Direktlänk till inlägg 1 juli 2012

ÅRETS BACKTÄVLING

Av Anita - 1 juli 2012 09:07

 

Egentligen finns det bara en sak som kan dra så mycket folk ut på Hammarstrands gator och det är backtävlingen och crosingen som sker senare på kvällen.


Backtävlingen struntar jag högaktingsfullt i. Sitta i en backe och titta på bilar som vrålar förbi är liksom inte min grej. Däremot broder O och AMV:s gubbe ser det här som en höjdpunkt på året.


 

I förrgår kväll kom då Sonen och Broder B med fru. Så kom också lille gullige Liam och hans pappa.

Sonen var lite sliten efter att ha varit uppe ett dygn så vi tog en lugn kväll. Eftersom det var ruggit och småregnigt eldade vi i braskaminen och skålade in semestern.


Sonen sov gott på natten för här är det tyst (åtminstone när inte timmerbilarna kör).

Gårdagen tillbringade vi ute.


Sonen har sin favoritplats på förstukvisten där han gillar att sitta och se ut över sjön och skogen och ängarna (öppna landskap ni vet)


Jag för min del gillar att sitta i hamocken på verandan där jag visserligen ser sjön men där jag är inbäddad i min trädgård med alla blommorna och fjärilarna.


Lille Liam kom på sin lilla lilla cykel och vi gick ner till sjön för han ville fiska. Han har ett litet kastspö och den killen är så händig. Han klarar det lätt som en plätt. Någon fisk blev det dock inte.

Skapligt väder och det började bli lite varmare framöver eftermiddagen. Jag följde med broder B:s fru och Liam hem till deras hus och åt middag där och Liam och jag såg på en film.


Sonen hade redan gett sig ner till Hammarstrand för att träffa vänner och äta middag där. Han ringde och ville att jag skulle ta ner gitarren för det skulle bli spela av.


 

Klart att jag måste åka ner en stund, inte så mycket för bilarna utan mest för att träffa folk. Och folk var det. Det gick inte att hitta en parkeringsplats ens. Åkte upp till broder B en sväng och några av dom följde med ner på byn.


Vilket folkliv. Aldrig sett mera människor på Hammarstrand. Knök fullt överallt.

 

Mitt i alltihop kom det massor med cirkusbilar som skulle genom byn. Oj ojoj. Ja, det gick ju det också.

 

Man kan inte säga att det här bilfolket är något dansant släkte. Uppe där dom spelade musik dracks och åts det mest men några tappra killar körde en improviserad dans på asfalten.

Jag köpte en hamburgare och sedan åkte jag hem.


Skulle hämta sonen efter klockan ett man slapp det för han fick skjuts hem ändå.

 

Det är inte klokt vad en del lägger ner kraft och pengar på sina gamla bilar.

Vilken tur med vädret. Kvällen var riktigt skön och när jag åkte hem var det faktiskt 13 grader varmt.


Nu  på morgone ligger alla och sover och bara jag och katten Oskar är vaken. Ute skiner solen så det kan bli en fin dag idag, kanske rent av en dag nere vid sjön. Det finns att göra där nere. Bryggor och båten är inte ute ännu. Sommaren kom liksom av sig på något vis men kanske det är dags att göra sommar nu.


Det kan inte bli någon sommar om inte nån sätter fart. Visst är det så.


Med tanke på hur många nog känner sig idag så kommer nästa kloka ord:


Vad folk ångrar är nog mera vad de inte har gjort än vad de har gjort. Kanske finns det en del som ångrat vad dom gjorde igår och ligger och håller i huvudet och stönar.

 
 
Skatan

Skatan

1 juli 2012 10:03

Godmorgon Skogsnuvan! Du kan då få till det ... ha ha ... jo, det är nog en del som ångrar vad dom gjorde igår och försöker hålla huvudet stilla stilla ... men jag har i alla fall som motto att leva så att jag slipper ångra det jag INTE gjort ...

Kram på dig!

PS Vilka härliga bilar förresten ... fantastiska ... men inte skulle jag kunna lägga ner så mycket energi och pengar på att hålla "en så´n" ...

http://skatanstankar.com

 
Selma

Selma

1 juli 2012 17:33

Kul när det händer nåt men sanningen att säga är det där med bilar inte min grej.

http://frunatmaken.wordpress.com

 
Lena

Lena

1 juli 2012 20:38

Lite fräcka är dom allt de där bilarna. Bäst är ändå att lillen njuter av lugnet hos dig!

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
zaq

zaq

8 juli 2012 15:40

Fina bilar, vilken kulturskatt de vårdar, de som ahr som hobby att rusta upp dem.
Vi rymde från cruisingen här, var på winnerbäck i Skellefte istället.

MEn det brukar vara kul med vimmlet!

Och, ja det är en av TRE anledningar till att jag max får i mig 3-4 glas vin nuförtiden, å andra sidan kan man ångra saker utan att det varit spritinverkan... Men jag brukar mest tänka att det som blev fel som man ångrar, det har man lärt sig något av, så då är det ju bra i slutändan iallafall!
kram p dig!

http://zaq.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards