Alla inlägg den 14 juli 2012

Av Anita - 14 juli 2012 14:22

 

Den sanningen slog mig när jag satt i bastun igår och upptäckte att det luktade surströmming av mitt svett. Fy sjutton.

Surströmming är gott men inte lukten efteråt kan jag erkänna.


Torsdagen skulle vi ha surströmmingsfest och som vanligt så regnade det. Tur att min bästa vän AMV med man har tak på sin altan så vi kunde sitta där allesammans. Vi var väl så där 16 personer och senare på kvällen kom några till.

 

Även om inte alla var så förtjusta över lukten och smaken så hade vi väldigt trevligt tillsammans.

 

Frampå kvällen flyttade vi in i AMV:s hus där man får plats många och det är mysigt att sitta i stearinljusens sken.

Bröderna Brelin spelar och sjunger av hjärtans lust. Broder O kan hur många låtar som helst och då var det visan om myran som fastnade i tuggummi som gällde. Broder B spelar både gitarr och munspel, ibland båda samtidigt.

 

Sonen försökte spela och sjunga en lugn låt för lille plutten så han skulle kunna somna men han bara tittade med förskräckta ögon på honom.


Framåt natten gick vi hem och festen var slut. Det luktade surströmming och stod  disk och tomma flaskor överallt som det brukar bli efter kalaset.


Gårdagen var det marknad på Hammarstrand och vi åkte dit ett tag. Där var det väldigt många bekanta som man träffade och bytte några ord  med och vi köpte lite tunnbröd, korv och ost. Jag åt en vårrulle och sedan kom det en rejäl regnskur och vi blev genomblöta.

Så är det den här veckan. Så fort det ljusnar så kommer det en skur. Blöt går man omkring för jämnan.


Till slut så måste man trots regn och rusk bestämma sig för att man ska göra det man tänkt. Det går liksom inte att tänka. Vi väntar till det blir bättre väder för det blir inte bättre väder.


Därför bestämde vi oss för att steka kolbullar nere vid sjön och jag bestämde mig för att bada bastu.

 

Kolbullar är en förträfflig rätt. Bara att steka fläsk. göra en smet på vatten och mjöl och lite socker och salt och så steka över öppen eld. Ätes med fördel med lingonsylt. Alla gillar kolbullar även barnen. Fett onyttigt billigt och gott.

Kan det bli bättre?


Varför är allt som är gott onyttigt och varför är allt nyttigt så osmakligt. Som segt bröd fullt med fibrer och margarin som smakar kemikalier. Konstiga är vi människor.


Killarna drog iväg för att spela kort hos broder B sedan dom lagt ut näten i sjön.

Lilla killen skulle sova och vi tjejer satt på altanen och hörde regnet kasta sig er på taket. En och annan åskknall kom men inte så mycket.


Idag har det varit regnskurar tätt tätt. Brorsonens  fru och jag gick för att se om det blir några hjortron iår och det verkar inte så hoppfullt, lite i kanterna  på myrarna men inte ute på myrarna. När vi gick hem fick vi en rejäl regnskur så vi blev blöta inpå bara kroppen.


 

Att leka i koja utomhus är inte att tänka på men man kan ju bygga koja inomhus också och sitta där inne och fika. Större nöjen behöver det inte vara för att roa småkillar.


En liten tur ner till kyrkan för att sätta blommor på graven och sedan är det dags att laga mat. Oj dagarna flyger iväg med vindens hastighet.


Dagens ord: Vem sa att doft av myggmedel och surstömming inte är sexigt. Snus och brännvin känns ännu mer osexig. Alltså är det ett väldigt osexigt gäng som vistas här i Fisksjön just nu. 

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards