Direktlänk till inlägg 4 januari 2015

EN DAG NÄRMARE VÅREN TROTS ALLT

Av Anita - 4 januari 2015 19:53

 


Många börjar ta bort tomtar och julgranar men inte jag inte. Visserligen började jag fundera när katten Felicia rivit ner mina småtomtar för tredje gången men nu har Sofie hämtat katten så nu får dom stå framme länge än.


Det är halka och blåis. Trots dubbar och spark riskerar man att halka på ändan så det blir att hålla sig inne.

I förrgår kväll tog jag mig trots det bort till Bror B för att äta tacos och umgås med Brorsdottern. hennes kille och Lille Liam.


Igår kom först Broder B, Brorsdotter med Kille och Liam. sedan kom TuppOla och SofiePropp och efter ett tag kom AMV:s gubbe och Måg. Där satt vi i sofforna och drack kaffe och tittade på ÅsaNisse, det vill säga killarna pratade mest om lastbilar och sånt.. Det ska vara mycket folk. Det ska vara trångt. Det gillar jag. Ju fler desto bättre. Tids nog är det tomt och tyst här.


Idag har DataFia och jag kurat i soffan och sett på två filmer, en gammal "Lapptäcket" och så den roliga och tänkvärda "En oväntad vänskap".

Imorgon bitti åker Broder B och SnickarMagnus tillbaka till Skåne.


Nu har jag provat att skanna på min nya skrivare. Hittade några foton i en låda. Ni vet sådana där som ramlat ur album och som man tänkt sätta tillbaka när man fått tid och lust.


 

Det första är nog från 1964 när jag hade långa ben. Vad sjutton tog dom långa benen vägen tro? Vår och lövkrattning är ju det samma men det verkar vara väldigt varmt eller också var man mindre frusen.


 

Nästa är från första gången jag var till Cattolica i Italien. På torget stod en fontän med sjöjungfrur runt om så fint.

Så härlig tid som fortfarande finns kvar i hjärtat. ljuden. dofterna, ingenting är glömt ska ni tro. Killarna som busvisslade efter en. Många år sedan någon busvisslade efter en nu och skulle någon göra det skulle man tro att dom visslade på någon hund. Ack ja sånt är livet.


 

Så lite längre fram i livet sitter Sonen och jag nere vid badstranden i solnedgången. En av kvällarna då vi alla drog ner till badstranden för att grilla korv. ta ett kvällsbad och se solen gå ner.

Funderar även om det var mindre mygg då än nu eftersom vi var där väldigt ofta. Det var härliga kvällar.


Nu har det i alla fall gått ytterligare några vinterdagar och det är bara 2-3 månader kvar innan solen börjar värma och krukväxerna i fönstren börjar repa sig. Jag brukar också börja repa mig framöver mars och kunna gå ut och känna sig som en människa igen, inte som någon som bara vill gå i ide och vänta på bättre tider.


På tal om att leva. Jag har tänkt mig att jag inte ska handla en enda grej innan det är helt tomt i kylskåpet. Undrar hur länge jag kan klara mig? En vecka eller kanske mer?

Hur länge lever julgranen iår? Till Påsk tro? Vi får väl se. 


Min älskade son har inte bara köpt en eluppvärmd filt till mig utan också badskum, badolor och andra lyxiga spagrejor så jag tar och kryper ner i skummet. stoppar ner mina åderbråcksben så jag slipper se dom och drömmer om tider som varit.


Dagens ord: Inget är så trösterikt som ett bubbelbad och en ÅsaNissefilm.

 
 
Karin

Karin

4 januari 2015 21:30

God Fortsättning på det nya året, som ju har börjat bra, med lite bilder från vackra Italien. Jag har också varit där några gånger, och ville gärna haft mannen med mig till Rom när det börjar våras. Men han är inte glad för att åka iväg.
Trevlig årskrönika, jag skulle gjort en jag med, men slutade efter mars månad. Det tog för lång tid, för en sån otålig person som jag!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
TantGlad

TantGlad

5 januari 2015 05:46

Visst Äre skönt det närmar sig våren. Vet ju att både du och jag gillar sommaren bäst. Då är det lätt att leva.
Julen är mysig så den får vara kvar ett par dagar till.
Jag är nog en liten eremit vad gäller hemmet. Trivs inte alls om det blir trångt. Mitt hem är min borg. Där vill jag försvinna in i lugn och ro för mig själv. Beror nog på att jag har så mycket människor runt omkring mig på jobbet.
Näpp.....nu ska du ha en fin trettondagsafton...och du..vilka fina kort på dig. En riktig skönhet.

Kramkram.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Skatan

Skatan

5 januari 2015 16:21

Ja nog blir man nostalgisk när man tittar på gamla fotografier alltid. Och får svart på vitt på eller fina färger på att tiden har gått med stormsteg. De där benen är nog lika långa fortfarande det är bara det att vi inte har lika korta kjolar eller shorts (jo kanske shorts på sommaren ändå) som då. Åtminstone inte jag.
Vad härligt att krypa ner i ett bad med de julklapparna eller under den där eluppvärmda filten och kura tills vintern är över ...

Kram

PS Tack för julkortet ... det gladde en gammal skata som inte skickade ett enda julkort (tror jag i alla fall) Mitt minne är inte vad det har varit ... heller. Kram.

http://skatanstankar.com

 
Anki

Anki

6 januari 2015 14:05

Kul att skanna gamla bilder och trevligt att minnas tillbaka :)
Visst är det skönt att vi är på rätt sida av nyåret och att vi går mot ljusare tider!
Härliga julklappar... mysigt att krypa ner i ett varmt skönt, doftande skumbad :)
Ha det gott!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Eivor

Eivor

6 januari 2015 17:46

Scanner är toppen att ha. Men jag undrar också var långa benen tog vägen, når inte upp längre dit jag vill.

Här åker nog julen ut i kväll eller i morgon.

Må så gott

Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

 
Lena

Lena

6 januari 2015 23:02

God fortsättning på det nya året!

Har läst inlägg för en lång tid och njuter av fina bilder och fasas över eldens framfart i ljusstaken. Huvva vilken tur du hade där!

Nu får vi se fram emot ljusare dagar för varje dag som går. Härligt!

Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
mimio

mimio

14 januari 2015 09:09

Jösses vad grann du var Anita! och vilka ben!!! Herreguuu
Bilden på dig o sonen vid stranden är underbar, den tårar mina ögon och går rakt in i hjärtat. Livet Anita, livet <3
Kram från mimio

http://motalamorris.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards