Alla inlägg den 27 maj 2020

Av Anita - 27 maj 2020 15:11

 

Det var härom dagen det hände. Det var våren som kom. Det blev varmt och vitsipporna fanns plötsligt på marken överallt och gräset bara växte så man nästan kunde se det. Det är då som jag får fnatt och börjar stöka med allt.

 

Nu skulle pelargonerna ut i växthuset så dom får stå där tills det är dags att komma ut i jorden. Likaså med tomater och chili och så ska brockoliplant sättas om och så ska dammen rensas och den solenergidrivna fontänen ska ut. 


Så skulle det grillas hos Kinabror för första gången och så gick vi en lång promenad och sent på kvällen var natten ljus och vi fikade hos Broder B. 


När jag gick hem kvittrade koltrasten eller koltrastarna för fullt och myggen hade inte ens kommit. Det doftade vår av gräs och mylla. Helt underbar kväll.


Så igår så skulle vi åka till stan för Sofiepropp hade fyllt år. Det var TuppOla, Kinabror och jag. Hon har flyttat till ett höghus och där hade hon en jättefin lägenhet och en inglasad balkong. 

 

Vi fick en jättegod sallad som hon gjort och kaka på det.

 

Så gick den dagen och när vi kom hem var det strömavbrott men Kinabror grillade lite korv så vi fick i oss en del.

 

Det såg ut att bli regn för himlen var mörk men det blev ingenting.

Så kommer en ny dag och jag började med att göra tårta för jag fyller år imorgon. Smörgåstårta mår bra av att stå ett tag och liksom gosa till sig.  Garnering får det bli imorgon bittida.


Så åkte Broder B:s fru och jag till handelsträdgården i Bispgården och köpte plantor till trädgården och nu har jag satt dom i blomlådor och rensat rabatter och snart ska jag laga mat för iväll ska vi åka till TuppOla för hans Sambo fyller år.


Det är mycket födelsedagar nu och mycket på gång. Ibland vet jag inte var jag ska börja någonstans. De flesta frön är i marken men inte krassen och inte sockerärtorna men det ska väl snart bli.


Även om jag är flitig som en myra så verkar jag ha mer att göra än jag hinner med men konstigt är det att jag hann förut när jag jobbade. Det är faktiskt en gåta för mig. Hur man hann?


 

Dagens ord: Det är då en verklig tur att dagarna är långa den här tiden och ljusa och fina.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards