Direktlänk till inlägg 29 januari 2024

VARGMÅNE

Av Anita - Måndag 29 jan 08:54

 

Inte vet jag varför det heter så men kanske är det för att vargarna ylar när det är fullmåne Eftersom det inte finns några vargar här så har jag aldrig hört det. Men visst har månen varit extra stark nu några dagar och den har väckt mig på nätterna när den tittat in genom fönstret och lyst direkt i ansiktet. Nåja må den få lysa.


Det har i alla fall varit en massa att göra sista dagarna. Det har snöat och snöat. 

 

Drivorna är höga. Jag försökte köra snöslunga i förrgår men fick inte upp dörren Hacka is och när jag fick upp dörren fick jag inte ut slungan Den är skittung att försöka skjuta ut. Det var som vanligt bara att ge upp och jag började skotta för hand. Som tur var så kom hjälten med traktorn och körde upp alltsammans åt mig. Det var andra gången nu so han dyker upp som en räddande ängel. 

 

Då kunde jag pyssla med annat Det var julgranen som helt plötsligt börjar barra. Det tog väldig tid att klä av den och klippa av grenar och få ut den. Så konstigt att den inte fått några skott och kottar som den brukar få..

     

Det är lite sorgligt varje gång man klär av julgranen. Jag undrar alltid vad som ska hända innan jag klär den nästa gång om det ens blir någon nästa gång. Nu när jag är gammal så vet man inte ens om man lever nästa jul.


Nu märker jag ju att jag inte har samma ork som förr och snöskottningen och vedbärandet tar på krafterna.

 

Katten Morris ligger mest och sover och idag får han inte gå ut för det rasar från taken. Jag måste försöka mig på att få bort snön från farstukvisttaket för det är massor där och den kommer inte ner av sig själv.


Jag for i alla fall iväg och handlade i fredags och då köpte jag mig en fin tulpanbukett. Vi fick lite höjning på pensionen så jag unnande mig det. Vårens budbärare och tulpaner gör en alltid  glad.


 

AMV och Gubben kom en sväng härom dagen och igår var det jättefint väder och jag tog en sparktur bort till Broder B

Idag är det tö och det blåser.


Snart kommer Kinabror och Jack hem och det känns väldigt bra. Det blir bättre ätit när man har sällskap och nu ska det bli vintermat. Det blir rotmos och fläsklägg, paltbörd och fläsk. Det finns ju fisk kvar i Kinabrors frys och kanske till och med lite älgkött som vi kan göra något gott av. 


Dagens ord: Hoppas snön skjunker ihop nu.

 
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Måndag 29 jan 15:17

Vilken fin hjälp du fick med snöröjningen. Skönt att det finns så snälla medmänniskor. Din gran har klarat sig väldigt länge och jag minns att dina granar brukar vara fina länge.

http://ibod11.com

 
Ingrid

Ingrid

Måndag 29 jan 22:11

Jag fick lite höjning av pensionen jag också, så jag har unnat mig både tulpanbukett och semlor. Man lyxar till det!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Åke

Åke

Onsdag 31 jan 11:09

Tur den räddade ängeln kom :) Hade inte han kunnat lyfta upp dig i skopan till farstutaket? Trevligt att du fick en höjning av pensionen, hade folk röstat rätt från början och ställt krav skulle pensionen varit bättre anser jag. Tulpaner är fina :) Önskar dig en trevlig lill lördag, jag anatar att du har kallt igen, det var -18 här i morse men som stigit till 15 nu när sola står i skym.

http://https://nacka144.se

 
Melvin McFadden

Melvin McFadden

Torsdag 15 feb 12:48

Njöt av att titta på Luciafirandet på Tv på morgonen och sedan var det lite firande på förmiddagen.

http://phrazle.co

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards