Alla inlägg den 29 maj 2022

Av Anita - 29 maj 2022 08:45

 

I mitten på veckan slog björkarna ut även här i kallhålet Fisksjön men sedan började det bli som vanligt den här tiden.

Det började blåsa igen och regna från och till.

 

Åskan rullade in men det blev inte så mycket, bara några knallar.


Fredagen åkte DansBritt och jag till Älggårdsberget och åt lunch och sedan uträttade jag en del saker som att hämta bensin till gräsklipparen och köpa de sista blommorna till blomlådorna.

 

Satt i växthuset och planterade dom men dom får stå kvar i växthuset några dagar så dom slipper blåst och regn.


Så bakade jag smörgåstårta som jag skulle ha på igår då jag fyllde år. Eftersom jag är så förtjust i Italien så hittade jag faktiskt ett recept på italiensk smörgåstårta men parmaskinka och salami och en massa annat gott. Så gjorde jag den.

 

Den blev riktigt god faktiskt.


Så kom Broder B med fru och barnbarn och vi åkte till TuppOla. Hans Sambo fyllde år och vi åt smörgåstårta hos dom också. Mulet och kallt.


Så kom då min 74-de födelsedag. Kallt och ännu blåsigare var det så det blev att stanna inomhus.

Tänk att jag börjar bli så jävla gammal. Det är nu man är på dösidan och man vet aldrig hur långe man kommer att vara kvar på den här sidan och man vet inte om man får vara frisk.

En stor fasa är att hamna på sjukhem och sitta och glo och vara beroende av andra och jag vet hur det är, det blir bara sämre och sämre på sådana hem. Bättre att tvärdö. ,men......nu ska man inte tänka på det. 

Nu är det festens dag.

 

Nu kom det folk hela dagen och jag har fått så mycket blommor för alla vet att jag älskar blommor. Det kan man inte få nog av.

Goda vänner och rara släktingar och bloggkompisar och andra och telefonen som går varm med vänner som ringer och grattar hela dagen i ända fast jag inte fyller annat än ojämt .


Nu ska jag vara glad och dom gula rosorna doftar underbart och pionerna doftar nästan ännu godare. Jag ska njuta av dom länge länge. Så vann jag 60 kr på lotto som jag ska köpa nya lotter för. Jag satt och skrapade och dom som var hos mig såg att jag hade två rätt på en miljon och frågade vad jag skulle göra om jag vann.


Det svaret kom direkt och rätt ur hjärtat. "Jag beställer biljetter till Italien för oss alla som sitter här och så far vi och har en riktigt härlig vecka tillsammans." Jo men visst för 60 kr kommer man knappt att kunna köpa en varmkorv ens.

men......det är som det är och man får vara glad för en dag tillsammans med vänner och släktingar och strunta i att det blåser isvindar utanför. Inne hade vi det varmt och gott.


Nu är det mors dag och jag ska göra mig en tur bort till mammas grav och titta till. 

Det är nio grader varmt och har slutat regna och blåser inte så farligt idag så man kan i alla fall gå ut. 


Dagens ord: Det är nu man får leva dag för dag och njuta av det man kan, tex doften av rosor och pion. Snart slår hägg och syren ut och liljekonvaljer. Mycket att glädjas över egentligen.


Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards