Alla inlägg den 18 juni 2021

Av Anita - 18 juni 2021 17:05

 

Den här veckan har gått fram och tillbaka. Härom dagen vaknade jag till att det var bara 8 grader varmt. Det var då jag kom på att det var läge att gå till skogen och titta på guckuskorna. Jag hade lovat Holländarna att jag skulle visa dom fantastiskt vackra blommorna.


Det hade ju varit massor med småmygg de här dagarna det varit varmt men nu var det för kallt för mygg och det var perfekt att gå i blötskogen. Det var verkligen blött överallt men Holländarna med barnen traskade på glatt och inget gnäll var det alls. 

 

Jag har aldrig sett att det varit så mycket guckusko eller göksko som vi säger här. Det var rugge på rugge med de vackraste blommor.

 

Man kan tro att dom är de vackraste trädgårdsväxter men så är det ju inte. Snart försvinner dom väl när skogsmaskinerna drar fram och gör kalhyggen. Sånt tål dom inte. Dom vill ha skugga och blött. Jag är imponerad av hollänarna speciellt mannen i familjen. Han kan allt om växter och vad man kan göra av dom. Fast hur man gör tjockmjölk av tätört visste han inte. Nu vet han.


Min farmor berättade skrönan om gökskon. Det var så att på midsommarnatten ville göken ut och fria och för att imponera på brudarna så satt han blomtofflorna på fötterna och drog iväg. Så var det, sa hon och därför heter den göksko.

Sedan följde holländarna  med mig hem och vi satt på förstukvisten och fikade. Så gick nästan hela den dagen.


Så kommer det en ny dag med lite bättre väder. Då far jag äntligen till moster B i Näset. 

En fin och ljummen dag då vi satt på förstukvisten och fikade och pratade om allt mellan himmel och jord.

 

Vi tittade på min mammas gamla klippalbum där det stod en massa som inte ens Moster B kom ihåg. Syrenerna blommade och den gamla gården var så vacker.

 

Timmarna rann iväg och det var eftermiddag när jag kom hem.

Då hade AMV och Gubben kommit och satt utanför husvagnen och solade. Efter ett tag kom Broder B med fru och hund och vi satt där och fikade. Efter allt kaffe fick jag en Risisfrutti av AMV för jag började ha halsbränna efter allt kaffedrickande.


Så cyklade AMV och jag ner till byn för att vattna på gravarna. Vägkanterna var fyllda av de blommor som brukar vara klara till midsommar. Nu blommar det för fullt. Fåglar kvittrar och det doftar sommar. Luften var ljummen och skön.


Hem igen och så cyklade vi bort till Broder B och tittade på deras nyfixade hall. När vi cyklade hem stod en liten älg på gubbflon och glodde på oss.


 

Idag är det kärringfredag igen och DansBritt och jag vandrar till ett nytt ställe för att äta lunch.

Det är sommarcafe i den gamla skolan där DansBritt gick en gång.

 

Vi åt räkmacka och sedan lite godbit efter det. Se så fin skolan bakom Britt är.


Så vandrade vi en runda i Kullsta. Det är bland det vackraste ställe som finns Ragundadalen. 

 

Ingärdad av blånande berg och blommande ängsmarker där det finns både hästar och kor.

 

Det var en konstig dag med dis och värme som om man vore utomlands. Det kändes nästan som om det skulle bli regn och åska. 


Dagens ord: Alla väder utom snö verkar det ha varit den här veckan.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards