Alla inlägg den 11 januari 2024

Av Anita - Torsdag 11 jan 09:11

 

När den förfärliga kylan äntligen började mildras måste jag gå ut och visst. Äntligen hade skoterspåren frusit till så jag kunde gå där istället för att gå på vägen. Lite omväxling blev det i alla fall.


Söndagen kom Skåningarna och hälsade på och vi fikade. Dom har haft otur med vädret men för dom är det kanske spännade att få uppleva 35 graders kyla och kanske förstå att det inte hjälper med varma kläder. Även om man går omkring i kläder och ser ut som en köttbulle så fryser man i ansiktet och händer och fötter. Så är det bara.

 

Måndagen började det töa och bli plusgrader men inte värre än att man kunde vara ute.

 

Visst är det lite fint men jag vet ju att det inte blir länge det är drägligt väder. 

 

Tisdagen kom AMV och Gubben. Vi har inte träffats på länge nu för Gubben har opererat sitt knä men nu börjar det bli bättre. AMV och jag gick bort till Broder B och tog skoterspåret ner till sjön men det ska ni veta inte var någon fröjd. Det blåste som själva sjutton och det hade smält på sjön så det var blött på isen. Vi skyndade oss hem och jag hade plockat fram min dagbokspärm från 1964- 1965. 

 

Jo det är sant Så mycket skrev jag på två år.

Så mycket vi glömt och vi läste valda avsnitt bla annat om en påsk då vi tillbringade i skogen vid en sjö som hette Kolbjännsjön. Långt uppe i skogen med bara en stig att gå på. Vi släpade upp sängkläder och mat och det var AMV Ninne,  och jag.

Vilket äventyr det blev och jag skulle nog kunna skriva en hel bok bara om vad som hände de där dagarna. Allt var så annorlunda mot nu så ibland tror jag att jag är över 100 år sedan.  Dessutom tror jag inte att det var jag som var den lilla människan som tänkte på ett helt annat sätt än vad jag gör nu. Nog om det. 


va  

Nu är en ny dag och det är nollgradigt och Broder B, och Frun och jag ska åka och handla och äta på Tessans och det ska bli kul.

Jag har inte handlat sedan onsdagen före nyår så kylskåpet gapar tomt och fåglarna är hungriga. Ute är det halt som sjutton men det ska väl gå. Det blir väl inte bättre.

Visst längtar jag efter en enda dag som solen skiner och det är några grader kallt och ingen blåst. En dag då man kan vara ute. Det är långt emellan ska man säga och nu fick jag elräkningen och som jag trodde så var den skitdyr så några större utsvävningar blir det inte den här månaden.


Dagens ord: En del tror att man ska leva för dagen och njuta av den men jag njuter nog mer av tider som var och minnen av en lyckligare tid.



Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards