Direktlänk till inlägg 11 januari 2024

OMVÄXLING

Av Anita - Torsdag 11 jan 09:11

 

När den förfärliga kylan äntligen började mildras måste jag gå ut och visst. Äntligen hade skoterspåren frusit till så jag kunde gå där istället för att gå på vägen. Lite omväxling blev det i alla fall.


Söndagen kom Skåningarna och hälsade på och vi fikade. Dom har haft otur med vädret men för dom är det kanske spännade att få uppleva 35 graders kyla och kanske förstå att det inte hjälper med varma kläder. Även om man går omkring i kläder och ser ut som en köttbulle så fryser man i ansiktet och händer och fötter. Så är det bara.

 

Måndagen började det töa och bli plusgrader men inte värre än att man kunde vara ute.

 

Visst är det lite fint men jag vet ju att det inte blir länge det är drägligt väder. 

 

Tisdagen kom AMV och Gubben. Vi har inte träffats på länge nu för Gubben har opererat sitt knä men nu börjar det bli bättre. AMV och jag gick bort till Broder B och tog skoterspåret ner till sjön men det ska ni veta inte var någon fröjd. Det blåste som själva sjutton och det hade smält på sjön så det var blött på isen. Vi skyndade oss hem och jag hade plockat fram min dagbokspärm från 1964- 1965. 

 

Jo det är sant Så mycket skrev jag på två år.

Så mycket vi glömt och vi läste valda avsnitt bla annat om en påsk då vi tillbringade i skogen vid en sjö som hette Kolbjännsjön. Långt uppe i skogen med bara en stig att gå på. Vi släpade upp sängkläder och mat och det var AMV Ninne,  och jag.

Vilket äventyr det blev och jag skulle nog kunna skriva en hel bok bara om vad som hände de där dagarna. Allt var så annorlunda mot nu så ibland tror jag att jag är över 100 år sedan.  Dessutom tror jag inte att det var jag som var den lilla människan som tänkte på ett helt annat sätt än vad jag gör nu. Nog om det. 


va  

Nu är en ny dag och det är nollgradigt och Broder B, och Frun och jag ska åka och handla och äta på Tessans och det ska bli kul.

Jag har inte handlat sedan onsdagen före nyår så kylskåpet gapar tomt och fåglarna är hungriga. Ute är det halt som sjutton men det ska väl gå. Det blir väl inte bättre.

Visst längtar jag efter en enda dag som solen skiner och det är några grader kallt och ingen blåst. En dag då man kan vara ute. Det är långt emellan ska man säga och nu fick jag elräkningen och som jag trodde så var den skitdyr så några större utsvävningar blir det inte den här månaden.


Dagens ord: En del tror att man ska leva för dagen och njuta av den men jag njuter nog mer av tider som var och minnen av en lyckligare tid.



 
 
women's thong sale

women's thong sale

Torsdag 11 jan 09:37

I want you to thank for your time of this wonderful read!!! I definately enjoy every little bit of it and I have you bookmarked to check out new stuff of your blog a must read blog!

http://https://www.amazon.com/Southern-Sisters-Youre-Hall

 
Ingrid

Ingrid

Torsdag 11 jan 12:07

Så bra att du får sällskap när du ska åka och handla. Hoppas att din önskan om sol, vindstilla och lite lagom kallt går i uppfyllelse.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Skatan

Skatan

Torsdag 11 jan 14:49

Ja det är skönt att den värsta kylan har lagt sig. Idag har vi nollan och det blåser och är början till slask. Inte kul väder att gå ut med Abby i. Kram 🤗

http://https://skatanstankar.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Torsdag 11 jan 19:25

När det är -35 är det skönast och bäst att hålla sig inomhus. Så kallt har vi inte haft här. Bara en dag med -30.
Det är tur att vi har våra minnen från förr att ta fram ibland. Det var nog inte bättre då men på något underligt sätt är det alltid det fina man minns.

http://ibod11.com

 
darth vader lingerie

darth vader lingerie

Fredag 12 jan 22:39

Good composed article. It will be steady to any individual who uses it, including me. Continue doing what you are doing – can'r hold up to peruse more posts.

http://https://www.amazon.com/Southern-Sisters-Womens-Bca

 
Ingen bild

Mimio

Lördag 13 jan 19:15

Hej Anita
Fick du min kommentar? JAg hade skrivit en massa men sedan plötsligt försvann det när jag tryckte enter …Hmmm
Får se om det dyker upp annars skriver jag igen.
MAria

Anita

Lördag 13 jan 23:32

Nej det har jag inte sett

 
Ingen bild

Mimio

Lördag 13 jan 19:43

Hej Anita
Äntligen hittade jag till din blogg igen, det var såå längesedan så kul att se att den lever. Min finns nog inte kvar hahaha Mimios sida, minns du? Ska kolla sedan faktiskt.
Så kul att ses igen, det var verkligen längesedan. Tusen tack för den fantastiskt goda älggrytan som du bjöd på och så underbart fint du gjort på uppfarten med marschaller som tomtarna höll Det kändes som att gå rakt in i en saga.
Ja 35 minusgrader har vi aldrig varit med om, det var ju en upplevelse! Brrr
Du är verkligen Fisksjöns Färgklick! Din julgran kan jag inte glömma med allt pynt och alla färger och Urax som fastnade med sina öron i allt glitter hihihi underbart! Mormor hade likadana granar och det var lika mysigt där när man var liten. Många färger och röda lampor
Chrille saknar dina rullrån eller ”Roåullerauuuånnn” som vi säger här i Skåne ;))
Nu är vi hemma igen och kollar på Handboll idag! (Min sport du vet) Heja Sverige. Skidskyttet håller vi ett öga på också om morgnarna.
HA det så fint tills vi ses igen!
Maria o Chrille o Urax

Anita

Lördag 13 jan 23:36

Det var roligt att träffa er igen, ett ljus i vintermörkret när det kommer trevliga människor. D
Synd att det var så kallt. Hoppas att det är varmare nästa gång ni dyker upp3

 
Carmen

Carmen

Tisdag 16 jan 06:12

Hej vännen!
Du kämpar på så otroligt bra i denna vidriga kyla med alla dina motgångar. Jag tycker verkligen du är en stark och fantastisk människa på så många olika sätt. Jag har bytt lösenord i bloggen igen.

Mylife83.bloggplatsen.se

Lösenord: 192022

Kram på dig.

http://thatsmylife83.bloggplatsen.se

 
Marie.Louise Grimlund

Marie.Louise Grimlund

Onsdag 17 jan 15:05

Anita du vet att jag ser dåligt, så det blev svårt att läsa men fina bilder, vi följer ju varandra på fb.

Du hade rätt jag hade inte ställt om fläkten till varmt, Tack !

Vi har snöstorm i Geneta, usch nu får det räcka med snö.
Ha en fortsatt fin Onsdag
Kra, Mi. 🍀

http:///thoerr499-vitsippan.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 27 april 18:57

  När jag tittar ut och ser hur det snöat inatt blev jag först förbannad men sedan tänkte jag att det här är väl den snö som ska ta bort den gamla snön kanske.  Jag väntar ju på att Sonen och hans Fjälla ska komma. Dom åker från Skåne idag men l...

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards