Alla inlägg den 8 februari 2011

Av Anita - 8 februari 2011 17:52

  

Hörde på radion idag att regeringen tänker höja pensionsåldern.

Kortsiktigt för att slippa betala pension som alla utslitna 40 och 50-talister jobbat ihop. Inte nog med att dom blåste en på ATP-n.


Stackars stackars dom som tänkt att snart, snart är jag fri och så får dom den här kallduchen.

  

Många över 60 är slitna och har diverse krämpor men nu är det ju näst intill omöjligt att bli sjukskriven så hur ska det bli.


Igår hörde jag att vi hade nordens högsta ungdomsarbetslöshet. Värre lär det bli om man höjer pensionsåldern. 


För en vanlig människa som jag med vanligt bonnförnuft så är det självklart att det är ungdomarna som ska jobba och tjäna in pension, kunna skaffa bostad och familj och försörja sig själv.


Det måste verklligen vara fel att dom ska studera halva livet för att det inte finns jobb (det har ju pensionärerna om man får göra som man vill) Många måste bo hemma hos föräldrarna och leva på dom tills dom är vuxna.


Om man tänkte lite längre än vad näsan räcker skulle man kanske inse  att friska, pensionärer kanske har råd att göra lite grejor som att köpa hus. fixa med olika grejor och på så sätt betala skatt en gång till medan ungdomar inte har pengar att spendera.


Men......det är klart att ska man betala massor med pengar till dom som redan har och till politikerna så måste man ta till kortsiktiga grejor och vad bryr sig en politiker om hur det blir sedan. Då har han sitt på det torra redan.


  

Så kan man också undra hur dom tänkt göra med oss som redan har tagit ut vår pension. Ska den dras in då? Står jag här utan jobb, utan a-kassa, utan pension.

Låter otroligt men man kan aldrig veta. Det skiter man väl i och det är bara att gå och dränka sig i närmaste sjö. Bra det för då får man ju behålla lite skattepengar.


Det är undomarna som ska ha jobb, inte tvinga gamla slitna människor jobba för det gynnar ingen i det långa loppet.


Dagens ord: Vi låter överheten styra hur dumt det än är. Varför är vi sådana?

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards