Alla inlägg den 28 februari 2011

Av Anita - 28 februari 2011 09:40

  

Nu kan den här skitmånaden hoppa åt helvete och mars kan väl inte bli lika hemsk. Håller tummarna för det.


Kylan har släppt och jag har varit ute och rört på mig varje dag sedan i fredags men det märkliga är att jag blir så utmattad bara av att åka spark några km eller gå uppför några backar men jag kämpar på med min dåliga kropp.


På tal om kropp. I mitt förra blogginlägg fick jag en del kommentarer om mina snygga ben och visst. Nu när jag ser dom på gamla kort så ser jag ju det själv också. Det hade jag inte tänkt på förut för när jag var ung tyckte jag att jag hade magra, fula ben och att jag var osexig.


Då skulle man vara lite kurvig, ha blont upptoperat hår och jag var mörk och smal.


Nu ska ni tro att mina ben ser helt annorlunda u, fulla med bristningar och åderbråck och med skrynkliga knän.


Tänk om man hade haft vett att njuta av sin skönhet när man hade den. Jag försöker säga det till alla unga kvinnor.

" Njut av din skönhet och se den nu när du har den."

 Alltför många unga kvinnor hakar upp sig på någon detalj i utseendet och glömmer allt det vackra man har. Inte skulle jag tro att dom får så mycket uppmuntran av killarna heller om inte allt blivit väldigt annorlunda sedan jag var ung.


Nåja, bryr mig egentligen inte om mina fula ben. Dom har troget burit mig genom livet och många danser har dom klarat av. Nu när jag är osynlig kan det väl kvitta hur dom ser ut. Man får väl vara tacksam så länge dom bär en.


Vad har annars hänt. Fredag eftermiddag var jag bort till min andra granne. (Jag har ju bara 2 som ni vet). Bad honom titta på en massa gamla kort och försöka identifiera dom han kände igen. Det blev en lång och trevlig eftermiddag och jag fick reda på väldigt mycket om lilla Fisksjön  och tiderna långt tillbaka.


Lördag kom broder O och Sofiepropp. Hon och jag gick och mötte DataFia och hunden Bibi. Det blev en rätt lång promenad och det var skönt att kunna andas utan att det stack i lungorna.


Sedan kom vägföreningens revisor och vi blev sittande och kollade räkneskaperna.


Igår blev det en sparktur ner till DataFia och där blev det kaffe och smörgåstårta.

Solen skiner idag och det är bara-12 grader så det blir nog en lång utflykt idag än vet jag inte vart, kanske på skoterspåret.


Oskar har hittat ett hål i snön som han fått för sig är ett råtthål och där kan han sitta och glo i timmar. Ett sådant tålamod skulle man ha.


En av mina bloggkompisar skrev om gammalt porslin och när jag tog bort mitt julporslin kom jag på att ta fram de första tallrikarna som jag köpte på 70-talet men nu känns dom moderna igen och framför allt färggranna och glada och det är precis vad jag behöver nu.


Dagens ord: När solen sticker i ögonen ta inte på solglasögonen. Solen behöver komma in i hjärnan för att få oss att vakna upp och börja leva.     

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards