Alla inlägg under juni 2021

Av Anita - 27 juni 2021 19:58

Det blev en fantastiskt fin midsommardagskväll. Tanten AMV och Tanten Skogsnuvan dricker kaffe på förstukvisten i kvällssolen. Vi får för oss att vi skulle cykla ner till kyrkogården och se hur blommorna mår. 

 

Genom blommande vägkanter cyklade vi iväg neråt byn. Det blommade mer än någonsin.


Nere vid kyrkogården gick vi omkring och minns människor som inte finns längre. Svalorna kvittrade glatt och på Singsjön var vattnet blankt men krusades av en motorbåt och en vattenskoter. Det var annat än när vi rodde ute på sjön eller åkte flotte med gulliga Matte. Precis som förr var det massor av fiskmåsar som seglade omkring och skrek.


Nog skulle vi cykla hem men inte. Varför förspilla en sådan här kväll. Såna finns inte många. Vi drog genom byn istället. Det var så fint på gårdarna. Gräsmattor var klippta överallt och det stod bilar på gårdar som länge varit tomma. Nu hade hemvändarna och sommarstugefolket kommit.  Prydligt som den finaste film var det. Blommor överallt blommor.


Vet inte när vi förvandlades till tonåringar och kom tillbaka till 60-talet. Kanske var det när vi körde över järnvägen eller när vi passerad ån och bakstugan som då var bastu.

Kanske var det när vi svängde av mot AMV:s hem på den krokiga och backiga vägen mot BY. Jo byn heter By faktiskt.


Nog var det dofterna mest som gjorde det. Vid Karlssonsbacken stannade vi till. Det var där jag brukade stanna och kamma håret och göra mig lite snygg. Man vet ju aldrig vad som kan hända en härlig sommarkväll på 60-talet. Då när äventyret väntade bakom nästa krök och kanske till och med kärleken.


Den branta backen for man neröver i ett huj. Nu gick vi halva innan vi vågade släppa iväg. Ner mot myren kom doften av pors och blötmyr och nog minns man det fast det var så länge sedan. Precis som då var det.


Så kom vi till semesterhemmet och till AMV:s föräldrahem.

  Numera bara befolkad en kort tid på sommaren men nu var flaggan hissad och det stod bilar på gården. Oj så det var då när livet lekte.


Då när vi satt på bottenbron och väntade på bussen som kom varje söndag. 

Wifstawarv hade semesterhem och deras anställd fick komma dit och vila upp sig på semestern. 

 

Ur bussen klev fina tanter och gubbar med fiskespön, dragspel och gitarrer och förmodligen lite dricka också. Ungar och så killar (aj aj aj) . Det var Lennart och Anders och så Margareta och många fler.

Det satts upp krocketspel på stora gräsmattan och dansbanan och båtar stod och väntade på gästerna.


Nere vid dansbanan var det klippor och där låg vi och solade. Transistorn var med och vi lyssnade på Sommar sommar och Tio i topp och väntade på att några fina killar skulle komma. Ibland kom dom.

 

Vi åkte båt ut till ön där vi tältade och eldade och grillade korv.


Så mycket vi minns när vi nu står här och är 70 plus båda två. Nog hade vi velat komma över till ön där vi tältade. Nog hade vi velat att dansbanan var kvar. Allt är lika och ändå inte.

Jo, vi hörde några ungar vara ute på sjön och ropa till varandra och skratta och fnittra. Precis som vi gjorde då på 60-talet. Fiskmåsarna skrek likadant och solen gick ner på samma ställe. Känslan var den samma och vi blev tonåringar för en stund. Tiden av äventyr och kärlek. Den bästa tiden. 60-talet.


Nu på hemvägen gick vi uppför Karlssonsbacken istället för att trampa iväg med full fart. Nog trillade vi tillbaka till tantåldern och visst var vägen mycket längre än vad den var då när benen var unga och starka.


Vi sa till varandra att trots tiden så får vi som 70-plusare cykla på fina grusvägar kantade av doftande blommor och ängar och njuta av en sådan härlig sommarkväll. Lite lycka är det allt.


Naturligtvis kom vi hem mycket senare än vi tänkt men det är så ljust så man tappar tidsuppfattningen och förmodligen sov alla för det var tyst överallt. 

 

Nästan framme kände vi doften av nattviolerna som blommade i dikeskanten.


Ok vi är tanter eller fruntimmer eller kärringar men vi är banne mig inga damer och kommer aldrig att bli. Trots rynkor och vitt hår så blev vi unga för några timmar en midsommardagskväll. Vi blev 60-talet med skratt och kärlek och äventyr och pigga ben.


Dagens ord: En sådan magisk kväll kan man bli ung på nytt.





Av Anita - 26 juni 2021 18:23

 

Det blev inte som det var tänkt men det blev som det blev.

Kinabror kom hem från Skåne i onsdagskväll. Hunden Jack ville bada det första han gjorde och Kinabror ville se på tv.


Det börjar närma sig midsommar och vi planerade lite. Skulle handlas lite och fixas lite. 

Vi började före 10 på torsdags morgon.

 

I det lilla samhället Hammarstrand brukar det inte vara köer och speciellt inte före öppningstid men tro på fan att det var en lång kö till systembolaget. Viktigaste i livet för en del kanske.


Blommor är det verkligen ingen brist på iår. Det är blommor överallt.

 

Hos Broder B blommar det rododendron som aldrig förr. Dom ska egentligen inte finnas här men just där finns dom och är så vackra.

 

Lupiner finns i massor.

 

Vet att dom inte egentligen får finnas men det finns mycket som inte får finnas. Vackra är dom i alla fall.

 

Börjar midsommarafton tidigt med att hämta björkar till förstukvisten och göra en lövmatta. 

 

Sedan en krans att hänga på verandan. Blir latare och latare och struntar i att göra krans till håret. Det får räcka med en ros eller två.


 

 

Så är det massor med blombuketter lite här och där.

 

Vädret är bra. Så kommer AMV och Gubben och AMV och jag går ner till sjön med hunden Jack. Åskan dundrar lite på håll men så kommer skyfall. Vi hann hem i alla fall men det var ett väldigt oväder. Tror att det kom 30 mm på en liten stund.

Planen var att vi skulle sitta ute på Kinabrors veranda. Vi släpade dit en massa mat. Så började gästerna komma. Det var TuppOla med Sambo, AMV och Gubben, DansBritt  så vi blev sju stycken.

 

Nu blir det ju så att när man inte kan dansa och ha andra nöjen så blir det till att äta massor med mat och ännu mer mat.

 

Som tur var blev det inte mer regn.

 

Så var det dags för det viktiga besöket hos vättarna i underjordiska bäcken. Dit ska man kasta pärlor på midsommar för att få hjälp i året som kommer. Vi traskade iväg vi tre tjejer som brukar göra det men det blev inte som vi tänkt. Det var vatten överallt. Stigen var ingen stig utan ett vattenfyllt dike och det forsade vatten överallt. Det var bara att vända om så troligen blir det ett riktigt skitår.


DansBritt gjorde sitt bästa för att med lövkvasten sopa in lyckan i Kinabrors hus. Få se om det hjälper lite grann.


Så är det på det viset att vi är gamla nu nästan alla och börjar gäspa redan vid niotiden men vi höll ut lite längre i alla fall.

 

DansBritt låg över hos mig så vi satt uppe och surrade till halv ett men förr hade man inte ens kommit hem från dansen då. Det var tider det.

 

Börjar med blommor och slutar med blommor. 


Dagens ord: Vi hade i alla fall tur med vädret. stunden vi åt i alla fall.

Av Anita - 21 juni 2021 12:55

 

När man ser på "Morden i Midsommer" eller andra serier så ser man de vackra trädgårdarna som svämmar över av rosor. 

Här jobbar jag med min trädgård i kylans land där det till och med är sämre förutsättningar än en mil hårifrån.

 

Liljekonvaljerna blommar nu när dom är utblommade överallt.

 

En ynka syren har slagit ut när dom blommat ut överallt annars.

Nåja, jag gör så gott jag kan med min trädgård i alla fall. Just nu har jag fixat i potatislandet. Blasten har i alla fall kommit upp.

 

Jag ska gå en promenad i min trädgård i alla fall. 

Vi börjar med att jag råkade se att källarns ingång håller på att rasa omkull.

 

Det är alltid någonting som ska lagas.

 

Visst börjar det bli grönt överallt.

 

Tomtarna har sammanträde i lövsalen.

 

Efter 50 mm regn är dammen full med vatten.

 

Blomlådorna under fönstren blommar i alla fall för fullt. Jag gillar randiga och prickiga blommor. Lite karneval över det.

 

Baljan med örter blev ju bra och det växer fint i den.

 

Blåklinten har slagit ut.

 

Aliunroten blommar redan och liknar faktiskt linnea fast mycket större.

 

Så var det det där med rosorna. Jag försöker och försöker men det går inte så bra. Visst har en del rosor överlevt men med en blomning på en eller två blommor är det inte mycket att skryta över.

Nej det är den här gamla buskrosen som trogen blommar varje år och nu har den första slagit ut.

 

Vid en brunnen föbostuga hittade jag kanelrosen och tog med den hem. Den trivs och försökar sig och blommar och doftar. Det är bara det att den bara blommar en vecka och sedan är fröjden över. 

 

Min gamla ruttna altan är i alla fall omringad av humle som växer varje dag och täcker allt fult med sin skönhet.

 

De tre lönnarna har jag satt för sonen, för syskonbarnen Sofie och Andreas och dom växer och frodas.

 

I stengrejen har jag satt sockerärtor och sqvash och en lilja och borstnejlikor men ingenting blommar ännu.

 

Lite konstig grej men blir fint när det blommar men det dröjer väl.

 

Lupinerna har trängt sig in i rabatten men bättre än brännässla som det växte där förut.

 

Säga vad man vill så är dom vackra.

  .

Här har vi trädgårdens doftande blomma. Nu innan syrenerna börjat blomma doftar hela trädgården gott av dom här.

Så har jag då brockoli och dill och persilja och lite annat som är på gång men som har lång tid kvar innan dom sätter fart.


Vi tar inte mer idag så ni blir less.

Jag vet att det inte är mycket att skryta med men ärligt talat gillar jag att gå omkring i trädgården och pyssla. Inte ens att rensa ogräs gör mig så mycket men att klippa gräs är ju inte kul. För det första så är det ett jävleskap att dra igång den gamla gräsklipparen och sedan tar det för många timmar. Skulle jag klippa hela alltet skulle det ta en hel dag så jag får dela upp det och slipper bara klippa när det regnar.


Nåja jag skulle ha haft en fantastisk trädgård om jag bodde där det gick men nu är det inte så. Jag har ju hela grannskapet fullt med vilda blommor att glädja mig åt så vem är jag att klaga. 


Nej nu ska jag ut en sväng igen. Bortglömt är regn och åskväder, strömavbrott och andra ledsamheter. Skit under naglarna ska det vara.

 


Dagens ord: Utsikten är i alla fall fantastisk, tycker ni inte.

Av Anita - 18 juni 2021 17:05

 

Den här veckan har gått fram och tillbaka. Härom dagen vaknade jag till att det var bara 8 grader varmt. Det var då jag kom på att det var läge att gå till skogen och titta på guckuskorna. Jag hade lovat Holländarna att jag skulle visa dom fantastiskt vackra blommorna.


Det hade ju varit massor med småmygg de här dagarna det varit varmt men nu var det för kallt för mygg och det var perfekt att gå i blötskogen. Det var verkligen blött överallt men Holländarna med barnen traskade på glatt och inget gnäll var det alls. 

 

Jag har aldrig sett att det varit så mycket guckusko eller göksko som vi säger här. Det var rugge på rugge med de vackraste blommor.

 

Man kan tro att dom är de vackraste trädgårdsväxter men så är det ju inte. Snart försvinner dom väl när skogsmaskinerna drar fram och gör kalhyggen. Sånt tål dom inte. Dom vill ha skugga och blött. Jag är imponerad av hollänarna speciellt mannen i familjen. Han kan allt om växter och vad man kan göra av dom. Fast hur man gör tjockmjölk av tätört visste han inte. Nu vet han.


Min farmor berättade skrönan om gökskon. Det var så att på midsommarnatten ville göken ut och fria och för att imponera på brudarna så satt han blomtofflorna på fötterna och drog iväg. Så var det, sa hon och därför heter den göksko.

Sedan följde holländarna  med mig hem och vi satt på förstukvisten och fikade. Så gick nästan hela den dagen.


Så kommer det en ny dag med lite bättre väder. Då far jag äntligen till moster B i Näset. 

En fin och ljummen dag då vi satt på förstukvisten och fikade och pratade om allt mellan himmel och jord.

 

Vi tittade på min mammas gamla klippalbum där det stod en massa som inte ens Moster B kom ihåg. Syrenerna blommade och den gamla gården var så vacker.

 

Timmarna rann iväg och det var eftermiddag när jag kom hem.

Då hade AMV och Gubben kommit och satt utanför husvagnen och solade. Efter ett tag kom Broder B med fru och hund och vi satt där och fikade. Efter allt kaffe fick jag en Risisfrutti av AMV för jag började ha halsbränna efter allt kaffedrickande.


Så cyklade AMV och jag ner till byn för att vattna på gravarna. Vägkanterna var fyllda av de blommor som brukar vara klara till midsommar. Nu blommar det för fullt. Fåglar kvittrar och det doftar sommar. Luften var ljummen och skön.


Hem igen och så cyklade vi bort till Broder B och tittade på deras nyfixade hall. När vi cyklade hem stod en liten älg på gubbflon och glodde på oss.


 

Idag är det kärringfredag igen och DansBritt och jag vandrar till ett nytt ställe för att äta lunch.

Det är sommarcafe i den gamla skolan där DansBritt gick en gång.

 

Vi åt räkmacka och sedan lite godbit efter det. Se så fin skolan bakom Britt är.


Så vandrade vi en runda i Kullsta. Det är bland det vackraste ställe som finns Ragundadalen. 

 

Ingärdad av blånande berg och blommande ängsmarker där det finns både hästar och kor.

 

Det var en konstig dag med dis och värme som om man vore utomlands. Det kändes nästan som om det skulle bli regn och åska. 


Dagens ord: Alla väder utom snö verkar det ha varit den här veckan.

Av Anita - 16 juni 2021 09:12

 

Vem kunde tro att det skulle bli på dette viset?


Visst började det regna vid  17-tiden i förrgår men det tilltog och så började det blåsa värre och värre. Jag och katten kurade framför tvn hela kvällen. Det blev till slut dags att gå upp i sovrummet och sova. Katten följde inte med. Kanske anade han faan.


Sovrummet ligger på övervåningen och bredvid balkongdörren har jag ett stort fönster. Det ställer jag upp utåt med en hake oh sätter in ett myggfönster i karmen. Så har jag det hela sommaren och det är så skönt så.


Jag kröp i säng oh försökte sova. Haken ruskade och small. Regnet kom in genom myggfönstret och bildade en lok på golvet. Inser att jag måste göra något innan vinden tar tag i fönstret och rycker upp det. Låg och tänkte på hur det kunde bli med en trasig ruta.


Oj, jag måste stänga fönstret och ta ut myggfönstret. Ingen ide att ta på kläder för jag förstod att jag skulle bli genomblöt genast jag kom ut på balkongen.


Först flytta på ett bord, trampa i vattnet på golvet. Få upp balkongdörren utan att vinden tar tag i den, försöka lossa haken och lyfta bort myggfönstret och klämma igen fönstret innan vinden tar tag.


Där stod jag nu naken och gruvar mig för att gå ut i storm och ösregn. Väntar på uppehåll mellan vindbyarna och tar mig ut på balkongen. Hua, tuppskinn på hela kroppen men jag lyckades få lös myggfönstret, lossa haken och knuffa igen fönstret. 


Huttrande och genomblöt fick jag på mig morgonrocken, torkade upp på golvet och sedan var det omöjligt att somna om. Gick ner och kokade mjölkchoklad och åt en macka och satt mig framför tvn. Då brukade man ju somna.

Tur att jag är pensionär och kan vara uppe hela natten om jag vill.


På morgonen såg jag att det hade regnat över 50 mm och kanske mer för regnmätaren rymmer bara 50 mm. Hela gårdagen blåste det. Blommor blåser ner. Jag har inte vågat gå ner till sjön och se vad som hänt där.



Jag hatar snö och blåst men jag får hoppas att det inte blir snö. Regn behövs ju så det får man stå ut med.


Dagens ord: Man vet aldrig vad som kan hända.

Av Anita - 14 juni 2021 14:04

 

Så finns hon inte längre min rara faster G åtminstone i den här världen . Hon levde i 93 år och hon har alltid funnits i mitt liv. Hon har varit min extramamma och framför allt min vän och förtrogna.


Hon fanns här i Fisksjön när jag föddes. 

Hon pysslade med mig och sydde den första klänning jag minns. Så lycklig jag var över min solgula klänning som hon broderat blommor på.

 

Till den fick jag dessutom en gul basker med en nalle fram på. Kanske var jag bara två år men jag minns det som igår, lyckan över den klänningen.

 

Inte nog med det. Jag fick hennes docka Donna och dockvagnen som  hennes farbror Valdemar gjort.

 

Minnen bara rasar över mig. Vet att jag inte kan berätta alla men några kommer fram så starkt.

Hon var så vacker faster G. Jag beundrade hennes smala midja och mörka ögon.

 

Minns när jag satt på pakethållaren på cykeln när mamma och hon cyklade ner till byn för att handla (då fanns affären Kondrads). Hur vi stannade på Jonssonsbacken och tog fram en liten spegel och kammade håret och satt rött serat på läpparna. Så sjöng don hela vägen "När det våras ibland bergen" Minns fortfarande texten till den.


Jag minns hur vi satt ute på sjön och metade och läste ramsan:" Nappa nappa abborslok annars är du inte klok." Flötet försvann och fina abborrar kom upp. Sjön var spegelblank och det porlande i bäcken borta vid lill-ladan.


När hon hittade sin man "Farbror Elvis" och han kom på motorcykel. Dom bodde ett tag i hans föräldrahem i lilla lägenheten på övervåningen. Där var så gulligt som ett litet dockskåp och jag var ofta hos dom. Faster G och jag spelade dyngtunna och byggde korthus. Jag klättrade på en jättestor sten som fanns utanför. Så jag minns.


Till slut hamnade dom i Töva utanför Sundsvall. Dom fick två barn som var så gulliga.

Varje sommar kom dom till Fisksjön för att stanna hela sommaren. När Farbror Birger svängde in på gården med den nytvättade Mersan och med husvagnen på släp. Då var det sommar.

 

Då blev det bada. Då blev det badminton. Då blev det båtutflykter. Då blev det fika i husvagnen och kortspel. Det du faster, var härliga tider. Så var det surströmmingsfester och korvgrillnng.


Vi tappade aldrig kontakten och pratade i telefon minst två gånger i veckan. När jag hade bekymmer med killar och annat som jag inte ville prata med mamma om så var det Faster G som fick ge mig råd och muntra upp mig. Hon höll alltid med mig och stöttad vad jag än hittade på för tok.


När jag hälsade på henne fick jag alltid fika på säng och det var så lyxigt för det förekom inte hemma. 

Faster var vacker som en filmstjärna och förblev vacker hela livet .

 

Hon var till och med vacker när hon fyllde 90. Sista gångerna jag låg över hos henne blev det hon som fick frukost på sängen.  

Det är svårt att ta in och fatta att vi inte länge kan ligga hela nätterna och prata och minnas. Ingen har varit mig så nära så länge och alltid stöttat mig i sorg och glädje. Må hon ha det bra i sin nya himmel.


Dagens ord: Det finns människor som berikat mitt liv och som alltid finns kvar i ens hjärta. Det var faster G. Å så hon fattas mig.


Av Anita - 12 juni 2021 08:20

 

Ängarna fulla med blommor och en del har blommat ut som maskrosorna. Det går för fört med allt. Syrenerna börjar blomma nere i Hammarstrand men inte i kallFisksjön ännu men snart så.

 

Däremot har midsommarblomstren slagit ut alldeles för tidigt och jag kunde inte hålla mig. En bukett av flox och midsommarblomster och åkerblära blir fint på trappan. Man kan inte ta in midsommarblomster för dom dör direkt men ute går det bra att ha dom. 


Nu blommar rönnen med massor av blommor. Få se vad det betyder. En del säger mycket snö. En del säger att rönnen bara ska bära börda en gång och det ska väl betyda lite snö. Den som lever får se.


Jag har varit sällskaplig hela veckan. Jag har förstås träffat Broder B med fru men så har jag varit bort till "Mitt ljus i mörkret" och hans Sambo. Dom som bor på andra sidan sjön och är det enda ljus jag ser på vintrarna.

Dom har byggt ut huset och det blev så fint. 


Så en varm och härlig dag följde jag med HundPia till TuppOla. Hon har en surhöna som ligger på ägg hela tiden men hon har ingen tupp i sin flock så det blir inga kycklingar. Nu fick hon tag i ägg hos TuppOla som hönan kan ruva på och förhoppningsvis blir det kycklingar av dom (åtminstone några). Vi får se. Nu blir det förstås lite fel. TuppOla har en tupp som ev har satt på hönorna. Jag menade inte att TuppOla själv befruktat äggen även om del lät så.


När jag kom hem igen fick jag besök av Holländskan en stund och sedan blev jag bjuden på lasange hos Broder B.

Hem igen och så kom TuppOla med Sambo och hunden Waijo. Vi gick ner till sjön för att hundarna skulle bada.

Så kom Broder B med familj också och för med det menar jag tjuvaktiga hunden Nalle.

 

Hundarna badade och gubbarna badade till viss del. Det var bara TuppOlas Sambo som doppade sig helt och hållet.

Nere vid strandstugan var det myggfritt och jag hämtade kaffe och för första gången i år satt vi där på verandan och myste. Lagom varmt i skuggan.

 

Så igår var det fredag och DansBritt och jag har bestämt oss för att unna oss nöjet att åka runt och äta lunch lite här och där även om Kinabror inte är hemma.

Igår gick vi en helt bedårande stig ner till Hammarstrands camping. Genom blommande ängar och syrendoft, förbi små gulliga hus som fanns i skogen och in under svalkande träd.

Synd att man inte fått till simbassängen där nere och inte ens klippt gräset runt omkring. Det har varit stängt nu ett par somrar för kommunen har inte lagat det som var trasigt. Synd för barnen kan visserligen bada i älven men där är djupt och kallt.


Nåja campingen med servering var välskött och fin i alla fall och maten var god.

 

Glassen vi tog till efterrätt var också god.

Vi unnar oss men eftersom vi inte gör av med pengar på dans eller kläder eller semester så ska vi banne mig gå ut och äta en gång i veckan. Det har vi gjort rätt för tycker du inte?


Så hem och nu har Broder B fått hem barnbarnen och dom kom en sväng och vi fikade och pratade. Så blev det då lördag och inatt har det regnat som sjutton. Mitt i regntattret på rutan hör jag koltrasten sjunga i regnet. Den fuktiga luften kommer in genom fönstret och gör det så behagligt svalt i sovrummet. Jag mår så bra. 


Nu är det visserligen en kall och regnig dag men det behövs ju regn och det behövs städas inomhus nu när jag har nya såpdoftande mattor att lägga på efter mattvätten. Här ska sopas och torkas golv och göras fint. Hej och hå. På med en rivig låt så det blir lite fart på kärringen. Kvasten får bli danskavaljer.


Dagens ord: Nu är det banne mig lätt att leva i paradiset Fisksjön.

Av Anita - 9 juni 2021 10:13

 

Igår var det som det varit flera dagar nu. Det var varmt och soligt och helt underbart. Jag är en sådan typ som älskar värme och ingenting kan bli för varmt för mig.


Det är en alldeles alldeles bra dag för att tvätta mattor. Först ska jag förstås klippa gräs. Det växer så det knakar så jag tog och klippte mellan vinbärsbuskarna och framför odlingarna och så vid Kinaabrors hus. Nåja, ointressant information för er egenltigen.


Jag minns min mamma så hon slet med mattorna. Skitiga skor och koskit på skorna gjorde mattorna ingrodda. Hon låg på knä på bryggan och gnodde med såpa och rotborste och pustade och stönade. Först skulle man fylla värmaren med vatten och elda så man fick varmvatten och så skölja förstås till slut.

 

Jag har det mycket lättsammare. Jag eldar inte ens i värmaren utan tvättar i kallvatten. Jag har mitt gamla plåtbadkar och där lägger jag mattorna i blöt kvällen innan. Skitigt är det morgonen därpå. Jag kliver i karet och trampar omkring och leker levande tvättmaskin.

Så upp på stora bordet som rymmer en hel matta och tömmer på såpvatten och gnor lite lagom.

 

Kastar ut mattan i sjön och går ut och sköljer den i det sköna vattnet. Visst, det är fullt med pollen på vattnet men då får jag gå längre ut. Det är 22 grader i vattnet så det är inte ett dugg gruvsamt.

Det värsta är att ta upp dom blöta tunga mattorna och hänga upp dom till tork men som sagt. Det är bra att göra lite tyngdlyftning säger alla som tränar på gym. Luktar gott av såpan gör det också. 

 

Första omgången klar. Jag ska ta mattorna som ligger på golven sedan. Lite kaffe och en macka på strandstugans altan där jag sitter och njuter och ser på sjöfåglarna och svalorna som flyger högt och dyker lågt och är vackra som inga andra. Jo kanske alla fjärilar som svirrar omkring. Det är mycket fjärilar den här sommaren.


Så första riktiga badet och det var väldigt skönt. Man blir sval och skön och det sitter kvar i kroppen bra länge och så pass att jag tog en promenad bort till Broder B för att få eftermiddagsfika. Attan vad det var mygg där, små ettriga saker som till och med bet mig som inte brukar bli biten av mygg.

 

Så idag vaknar jag till lite mulet och jag hörde regnet komma inatt. Har man öppet fönster så hör man både regn och fågelsång och man känner sig nära naturen.


Nu har det inte regnat på länge och jag borde ha tagit hem mattorna för dom torkade igår men inte gjorde jag det inte. Trodde väl aldrig att det skulle börja regna men nu är det så och det är bra för potatisen och andra växter så dom torkar väl igen. 


Dagens ord: Naturen längtar efter regn och idag har jag städat inne. Det behövs en sådan dag också.



a

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards