Alla inlägg den 31 maj 2022

Av Anita - 31 maj 2022 08:27

 

En ny vecka med ett fint väder. Vackert med spegelblank sjö, vita sommarmoln och fågelsång. Dessutom börjar häggen blomma en liten aning så man känner doften när man kommer ut.

Lommen på sjön, duvorna i skogen, hackspettarna som slåss och småfåglarna som förgäves letar efter frö i fågelbordet men nu är fröna slut tyvärr.


Jag planterar ut den stora fuxian och hoppas att det inte blir frost. Fuxia gillar regn och regn ska det visst bli framöver veckan.


Nu är det dags att klippa gräs innan det blir regn och gräset växer alltför mycket. Gruvar mig som sjutton för jag vet hur det brukar bli. Första gången är alltid värst.

Tar fram den gamla maskinen och kollar olja och tändstift . Rengör den under, ger den ny bensin, pumpar på lilla gummitgrejen och ser till att choken är på rätt ställe. Så det förbannade snöret som man ska dra i. och jag drar och jag drar och jag svär och jag böner och ber men vad hjälper det. JAG HAR INTE DEN RÄTTA KNYCKEN. Svettas och får ont i armen och ger upp.

 

Less. Lägger mig i hammocken istället och tittar ut över sjön. Varför görs det fortfarande sådana skitgrejor. Det är samma med båtmotorer. Jag hade en gång en batteridriven sådan som var så bra tills den gick sönder och jag har inte köpt någon ny. Ska jag ut med båten får jag väl ro. Folk betalar ju för att sitta och ro på gym så jag ror i alla fall gratis.


Att skaffa mig en eldriven gräsklippare är för dyrt för en fattigpensionär. Hade en tanke på att skaffa en elektrisk röjsåg så jag kunde hålla undan slyn men då gick bilen sönder och det jag lagt undan av mina ynka pengar gick till det istället.

Visst, så är det alltid när jag försökt spara lite, antingen går bilen sönder eller tänderna eller annat som minsann inte är så kul att betala. Nog är det själva faaaan.

 

Jag tog på mig stövlarna och vandrade bort mot skogen och stedesbacken och till sundsvallsbornas sommarstuga. De små blå violerna har kommit upp och kabelekan blommar för fullt i dikena. Mycket trevligare än att klippa gräs.


 

Undrar vad jag har för fel i huvudet som väljer fel jämt och sedan lurar mig själv. Hur då undrar du?

Det finns så mycket ogjort.

Som att putsa fönster, städa ur loppisen. Rensa i bokhyllan. Städa ur uthusen. Allt det skulle jag göra men mitt svekfulla jag intalar mig att det är viktigare att och mer bråttom att sätta frö och sätta potatis och göra iordning rabatter och blomlådor.

Innerst inne vet jag ju att det är jag som skjuter på allt som inte är så roligt och kastar mig på det som är kul istället.

Det finns tusen ursäkter för att slippa det tråkiga. Finns det fler som gör som jag tro?  Eller är jag unik? 


Mitt i mitt skrivande kommer Gulliga Susanne och hennes mamma och hälsar på och så kommer Broder B och säger att han har dragit igång gräsklipparn och att det inte var minsta problem. Den gick igång genast. Jaha ja. Det är en man som tydligen har DEN RÄTTA KNYCKEN Tur att han kom. Får väl gå ut och göra ett nytt försök då. Håll tummarna för mig.


Dagens ord: På vintern är det snöskottningshelvetet och på sommarn gräsklippningen men annars är livet fint.


Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards