Direktlänk till inlägg 6 januari 2024

DET BLÅ SKÅPET

Av Anita - Lördag 6 jan 09:27

 

Nej, jag har inte skitit i det blå skåpet. Jag har länge tänkt städa i det blå skåpet och byta papper och göra fint. Det här skåpet är inbyggt i väggen ända sedan huset byggdes och där får man plats med så mycket grejor men ni vet hur det blir. Blir det rörigt så verkar det trångt. Där har jag alla mina salvor och andra hokusbokusgrejor (sonen kallar det så)


Jag har målat det för många år sedan med marmorering och färger blandade med olja och terpentin och färgpulver. Skitkul var det men som sagt. Det behövde städas och nu är det gjort. Vad gör man när det är så kallt så man inte kan gå ut.

 

Vi börjar från början. Tisdag lyckades jag få igång bilen och åkte för att handla lite och slänga sopor.

Onsdag kom Broder B med Fru och deras kompisar från Skåne. Sista älgköttbiten blev till en viltgryta som jag bjöd på och det blev verkligen uppskattat. Trevliga människor som kom och jag känner dom sedan förut. Tyvärr blev det kallare och kallare så det där med att vara ute och pimpla och åka skoter och sånt blev det nog inget av.


Så fryser jag både inne och ute.

Egentligen vill jag inte kliva upp och med över 30 grader går det inte att hålla värmen i det här över 100-åriga huset.

massor med kläder och för att kunna skriva har jag handledsvärmare i skinn. Jag har undertröja. Jag har en tjock ylletröja och ovanpå en yllekofta. Tjocka byxor och dubbla yllesockar och mammas gamla fodrade tofflor. 


Jag går bara ut för att mata fåglarna och hämta ved. Ögonbryn och håret som sticker fram under mössan blir snabbt vitt av frost.

Ångesten kommer över mig för jag vet hur det blir.  Det är alltid något som går åt helvetet när det är så här kallt. Blommorna som står i fönstren fryser och mår dåligt men det är väl en sak.

 

Bilen går ju inte att starta. Det är inte ens meningen att försöka. Bara hoppas att det blir bättre när det blir mindre kallt.


Så hände det som jag anande. Vattnet funkade inte. Hade det frusit. Ringde Sonen och fick instruktioner hur jag skulle försöka få till det. Satt i elvärmare till vattenslangen. Öppnade under tvättstället så det skulle komma värme till rören.

Till slut kom Broder B som är en händig en som ni vet och hokus pokus hade han fått vattnet att rinna igen. Hur länge vet inte jag. Hoppas bara att det är nog nu

Jag är i alla fall frisk. Ifjol vinter var jag sjuk den här tiden. Nu är jag bara deppad och ängslig för vad som ska komma härnäst.

 

Inte är man något solsken precis och jag blir bara irriterad på dom som säger att det är vackert med vinter. 


Det finns ett ordspråk som säger. En del ser bara att fönsterrutorna är skitiga medan andra ser solen utanför.

Så är det nog för mig. Jag ser bara vit kall snö och skottning som ska göras och kylan som förstör medan andra ser det vackra utanför och låter någon annan skotta och elda och bära ved.


Dagens ord: Jag har i alla fall inte skitit i det blå skåpet utan i toan och är glad att det går att spola i alla fall.

 
 
Göran

Göran

Lördag 6 jan 10:15

Så vackert skåp med så vackra blommor målade på luckan. Är det du ssjälv som målat dem eller inhyrd konstnär? Tänk, hyllpapper i köksskåpen hade nog nästan alla i min barndom. Men idag tror jag att du är ganska ensam om det. När jag läste om det mindes jag också att varje höst efter skolstarten så slogs mina skolböcker också in i nån sorts papper för att skydda dem. Med facit i handen kan man ju undra varför. Vi behövde ju inte lämna tillbaka några böcker. Inte heller kan jag minnas att man tittade i dem när läsåret var över.
Nu hoppas jag liksom du att kylan ska ge med sig. Men det är varken du eller jag som har det värst. Såg på nätet nånstans häromdagen att i nån liten by i NOrrbotten hade de -46! Så sträng kyla har jag aldrig varit med om. -40 är det kallaste jag har upplevt och det var en nyårsnatt på 80-talet. Minns att jag var förvånad att min bil gick igång då vi skulle åka hem från fruns föräldrar. Men jag fick stanna till flera gånger på de två milen hem för att tina upp isproppar. Tills jag kom på att om jag inte körd fortare än 50 så gick det bra.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Anita

Lördag 6 jan 11:36

Jo jag har målat själv. Gått på jämtländsk rosenmålning marmorering och målning med gammeldags målning med olja och färgpulver. Det är jag som är gåramålaren i byn och har målat allt från skyltar korgar och väggmålningar Det visste du inte va?

 
Skatan

Skatan

Lördag 6 jan 10:46

Hoppas du inte blir irriterad på mig för att jag ser det vackra med vit snö och blå himmel och frostiga träd för jag vet ju vilket helvete (inte varmt utan djävulskt kallt) du har. Det är lätt att se skönheten när man som jag åtminstone har det varmt inomhus. Jag hoppas vi får mötas någon gång på riktigt igen. Jag är ju så dålig på att hålla kontakten. Kraaam och håll ut. ❣️

http://https//:skatanstankar.com

 
Ingrid

Ingrid

Lördag 6 jan 14:22

Jag blev tvungen att googla lite för jag blev nyfiken varifrån uttrycket "skita i det blå skåpet" och kom fram till att det var Janne Loffe Carlsson som myntade uttrycket i ett avsnitt av Göta Kanal, men det visste du givetvis redan.
Hoppas att den där värsta kylan ger med sig snart.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Göran

Göran

Lördag 6 jan 22:19

Såg precis ditt svar och det är bara att erkänna att DET visste jag inte. Men jag vidhåller att luckorna var jättefina! Bra gjort!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ann

Ann

Söndag 7 jan 15:30

Hej ! Med ett leende och många minnen läste jag din första mening och minns när Du skrev inlägget i Försäkringskassans lokala tidning, som fick "håret att resa sej på Gubbarna på Kassan", inlägget började med: "- Nu har man skitit i det blå skåpet för sista gången"!... Tidningen tror jag att jag har kvar i nån låda på vinden! Ditt blå skåp är så fint och välkomnande när man kommer i i köket hos Dej!

http://dansann.blogg.se

 
Oneinamillion

Oneinamillion

Tisdag 9 jan 15:24

Åh har du fortfarande så kallt. Här var det bara -2 idag och vi kunde äntligen gå ut med Zavannah. Men jag är fortfarande sjuk, och imorgon ska jag till läkare för intyg till jobbet. Vackert blått skåp. Hoppas verkligen kylan forsvinder snart

http://www.sarplaninac.bloggplatsen.se

 
Huurwoningen Veenendaal

Huurwoningen Veenendaal

Tisdag 9 jan 16:14

definately enjoy every little bit of it and I have you bookmarked to check out new stuff of your blog a must read blog!

http://https://wonen31.nl

 
Anki

Anki

Tisdag 16 jan 12:36

Vilket underbart skåp du har ... och ja, ibland måste man städa sina gömslen.
Verkligen kallt hos dig ... och jag förstår att du lider! Bara -20 här, men det är alldeles för kallt för oss "sörlänningar"!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
fnf

fnf

Fredag 26 jan 07:48

I really like her simple lifestyle.

http://fnfgo.io

 
dreadhead parkour

dreadhead parkour

Lördag 30 mars 21:06

Vintern kan verkligen vara påfrestande med kyla och mörker. Att städa och ordna kan vara ett sätt att hålla sig sysselsatt när det är för kallt att vara ute. Hoppas att det blir varmare snart!

http://dreadheadparkour.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 27 april 18:57

  När jag tittar ut och ser hur det snöat inatt blev jag först förbannad men sedan tänkte jag att det här är väl den snö som ska ta bort den gamla snön kanske.  Jag väntar ju på att Sonen och hans Fjälla ska komma. Dom åker från Skåne idag men l...

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards