Direktlänk till inlägg 15 maj 2022

FÅGLAR OCH SAKNAD

Av Anita - Söndag 15 maj 09:39

 

Så kom dom, svalorna alltså och jag öppnade dörrarna till logen så dom kan komma in och bygga sina bon.

 

Jag saknar Iris, svalan som under många år landade på min hand när dom kom flygande från långt ifrån. Där satt hon och kvittrade och berättande om resen fast jag inte riktigt förstod vad hon sa.

Nu är hon borta och hennes barnbarn (tror jag) är inte lika tama men dom är inte rädda för mig i alla fall.


En del människor gillar inte svalor för dom skiter men vem skiter inte.

Läs min farmors kloka ord om svalorna.

 

Jag har fortfarande matat fåglarna med frö och nu har jag fått ett skatpar till gården och det var länge sedan nu.

Hackspettarna är här hela tiden och äter och domherrarna är här fast det är vår. Förstår dom för vad ska man äta nu när myggorna inte kommit ännu.


Nu har även Broder B med fru gett sig iväg utomlands så jag är ganska ensam i byn nu.

Saknar Jack och våra promenader.

 

Allt är så sent men pestilskråpet blommar i diket i alla fall. Vitsippor finns det men annars är det inte mycket som slagit ut.


Fredag åkte DansBritt och jag iväg till Älggårdsberget. Vi hade med lite grejor till ugrainafolket. Dom kom ju utan packning och saknar allt.

 

Dom får ju i alla fall bo på ett fint och trevligt ställe med fin natur runt omkring och god mat och snälla människor.


Nära indalsälven är det en mera vår och träden har bär mera börjat slå ut och gräset är grönt. Det är bara några mil men hemma i kallhålet Fisksjön finns det inga gröna löv än och marken är gul men ingen snö kvar i alla fall.

 

Hängbjörken vid Älggårdsberget lyser så fint grön.


Jag ville sätta ut mina pelargoner i växthuset nu men den envetna blåsten gör att jag inte vågar bära ut dom för risken att dom blåser av. Det är inga vanliga pelargoner dom är ett par meter höga och kan lätt brytas av. De gamla pelargonerna är sådana men blommar så fint men jag vill ha ut dom snart.


Inte kan man ta fram hammocken eller trädgårdsmöbeln heller för då blåser dom nog till skogs. Sitter här och tittar ut och ser vågorna slå på sjön. Svart och otrevligt är det och jag har så mycket att göra ute.


Igår var jag iväg till fd svägerskan på Sofies födelsedagskalas. Hon var hemma hon sin mamma och det var lunch och tårta och lite folk att prats med.


Så var det kväll och "Lets dans". Nu åkte Mandelman ut och det var väl väntat för de två killarna som är kvar är ju superbra.


Dagens ord: Må det sluta blåsa snart. 

 
 
Göran

Göran

Söndag 15 maj 10:30

Svalan är ju verkligen vårens budbärare och jag gillar dem också. Inte bara för deras läten men jag tycker om deras säregna flygstil. Man ser liksom direkt att det är en svala när den kommer flygande. Under min barndoms somrar i gammal fäbodstuga bodde alltid svalor under taknocken på ena gaveln och redan då gillade jag att se dem flyga ut och in i boet.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Söndag 15 maj 19:18

För mig är svalor förknippade med barndomsminnen och hur min farfar lärde mig att svalorna visade hur vädret skulle bli. Jag har aldrig tänkt att de skulle vara irriterande på något sätt. Jag blir glad av att tänka på hur du öppnar dörrarna till logen åt dem :D
De ukrainare som får bo där har fina omgivningar och kanske kan de känna lite tröst i det. De får i alla fall mycket empati och omtanke från sina medmänniskor verkar det som.
Jag hoppas med dig att blåsten ska ta slut snart för det är inte mycket till vår nu.

http://ibod11.com

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

Måndag 16 maj 09:51

Förstår att du saknar Jack och att det gör ont.
Svalor förknippar jag med något vackert. Mysigt att läsa om Iris. Hoppas någon barn/barnbarn blir lika tam snart. När vi hade stort hus på Bjärehalvön hade vi gott om svalor som byggde bo hos oss. Tänkvärda ord från din farmor. Nu sitter jag här och önskar att jag fick bli kompis med en svala. Om mygg tycker jag däremot INTE. De kan förstöra den bästa stund.
Det var de bästa dansarna som gick till final. Annars handlar ofta mer om vem som är populärast i medierna. Ska bli spännande nästa lördag. Filip tycks ha många "liv". Men jag tror det blir Eric som tar hem glasskon. Jag tycker äldre skor varit snyggare.
Ha en fin majvecka. Du får snart ännu grönare.

http://gotlanduppochner.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 27 juni 14:53

  Äntligen skulle det bli en kväll på Trätojordsbacken men vi säger fortfarande Kul i backen som den alltid har kallats. Men först innan det var dags att åka dit så kom en varm och solig dag och över 20 grader i vattnet. Så var det fullt med f...

Av Anita - Lördag 25 juni 15:22

  Att det skulle hända. Det var minsann många år sedan det var så fint väder en midsommarafton Det mesta var fixat dagen innan Björkar till förstukvisten och det mesta av maten. Nu skulle det bli fest minsann.    Fixade sillgrejen som jag bruk...

Av Anita - Onsdag 22 juni 08:38

  Efter växtfärgning och världens oväder blev måndagen en dag med strålande sol. Hör att det ska bli varmt till midsommarafton och jag hoppas att vädergubbarna för en gång skull har rätt. Det behövs värme.   I kallhålet Fisksjön slog liljekonv...

Av Anita - Söndag 19 juni 13:33

  Det är klart att den regnigaste, blåsigaste värsta helgen på länge då hade vi bestämt oss för att växtfärga nere vid sjön. Fredagen började vi på kvällen kl 18 med att beta garnet och den kvällen var helt ok.   18 grader i vattnet och två...

Av Anita - Onsdag 15 juni 20:40

Igår blåste det isvindar och man kan inte säga så mycket gott om det utom att det inte är så farligt mycket mygg.   AMV och Gubben var här och vi satt nere vid deras husvagn i lä en stund men så kom AMV och jag på att det var ett lämpligt tillfäl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

55 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se