Alla inlägg den 19 april 2011

Av Anita - 19 april 2011 21:27

Helt plötsligt blir det så mycket på en gång så jag blir nästan lite virrig och stirrig och vet inte hur jag ska få till det.


Det har återigen varit några dagar med storm. Det betyder att jag inte kan sova i mitt sovrum utan får ligga nere på soffan. Det dundrar och viner och skakar i hela huset och speciellt på övervåningen.


Det betyder också att jag fått hålla mig inne fast jag har så mycket att göra utomhus. Pollen av alen ryker omkring extra mycket nu och det är det jag är mest allergisk emot så ögon näsa och hals är igensvullen. Visst  jag har ju tabletter att ta till men försöker undvika att vara ute.


Planerar lite inför påsken. Vi blir 24 stycken på långfredagen så det kräver lite planering. Pimpeltävlingen är inställd eftersom våren har gjort sjöarnas is dålig.

Som jag berättat förut så har jag en gammal klädskrubb fullpackad med grejor. Att leta gardiner till köket gjorde jag en dag. Har man inte råd med nya grejor får man hitta riktigt gamla och det gjorde jag.


Mammas gamla köksgardiner som jag minns från jag var så där 5-6 år. Frågade Kinabror om han minns dom men han är karl och gardiner är liksom inte något viktigt för sådana. Det var modernt då med volanger och tunt tyg  även i kök och jag kunde inte låta bli att sätta upp dom för jag tycker att dom var lite nostalgiskt vårlika.


Kinabror åkte hem igår och det blev lite tomt efter honom. Jag har vant mig vid hans sällskap.


Så har jag varit på Fiskestämma och ikväll var det fotocirkeln och söndag kväll var det bokcirkeln så ni hör att jag inte isolerar mig i alla fall.


Idag har jag dessutom jobbat halva dagen och ätit paltbröd från Hotellet.


Det slutade blåsa så jag började med mitt pysslande utanför. Rensa upp i rabatter och dra bort ris och annat gammalt rat som finns överallt nu när snön går bort.

Det går bra men att frakta iväg kärra på kärra är ett ganska trist göra  så jag lessnade efter någon timme och gick iväg för att rensa i bäcker och diken istället. En av mina favoritsysselsättningar så här på våren.


Då kom han. Den ensamma svanen.

 

Flygande och skrikande. Vad har hänt med hans fru? Det påstås att om den ena svanen dör lever den andra ensam hela livet. Tur att det inte är så bland människorna.


Frihetens fågel ibland seglar du lätt upp mot skyn.

 Dansar på lätta vingar och skrattande ögon.

Frihets fågel ibland är friheten tung att bära.

När ingen hjälp finna att få och natten är mörk och ensam är det lätt att flyga fel.


Såna här tankar kan bara komma flygande in i min skalle. Man är väl lite fläng eller som min mamma sa om mig."Hon är lite egen det är ingenting att bry sig om."


Dagens ord: När vintern har varit odrägligt kall och hemsk blir våren desto underbarare.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards