Alla inlägg den 16 februari 2010

Av Anita - 16 februari 2010 21:01

Fro 


Frosseri, visst är det en av dödssynderna? Jaha, här sitter man nu frampå kvällskröken och pustar och känner mig precis som den här grisen.


Dagen började med att jag smög mig ut tyst för att inte väcka de två älgar som låg och sov i mitt trädgårdsland. Så söta dom var där dom låg tätt intill varann för att hålla värmen.


Så fikade jag på jobbet och sedan åkte vi på personaldag till stan och där bjöd dom på semlor. Semlor med otroligt mycket grädde på.

Det var ett sånt möte där man talade om att vi skulle bli mer effektiva och dra in mer pengar men med mindre personal. Jag säger bara ett. Tur att jag slutar snart.


Hem och åt bruna bönor med fläsk till lunch, en rejäl portion. Gott var det ju som all mat på vårt lilla hotell.


Eftermiddagsfika. Vad blev det då. Jo SkogsPär bjöd på semlor.

När jag kom hem kände jag mig alldeles slut så jag lade mig att vila en stund.

Sedan var det dags att åkta till DataFia som fyllde år.


Så blev det smörgåstårta och vanlig tårta. Tror ni att jag sa nej. Inte, först nu när jag sitter här och känner mig som en stoppad korv började jag fundera på vad jag har stoppat i mig. Det är inte klokt. Hur kan man vara så jäkla dum att man vräker i sig så mycket. Det är ju gjort nu och går inte att göra något åt.


Man får väl tänka som så att jag varken röker, dricker eller hittar på andra dumheter så då får man kanske förlåta sig själv för en dag av frosseri.


Från det ena till det andra så är jag klart medveten om att jag brukar gnälla på männen i byn för att dom inte är ett dugg artiga och hjälpsamma utan lever efter tanken att ska kvinnor vara jämlika så kan dom faaaan göra allt själv också.


Min tanke är att hjälpsamhet och omtanke är något som inte har att göra med manligt-kvinnligt. Jag hjälper till om jag ser att någon behöver hjälp om jag kan vare sig det är man eller kvinna.


Idag kom dock mina "fördomar" på¨skam. Jag hade tagit på mina hala stövlar när jag for till stan och halkade omkring i backen när jag skulle gå på macken.

Ett under hände. Där kommer en man springade med en hink sand och sandar backen till mig. Så gulligt och oväntat. Så då får jag väl erkänna att det är inte alla män på byn som är drular. Jag vet ju några undantag faktiskt.


En sak till innan jag pustande kastar mig i säng.


Vad ni gör. Läs inte biverkningarna om ni får nya tabletter. Det gjorde jag och då undrar man ju hur i helvete man kan utsätta sig för mediciner.

Hör bara. Vanliga biverkningar: Huvudvärk, öronringningar,illamående,hjärtklappning,svullna fotleder,svimning. Det här var bara dom vanliga, sedan finns det en massa andra också.


Man kan ju undra. För en sjukdom som högt blodtryck äter man medicin som kanske ger en mer sjukdomar än själva sjukdomen.


Samtidigt så är jag väldigt rädd för att få stroke som man kan få av högt blodtryck så då sitter man i rävsaxen.  Ja herre je. Önskar jag inte läst lappen som var med medicinen.


Nu kojar jag och dagens ord är väl givet:


En minut på tungan och ett helt liv på höfterna. Ja hua så det kan bli. 

   

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13 14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards