Direktlänk till inlägg 16 februari 2010

HUA VAD JAG ÅNGRAR MIG

Av Anita - 16 februari 2010 21:01

Fro 


Frosseri, visst är det en av dödssynderna? Jaha, här sitter man nu frampå kvällskröken och pustar och känner mig precis som den här grisen.


Dagen började med att jag smög mig ut tyst för att inte väcka de två älgar som låg och sov i mitt trädgårdsland. Så söta dom var där dom låg tätt intill varann för att hålla värmen.


Så fikade jag på jobbet och sedan åkte vi på personaldag till stan och där bjöd dom på semlor. Semlor med otroligt mycket grädde på.

Det var ett sånt möte där man talade om att vi skulle bli mer effektiva och dra in mer pengar men med mindre personal. Jag säger bara ett. Tur att jag slutar snart.


Hem och åt bruna bönor med fläsk till lunch, en rejäl portion. Gott var det ju som all mat på vårt lilla hotell.


Eftermiddagsfika. Vad blev det då. Jo SkogsPär bjöd på semlor.

När jag kom hem kände jag mig alldeles slut så jag lade mig att vila en stund.

Sedan var det dags att åkta till DataFia som fyllde år.


Så blev det smörgåstårta och vanlig tårta. Tror ni att jag sa nej. Inte, först nu när jag sitter här och känner mig som en stoppad korv började jag fundera på vad jag har stoppat i mig. Det är inte klokt. Hur kan man vara så jäkla dum att man vräker i sig så mycket. Det är ju gjort nu och går inte att göra något åt.


Man får väl tänka som så att jag varken röker, dricker eller hittar på andra dumheter så då får man kanske förlåta sig själv för en dag av frosseri.


Från det ena till det andra så är jag klart medveten om att jag brukar gnälla på männen i byn för att dom inte är ett dugg artiga och hjälpsamma utan lever efter tanken att ska kvinnor vara jämlika så kan dom faaaan göra allt själv också.


Min tanke är att hjälpsamhet och omtanke är något som inte har att göra med manligt-kvinnligt. Jag hjälper till om jag ser att någon behöver hjälp om jag kan vare sig det är man eller kvinna.


Idag kom dock mina "fördomar" på¨skam. Jag hade tagit på mina hala stövlar när jag for till stan och halkade omkring i backen när jag skulle gå på macken.

Ett under hände. Där kommer en man springade med en hink sand och sandar backen till mig. Så gulligt och oväntat. Så då får jag väl erkänna att det är inte alla män på byn som är drular. Jag vet ju några undantag faktiskt.


En sak till innan jag pustande kastar mig i säng.


Vad ni gör. Läs inte biverkningarna om ni får nya tabletter. Det gjorde jag och då undrar man ju hur i helvete man kan utsätta sig för mediciner.

Hör bara. Vanliga biverkningar: Huvudvärk, öronringningar,illamående,hjärtklappning,svullna fotleder,svimning. Det här var bara dom vanliga, sedan finns det en massa andra också.


Man kan ju undra. För en sjukdom som högt blodtryck äter man medicin som kanske ger en mer sjukdomar än själva sjukdomen.


Samtidigt så är jag väldigt rädd för att få stroke som man kan få av högt blodtryck så då sitter man i rävsaxen.  Ja herre je. Önskar jag inte läst lappen som var med medicinen.


Nu kojar jag och dagens ord är väl givet:


En minut på tungan och ett helt liv på höfterna. Ja hua så det kan bli. 

   

 
 
Ingrid

Ingrid

16 februari 2010 22:07

Jag läste någonstans att en chokladbit har man 10 sekunder i munnen, 10 minuter i magen och 10 år på låren.

Jag tror inte att man far så illa av en frossardag, utom att man kanske mår illa. Du får käka morötter i morgon som kompensation.

http://blog.stenstugu.com

 
billan

billan

16 februari 2010 22:38

Vilken frossardag du haft, i morgon är en annan dag:)))
Man blir verkligen glad när man möts av artighet och en hjälpande hand, mer sånt tack!
Befträffande biverkningar så är jag av den uppfattning att allt som har en verkan har en biverkan, annars är det nog bara någon skräpmedicin......

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Herta

Herta

16 februari 2010 22:51

Men Du har ju haft trevligt och allt har smaket hörs det ju som.

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
zaq

zaq

17 februari 2010 07:22

mmm... Tror inte du är ensam om den frossardagen, det var ju för tusiken Fettisdagen igår! Jag klämde också ner två Temlor och funderade innan jag kröp till kojjs varför jag mådde smååilla ;-)
Men det var det värt, jag är tokig i Semlor, men de innehåller ju mjöl och jäst och något av detta mår ajg inte bra på, det kan bli verkligt kul inom ett dygn efteråt :-(
Men också det får man ta med det goda, mums och sen ajj ;-)

Ha en riktigt, riktigt go dag, -kram!

http://zaq.blogg.se

 
Skatan

Skatan

17 februari 2010 08:37

Just när man frossar ... mums filibabba ... men jag känner igen det. Ånger. Ågren eller vad man nu brukar kalla den där känslan. Varför skulle jag ...
Men sker det inte varje dag så ... Njut! Det gör jag ...

Nuförtiden läser jag knappast ... vågar inte ... de där pappren som följer med medicinerna ... Hör bara vilka "risker" jag tar ... och medicinen hjälper nästan inte längre heller ...
Biverkning bl a: SIFROL kan orsaka hallucinationer (att man hör eller förnimmer saker som inte finns). Om du råkar ut för detta ska du inte köra bil eller använda verktyg och maskiner

Då står det ... ordagrant. Parentesen också !!!

Vanligare biverkningar: Förvirring, trötthet, onormala drömmar, yrsel, kräkningar, ökad sexualdrift (mindre vanlig) rastlöshet, viktförlust (om den ändå vore så väl) osv osv ...

Så det är att välja mellan pest och kolera ... helt klart. Mellan pest och kolera.

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
margit

margit

17 februari 2010 11:36

Ja, det var mycket trevligt att få träffa en av bloggkompisarna! Man "känner" ju varann rätt mycket enbart genom bloggen..så det är inte svårt att samtala, prata..och tiden går DÅ så fort..
Mycket som händer hos dej, älgar som ligger i trägårn..
Och vilken GENTLEMAN...SANDA då du kommeer i halkan! Det va inte dåligt de du!!Han var nog en liten ängel han...
SEMLOR ja, och smörgåstårta OCKSÅ!! Full förståelse att du "FÖLL" för frestelsen...det skulle nog dom flesta ha gjort...SÅ tänk INTE längre på det...ha INTE dåligt samvete..för det dröjer NOG LÄNGE till nästa gång du får FESTA på "dette vise"...
Önskar dig en fin o skön dag (Dock utan semlor)!!!
Kramen vännen!!/Margit

http://margitholm.blogg.se

 
Soldansare

Soldansare

17 februari 2010 18:53

Som du skriver, nu är det gjort. Då kan man ju inte ångra sig, för då har man ju både ätit onyttigt och lidit av dåligt samvete av det. Det kan ju räcka med en dålighet. :) Ät och njut, alltså!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Staffan H

Staffan H

17 februari 2010 19:43

Äsch, någon enstaka gång kan du väl unna dig lite frossande utan att få dåligt samvete av det?

http://staffanhuss.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 27 april 18:57

  När jag tittar ut och ser hur det snöat inatt blev jag först förbannad men sedan tänkte jag att det här är väl den snö som ska ta bort den gamla snön kanske.  Jag väntar ju på att Sonen och hans Fjälla ska komma. Dom åker från Skåne idag men l...

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13 14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards