Alla inlägg den 13 mars 2014

Av Anita - 13 mars 2014 13:38

 

I natt har det mojnat, både blåsten och hostan och jag har sovit gott på jag vet inte hur länge.


Igår började skogsmaskinerna närma sig som stora monster. Borta hos Kinabror är det nu kalhyggen på båda sidor vägen och sent igår kväll var dom precis utanför huset. Hur vägen kommer att se ut vill man inte ens tänka på och ingenting får man betalt heller men man är tvinga att ta bort vindfällorna och stockarna som blåst omklull. Som vanligt alltså. Stor usch vad jag hatar storm.


Tur att man har vänner som gör en glad. ibland oväntat. Min gamla vän Ninne skickar förkylningte, en fd svägerska skickar fina frön som jag kan sätta. ett vykort från brorsdotter och en bok om hantverk från en granne i byn. Små hopp och varma korn av omtanke som betyder mycket.

 

Så nästa hopp. Om allt går som det ska åker Kinabror och jag till Skåne nästa helg.

Möta våren. se sonen och hans fjällas nya lägenhet, hälsa på släktingar och bakanta. Kanske ta en promenad i Pålsjö skog, köpa nybakat bröd på bageri, sånt man inte kan göra här. 

Det behövs att man får åka bort någonstans för att man ska tycka det är skönt att komma hem. Bort från förstörda skogar och vägar och lastbilar blötslabb och grådis.

Det behöver jag verkligen nu.


Idag har det hänt mycket. Sol, jag har hört de första svanarna komma. Då måste man ut och kolla.

 

Dom hoar och skriker och välkomnar våren. 

 

Titta på land. Visst står det en liten gubbe och tittar ut över sjön, eller är det bara en träbit. Se vad ni vill. Jag vet ju vad jag ser.


Fortsätter min vandring bort till Kinabror. Följer bäcken och äntligen ser man lite lite grönt inne i skogen. Det är snö kvar men inne i skogen är det snöfritt. Härligt att känna marken under fötterna.


 

Så ringer min läkare och talar om att jag inte alls haft vanlig flunsa. Jag har haft sorkfeber och det trodde jag att jag hade haft för länge sedan men det var troligen något annat.

Känns ju lite skönt för ibland tror man att man är fjaskig när man mår så otroligt dåligt som jag har gjort sista månaden. Överlevt det här har jag ju också och är väl på bättringen men i alla fall. Hur många pester ska jag ha egentligen?


Grannen åkte på lasarettet idag.

Skogsmaskinen körde sönder strömmen så Kinabror har ingen ström.

Det går fint att sitta på altanen och äta apelsiner. 

Nu ska jag ta och göra lite Janssons frestelse som vi ska mumsa på, Kinabror och jag.


Dagens ord: Man vet aldrig vad som händer och lika bra är det.


Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards