Direktlänk till inlägg 16 januari 2020

IDAG SKA JAG INTE KLAGA ETT ENDASTE DUGG

Av Anita - 16 januari 2020 13:28

 

Jag ska inte ens klaga på gårdagen fast det kom lite snö.

Det var början på vattengympaonsdagarna (vilket ord förresten). Efter juluppehållet träffades vi badare, nästan 20 stycken i alla åldrar, från ca 65 till den äldsta som är nästan 90. Så skönt att börja mjuka upp sin kropp och träna sin balans. Nyfixat duschrum och bastun fungerade och där sitter i i lugn och ro och småpratar och njuter av värmen. Så fint att det finns och så roligt att träffas igen.


Så ny dag och vilken dag. Jag tycker synd om er alla som jobbar och måste sitta inomhus. Sol på himlen(den lilla stund som den syns över skogskanten.)

8 grader kallt och blå himmel och inte en vindpust. Att andas den friska luften och känna solen i ansiktet är en ren njutning. Ni ska inte tro att jag bara hatar vintern.

 

Jag går bort till Broder B och dricker förmiddagskaffe sedan tar vi en promenad på sjön. Idag är han dagpappa till TuppOlas hund Waimo. Solen värmer faktiskt lite grann.

 

Det är lagom mycket snö på sjön och lätt att gå. Vi går ner vid Kinabrors stuga och bort mot mig och sedan bort till badstranden.

 

och solen den skiner och hunden den leker. Annars är det så tyst, så tyst.

 

Broder B skickar meddelande till sina jobbarkompisar och jag kan förstå att dom är lite avundsjuka.

 

Borta vid ån är det fortfarande öppet ganska långt ut.

 

Broder B står och vinglar på iskanten och rätt vad det är trampar han igenom. Tur att det är så grunt så han bara blev blöt om skog och sockar. Det är bara att gå hem och byta. Ingen större fara skett.


Jag går hem och kör in en kärra med ved och gör mig en lunchmacka och här sitter jag nu och ser solen sakta försvinna bakom skogskanten.


Hör spisen spraka för jag har ju den torraste finaste björkved man kan tänka sig som både ger mer värme och luktar gott.

Jag kan inte klaga en sådan här dag för då är jag ju inte riktigt klok. Det måste kanske vara roligt att höra att det finns dagar i mitt vinterliv som inte är pest och kolera och idag är en sådan dag. 


 

Sommarspår kallar jag denna rätt som är jordgubbskräm med blåbär hallon och en klick grädde. Fint att sätta i sig en eftermiddag i januari då pengarna är slut men.......snart kommer det pensionspengar och efter vad man hör så ska vi få påök, men fan tror det förrän men får se det. Troligen blir det väl som vanligt. Ifjol blev det 6 kr.


Dagens ord: Frisk luft är i alla fall gratis åtminstone här i skogen.

 
 
Ingen bild

barbro

16 januari 2020 19:24

Jag blir sjuk av längtan till sjön och solen och våren..

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

16 januari 2020 21:11

En härlig dag och många lika härliga foton från din vackra plats på jorden :D Här har det varit lika fint men termometern har visat en plusgrad. Jag träffade grannarna för första gången på länge och det händer oftast bara när det är tillräckligt skönt väder för att sitta ute en stund :D De på bottenplan har ju sina uteplatser där de kan sitta och ha lite koll på läget.

http://ibod11.com

 
Anki

Anki

17 januari 2020 09:29

Såklart kan du inte klaga med en sån härlig dag! Ser härligt ut!
Ha en fin fredag!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

17 januari 2020 13:54

Det ser verkligen helt underbart ut, så jag förstår att du inte har så mycket att klaga på i dag. Hoppas att det fortsätter så.
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards