i kammarn för där är fönstret täckt av blommor och växter men från köket ser jag bra.

 

Där jag sitter nu och skriver ser ut ut mot vägen och gräsmattan. Mot öster blir det.

 

Mot norr ser jag vägen och skogen.


Det är fint att få ljus från alla håll. Annars är det nog inte något att hurra för men jag skiter i vilket. Jag trivs i mitt gamla skabbiga hus. Dbn efter person som det heter.

 

Nu ni börjar jag liksom börja leva lite grann. Jag har till och med plockat fram en duk och börjat på en tavla. Det var väldigt länge sedan men det är ett tecken på att min vinterdepp håller på att ge sig. Tack till gumman tö som gör sitt bästa med att få bort snöhelvetet.


Igår åkte vi en sväng till granngården och handlade fågelfrö kattmat och hunfdgodis och då kunde jag inte behärska mig. Jag fastnade vid fröhyllan. Bästa att handla innan det tar slut. Lite krukjord blev det också för blommorna i mina fönster ska väl få lite ny jord. Dom växer så det knakar nu när ljuset kommer. Gröna och fina är dom allra flesta.


Kinabror åkte ut på sjön för att försöka pimpla. Det är första gången iår pga av allt möjligt. Jag tror jag ska gå en sväng på eftermiddagen om solen börjar skina.

 

Så köpte jag en bukett tulpaner. Jag gillar dom och lite färg är aldrig fel. 

 

Dagens ord: Sov du lilla videung än så är det vinter.

 
 
Amisa

Amisa

24 februari 2021 16:02

Jag tycker att gamla grejor har mer charm och karaktär än nya. Jag skulle absolut inte vilja ha ett hem som ser ut som om det är taget ur en möbelkatalog. Mitt hem ska reflektera den jag är och kännas trivsamt - det är det viktigaste för mig!

http://min-inre-vagvisare.bloggplatsen.se

 
ibod11 - Ingridi

ibod11 - Ingridi

24 februari 2021 18:47

Ja, nu droppar det lite överallt och snötäcket krymper. Men jag tror nog att vi ska vara beredda på att vintern försöker komma tillbaka några gånger innan det blir vår. Du har så många minnen förknippade med allt du har i huset så det är klart att du trivs. Läget är värt mycket bara det :D Vackra tulpaner som lyser upp vardagen. Det är härligt att läsa att du börjar känna hur glädjen återvänder :D

http://ibod11.com

 
Anki

Anki

25 februari 2021 08:42

Visst är det härligt med lite vårkänsla! Fortfarande mycket snö hos dig, men så fort solen kommer fram och värmer lite så försvinner den i allt snabbare takt!
Jag brukar ha samma funderingar när jag ser "hemmahos"- program, men även om det mesta vi har är gammalt och slitet så trivas jag med det vi har. Vi har ju också utsikt åt alla håll, även om den inte är lika fin som din :)
En härlig tulpanbukett ... och en glad tavla!
Ha det gott!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards