Alla inlägg den 8 juli 2012

Av Anita - 8 juli 2012 15:59

 

Nu med sommarvärme och sol i två dagar har man genast glömt resten av den dåliga sommaren och inte ens duggregnet igår hela dagen kunde sätta ner mina förväntningar.


Vi började kvällen med att gå på grillparty hos SnickarMagnus och sedan kom DansBritt och hämtade mig och så åkte vi på dans.


Stromboli, nöjesplatsen där man tillbringade alla lördagskvällar under hela tonårstiden och där man hade så mycket roligt.

Nu har det stället legat i törnrosasömn under många många år och så igår vaknade det ur sin sömn och där var vi, alla som var med då.

 

Den ökända ordningsvakten Långdaniel som skötter ordningen i många år. Stark som en björn och vänlig och psykologisk som få höll han ordning på buset utan att brusa upp.

Nu stod han vid ingången och pratade med alla människor och log så gulligt.


Tänk ett dansställe där det är jättegamla, unga och barn om vart annat. Där jag dansade och dansade och dansade och träffade gamla danskavaljerer som jag inte dansat med på 20 år. Där jag pratade med klasskamrater som jag inte sett på länge. Kroppen blev så full av glädje och lycka att det har suttit kvar hela dagen idag.


För mig är dans magiskt det enda jag kunnat önska var att man spelade lite mindre högt så man kunde prata några omr men dom man dansade med. Har man inte sett så länge så kan man ju vilja prata lite också. Tyvärr verkar dansbanden spela högre och högre för varje år. Beror det månne på att många redan blivit hörselskadade. Undrar hur människorna som är av nyare sort kommer att vara om 30 år. Kommer alla att gå med hörapparater efter alla höga ljud man utsatt öronen för.

 

Kl 1 var det dags att åka hem och faktiskt märks det att sommaren har vänt och det faktiskt inte är lika ljust som det var innan. Visserligen mulet men i alla fall. Sonen och Kinabror sover redan, endast en enda fågel är vaken och drillar så fint i sommarnatten. Macka och mjölk i köket. Ta bort makeupen och bli mitt vanliga grå jag igen.


Idag ösregnar det. Kinabror kom sent igår kväll. AMV med man kom nyss och vi väntar på Kinabrors son med familj. Tyvärr verkar det bli regn resten av veckan.

Sonen sover i strandstugan (lite för mycket att dricka igår kanske) och dom andra eldar upp ett gammalt hus och det är det lämpligt väder för.


Jag har haft besök av en väninna från stan och så har jag gjort älggryta som vi snart ska äta.

Trädgården som varit så vacker ser så lessen ut. Blommorna hänger och slokar i regnet och myggen. Jo du, myggen njuter i fulla mått av alla nya blodfyllda människor som man kan bita. Till och med jag har myggbett på benen och jag brukar inte få det. Ovanligt många och ilskna myggor minsann.


Dagens ord: Lev livet fullt ut medan du ännu har det.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards