Alla inlägg den 30 januari 2010

Av Anita - 30 januari 2010 21:58

  


När det slutade snöa så kom nästa svinhugg från vinterjäveln. 32 grader kallt igen och huset kallt som en källare när jag kom från jobbet. Så började nästa elände.

Mina planer för dagen var att åka till min faster och gratta henne på födelsedagen. Det hade varit så roligt att träffa henne igen men med 30 grader kallt så är det bara att stanna hemma och elda, annat är inte att tänka på.


Började dagen med att hämta ved åt grannen. I hans vedbod kom infarande en skata och satt sig på vedhögen och skälla på mig och då kom jag ju på att det var länge sedan jag lade ut något bröd åt fåglarna. Skator gillar inte solrosfrö men gärna gammalt bröd. Hon följde mig skällande hem ända till fågelbordet och det var bara att gå ut och mata.


Grannen kom in och började prata om hur onödigt vi slösade med energin. Det hade varit bättre om vi bodde i samma hus., en uppfattning som jag inte kunde hålla med om.


Vad gör man en sån här dag. Jo klä av julgranen julprydnader och det blev gjort så småningom men innan dess satt DansBritt och jag och såg på film i 4 timmar och käkade en massa onödigt. Vi såg på  "Tillbaka till Eden" en gammal australiensk serie som var jättebra. För länge sedan var det en massa bra serier därifrån. Törnfåglar och "Floden är mitt liv" och fler därtill. Dom var bra.


Så kom AMV med man och hade med sig ett litet katthus till Oskar som man kan ha på bron så han kan krypa in i när det är dåligt väder. Nu går Oskar knappt ut. Han har legat växelvis i Britt och mitt knä hela dagen och jäst i värmen.


Robinsson blev det så småningom och det var spännande att se slutet i alla fall.


Så klädde vi av julgranen. Någon hade ätit på ett pepparkakshjärta som ni ser ovan. Granen blev så tom och ledsen så nu har jag prytt den med änglar och fjärilar. Vi får se hur länge det tar tills den barrar.


Minns ni att jag höll på att tjafsa om min pension. Ibland dyker det upp mänskliga änglar och hjälper till och det gjorde det verkligen. En tjej som jobbade på Länets och en på Alecta. Helt suveränt och nu kan jag återigen känna hoppet om att jag gör rätt som slutar jobba. Tack snälla tjejer. Ni anar inte vilken sten som föll från mitt hjärta.


 Livet är till för att levas inte för att kastas bort på meningslöst arbete.

Jässes vad jag ska leva bara jag får tid.

Ni kommer inte att känna igen sura och negativa skogsnuvan när jag äntligen slipper ur fängelset.

 Tänk er så ljuvligt att vakna varje morgon och känna att den här dagen är min och jag gör precis vad jag vill med den.


                                        

 Ha en fin helg och hoppas att ni har varmare än vad jag har även om tempen ute gått ner till -25 just nu. 






  


Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards