Alla inlägg den 12 juni 2021

Av Anita - 12 juni 2021 08:20

 

Ängarna fulla med blommor och en del har blommat ut som maskrosorna. Det går för fört med allt. Syrenerna börjar blomma nere i Hammarstrand men inte i kallFisksjön ännu men snart så.

 

Däremot har midsommarblomstren slagit ut alldeles för tidigt och jag kunde inte hålla mig. En bukett av flox och midsommarblomster och åkerblära blir fint på trappan. Man kan inte ta in midsommarblomster för dom dör direkt men ute går det bra att ha dom. 


Nu blommar rönnen med massor av blommor. Få se vad det betyder. En del säger mycket snö. En del säger att rönnen bara ska bära börda en gång och det ska väl betyda lite snö. Den som lever får se.


Jag har varit sällskaplig hela veckan. Jag har förstås träffat Broder B med fru men så har jag varit bort till "Mitt ljus i mörkret" och hans Sambo. Dom som bor på andra sidan sjön och är det enda ljus jag ser på vintrarna.

Dom har byggt ut huset och det blev så fint. 


Så en varm och härlig dag följde jag med HundPia till TuppOla. Hon har en surhöna som ligger på ägg hela tiden men hon har ingen tupp i sin flock så det blir inga kycklingar. Nu fick hon tag i ägg hos TuppOla som hönan kan ruva på och förhoppningsvis blir det kycklingar av dom (åtminstone några). Vi får se. Nu blir det förstås lite fel. TuppOla har en tupp som ev har satt på hönorna. Jag menade inte att TuppOla själv befruktat äggen även om del lät så.


När jag kom hem igen fick jag besök av Holländskan en stund och sedan blev jag bjuden på lasange hos Broder B.

Hem igen och så kom TuppOla med Sambo och hunden Waijo. Vi gick ner till sjön för att hundarna skulle bada.

Så kom Broder B med familj också och för med det menar jag tjuvaktiga hunden Nalle.

 

Hundarna badade och gubbarna badade till viss del. Det var bara TuppOlas Sambo som doppade sig helt och hållet.

Nere vid strandstugan var det myggfritt och jag hämtade kaffe och för första gången i år satt vi där på verandan och myste. Lagom varmt i skuggan.

 

Så igår var det fredag och DansBritt och jag har bestämt oss för att unna oss nöjet att åka runt och äta lunch lite här och där även om Kinabror inte är hemma.

Igår gick vi en helt bedårande stig ner till Hammarstrands camping. Genom blommande ängar och syrendoft, förbi små gulliga hus som fanns i skogen och in under svalkande träd.

Synd att man inte fått till simbassängen där nere och inte ens klippt gräset runt omkring. Det har varit stängt nu ett par somrar för kommunen har inte lagat det som var trasigt. Synd för barnen kan visserligen bada i älven men där är djupt och kallt.


Nåja campingen med servering var välskött och fin i alla fall och maten var god.

 

Glassen vi tog till efterrätt var också god.

Vi unnar oss men eftersom vi inte gör av med pengar på dans eller kläder eller semester så ska vi banne mig gå ut och äta en gång i veckan. Det har vi gjort rätt för tycker du inte?


Så hem och nu har Broder B fått hem barnbarnen och dom kom en sväng och vi fikade och pratade. Så blev det då lördag och inatt har det regnat som sjutton. Mitt i regntattret på rutan hör jag koltrasten sjunga i regnet. Den fuktiga luften kommer in genom fönstret och gör det så behagligt svalt i sovrummet. Jag mår så bra. 


Nu är det visserligen en kall och regnig dag men det behövs ju regn och det behövs städas inomhus nu när jag har nya såpdoftande mattor att lägga på efter mattvätten. Här ska sopas och torkas golv och göras fint. Hej och hå. På med en rivig låt så det blir lite fart på kärringen. Kvasten får bli danskavaljer.


Dagens ord: Nu är det banne mig lätt att leva i paradiset Fisksjön.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards