Direktlänk till inlägg 6 september 2022

KALLA NÄTTER MEN FINA DAGAR

Av Anita - 6 september 2022 10:37

 

Mina stackars blommor som just nu blommar som mest men fryser på nätterna. Visserligen har jag lagt över dom på natten men i alla fall.


Efter vurpan med cykeln har jag varit så där. En dag kunde jag inte göra så mycket. Jag låg och såg på tv mest hela dagen och lyckades hitta två filmer som var inspelade i Italien. Den ena var från Toscana och den andra från Ravenna. Så jag låg där och njöt och minns hur det var en gång.

Då när jag var till Italien flera gånger. Allt dofterna, maten, dansen, värmen och männen. De glada och vackra männen. Ja då låg jag här, gammelkärringen som inte en klarar av att cykla på en dålig väg.

Jag som en gång drog iväg på stigar fulla med både rötter och sten.

Jag som dansade och log och var vacker och glad. Nu ett vrak med skavsår på knän och värk överallt. För att inte tala om min hälsporre som inte verkar gå över. 


Vet att jag aldrig mer kommer till Italien. Aldrig mer dansa och skratta och leva. Nej, det är slut med allt sådant nu.


En del säger att man får vara glad om man kommer upp ur sängen på morgonen men nog skulle man kunna få begära mer av livet tycker jag. Man ska vara så förbannat tacksam för allting. Näääää fan heller.

 

Dagarna är fina i alla fall. Söndagen var det middag hos Kinabror. Hans son har kommit för nu börjar älgjakten. Jag satt på Kinabrors brygga i solen och väntade på att kålpuddingen skulle bli klar. Tacksam för god kålpudding är jag i alla fall.


Jag gick genom skogen på stigen som är närmast. Solen står lågt nu men någon stråle söker sig fram.

 

Igår sköt Kinabrors son en älg det första han gjorde på morgonen och sedan sköt dom två till frampå eftermiddagen.

Alldeles i närheten bakom smedjan hade en björn tussat omkring och rullat sig på marken och skitit så nog har vi björn i närheten alltid.

 

AMV och Gubben var här en stund och vi åt grillad korv nere hos dom och det var riktigt fint i solen. AMV Jack och jag satt en stund i solen nere på badstranden. Där är solen som varmast på eftermiddagen.


Eftersom jag inte kan klippa gräs eller göra annat med min ursliga kropp så gick jag ner till sjön igrå och satt på verandan och tittade ut över vattnet.

 

Några änder sam omkring utanför och brydde sig inte.

Jag hann till och med lägga mig en stund i strandstugan och må lite gott. Sedan gick jag upp och gjorde köttbullar till killarna. Jag hann också med att träffa min svägerska och hunden Nalle. Dom kom precis hem från Skåne.


Nu är det det där med valet som sätter huvudbry i min skalle. Vi som har en av sveriges högsta skatt och sämsta service och allt är bara nerdragningar av sjukvård och äldrevård och över huvud taget allt. Om vi nu är ett helt land så borde vi väl ha samma skatt också. Nu gnälls det för elen för att man har högre el söder över men vi då. Strömmen kommer ju härifrån och allt som kommer från söder får vi betal mer än alla andra.

Vägar är sämre, bensinen ska vi inte prata om.

Nej, inte vet jag. men vi har en tunnel som man trodde skulle ge massor med pengar för att man kan åka skidor på sommaren där. Stolleprov, har kostat hur mycket som helst.

Då drar man inte äldrevård och vård för senildementa. Allt för en jäkla tunnel som får kosta. Jag vet inte om det finns något parti som inte vill ha det men skit samma. Känns som världen håller på att krakelera totalt.


Dagens ord: Nog gnällt för idag. Jag ska snart till tandläkaren och det blir väl dagens äventyr.

 
 
Ingrid

Ingrid

6 september 2022 22:10

Åke brukade alltid säga "man får vara glad så länge man kommer upp", men jag tycker att jag kräver lite mer av tillvaron om det ska vara någon mening med den.
Att man inte får dansa mer och att det kanske inte blir flera resor är väl en sak, men så länge man kan sköta sig själv, komma ut i naturen och kan njuta av god mat och dryck, är jag nöjd.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Anki

Anki

7 september 2022 08:46

Ja du Anita ... lider med dig för din onda kropp efter vurpan ... och är ledsen för att du inte kan dansa, men du har fina vänner som hälsar på och du har Kinabror som också kommer ganska ofta. Och du bor vackert!
Valet ger även mig huvudbry ... känns som en plikt att rösta, men på vilket parti? Svårt!
Ha nu en bra onsdag!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Lena i Wales och Spanien

Lena i Wales och Spanien

8 september 2022 10:42

Vackra bilder.
Tråkigt att du inte blivit bra efter vurpan.
Skönt att du har familj och vänner runt dig, så viktigt.
Ett land som Sverige borde fungera inom alla sektorer, men tyvärr verkar det inte var så. Att det inte fungerar i UK är inte konstig, total oreda och röra och låga skatter, men i Sverige, borde det vara annorlunda, tycker jag.
Sköt om dig!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
geometry dash

geometry dash

23 november 2023 16:37

I really appreciate all that you've done for me.

http://geometrydashscratch.org

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards