Alla inlägg den 16 juni 2021

Av Anita - 16 juni 2021 09:12

 

Vem kunde tro att det skulle bli på dette viset?


Visst började det regna vid  17-tiden i förrgår men det tilltog och så började det blåsa värre och värre. Jag och katten kurade framför tvn hela kvällen. Det blev till slut dags att gå upp i sovrummet och sova. Katten följde inte med. Kanske anade han faan.


Sovrummet ligger på övervåningen och bredvid balkongdörren har jag ett stort fönster. Det ställer jag upp utåt med en hake oh sätter in ett myggfönster i karmen. Så har jag det hela sommaren och det är så skönt så.


Jag kröp i säng oh försökte sova. Haken ruskade och small. Regnet kom in genom myggfönstret och bildade en lok på golvet. Inser att jag måste göra något innan vinden tar tag i fönstret och rycker upp det. Låg och tänkte på hur det kunde bli med en trasig ruta.


Oj, jag måste stänga fönstret och ta ut myggfönstret. Ingen ide att ta på kläder för jag förstod att jag skulle bli genomblöt genast jag kom ut på balkongen.


Först flytta på ett bord, trampa i vattnet på golvet. Få upp balkongdörren utan att vinden tar tag i den, försöka lossa haken och lyfta bort myggfönstret och klämma igen fönstret innan vinden tar tag.


Där stod jag nu naken och gruvar mig för att gå ut i storm och ösregn. Väntar på uppehåll mellan vindbyarna och tar mig ut på balkongen. Hua, tuppskinn på hela kroppen men jag lyckades få lös myggfönstret, lossa haken och knuffa igen fönstret. 


Huttrande och genomblöt fick jag på mig morgonrocken, torkade upp på golvet och sedan var det omöjligt att somna om. Gick ner och kokade mjölkchoklad och åt en macka och satt mig framför tvn. Då brukade man ju somna.

Tur att jag är pensionär och kan vara uppe hela natten om jag vill.


På morgonen såg jag att det hade regnat över 50 mm och kanske mer för regnmätaren rymmer bara 50 mm. Hela gårdagen blåste det. Blommor blåser ner. Jag har inte vågat gå ner till sjön och se vad som hänt där.



Jag hatar snö och blåst men jag får hoppas att det inte blir snö. Regn behövs ju så det får man stå ut med.


Dagens ord: Man vet aldrig vad som kan hända.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards