Alla inlägg den 5 maj 2022

Av Anita - 5 maj 2022 08:56

I förra torsdagen fick jag fjärde vaccinationssprutan och oj vad jag blev dålig. De tidigare tre har gått bra men nu fick jag ont i armen, svullen och gjorde ont minsta jag rörde mig. Natten blev inget sovande och inte hjälpte det att det blåste utanför. Skit. 


Fredagen for Kinabror, DansBritt och jag på lunch till Älggårdsberget men jag hade ingen matlust och när vi kom hem somnade jag på soffan och sov i flera timmar. Ute stormade det så allt som skulle göras ute blev ju inte av förstås.

 

Så tur var så hade jag sällskap av Jack. Han låg med mig i soffan och vi somnade och snarkade. 


Sista april och det blåste som sjutton och jag skulle vara nere på Håsjögården och hjälpa till med sista april festen men jag låg som en padda helt utslagen i soffan så det blev ingenting men vid niotiden på kvällen kände jag mig lite bättre.

"Ljuset i mörkret" på andra sidan sjön hade tänt en stor fin brasa och vinden hade mojnat .

 

Jag gick ut och det var så fint den kvällen. Orrarna spelade på sjön och en uggla for över gården och brasan brann på andra sidan sjön. Det blev så i alla fall fast jag tänkt mig annat. Konstigt nog så blev jag helt plötsligt bra och som vanligt igen.


Tur det för på söndagen skulle vi ha vägmöte hos mig och AMV och Gubben kom tidigare och AMV och jag gjorde mackor och fixade lite. Det kom faktiskt 12 personer och med en by med bara 8 st fast boende så var det rätt många i alla fall och det var riktigt kul att träffas.


Så det har blåst och så kallt det har varit den här veckan. Måndagen var jag inne hela tiden. Jack och jag gick en sväng men det var bara att gå in igen och elda i kaminen. 

Jag tog itu med att göra en ny skylt till bakstugan och fixade en present till Gulliga Susanne. Det tog minsann hela dagen.

 

och det blåste och så blev det hagel och lite snö. Vilken trist vår och allt jag skulle göra ute blev inte av.

 

Inte ens katten ville gå ut på flera dagar och sjön har inte gått upp ännu bara en liten bit vid åmynningen och den blir större.

Nere vid sjön hade vattenkokaren blåst iväg fast den är så tung och som vanligt låg det hinkar och annat överallt. Tur att jag inte tagit ut hammocken för då hade den väl blåst iväg till skogen.


I går var det bättre och jag gjorde mig färdig för att kratta. Det är massor med sorkskador, gräs och mossa är lösa från marken och buskar ar avätna. 

Broder B ringde och när han gått ut med hunden fick han se att ett fönster stod på vid gavel i en av sommarstugorna och en dörr stod öppen. Det blev att fara dit och titta och sedan ringa ägarna och tala om vad som hänt. Det var inte så farligt, bara vinden som dragit upp ett fönster som inte varit påhakat.

 

Jack och jag tog morgonpromenaden och tittade på sjön som gått upp en liten bit.

 

I morse åkte Kinabror och Jack till Skåne och blir borta några veckor. Det blir konstigt för det blir inte lika kul att äta ensam och skogspromenaderna blir inte lika roliga utan Jack. 


Ser på trädgårdsprogam på tv och som vanligt så är det från Skåne. Varför är jag så dum så jag håller på att odla och stöka med blommor och grönsaker här där ingenting växer och hinner bli. Jag har i alla fall struntat i tomater iår. Jag tog fram mina gyckelblomster ur källaren och satt dom i växthuset. Få se om dom växer till sig. 


Dagens ord: Även där gör jag fel, varför försöka odla där ingenting hinner växa.





Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards