Direktlänk till inlägg 5 maj 2022

BESVIKELSE

Av Anita - 5 maj 2022 08:56

I förra torsdagen fick jag fjärde vaccinationssprutan och oj vad jag blev dålig. De tidigare tre har gått bra men nu fick jag ont i armen, svullen och gjorde ont minsta jag rörde mig. Natten blev inget sovande och inte hjälpte det att det blåste utanför. Skit. 


Fredagen for Kinabror, DansBritt och jag på lunch till Älggårdsberget men jag hade ingen matlust och när vi kom hem somnade jag på soffan och sov i flera timmar. Ute stormade det så allt som skulle göras ute blev ju inte av förstås.

 

Så tur var så hade jag sällskap av Jack. Han låg med mig i soffan och vi somnade och snarkade. 


Sista april och det blåste som sjutton och jag skulle vara nere på Håsjögården och hjälpa till med sista april festen men jag låg som en padda helt utslagen i soffan så det blev ingenting men vid niotiden på kvällen kände jag mig lite bättre.

"Ljuset i mörkret" på andra sidan sjön hade tänt en stor fin brasa och vinden hade mojnat .

 

Jag gick ut och det var så fint den kvällen. Orrarna spelade på sjön och en uggla for över gården och brasan brann på andra sidan sjön. Det blev så i alla fall fast jag tänkt mig annat. Konstigt nog så blev jag helt plötsligt bra och som vanligt igen.


Tur det för på söndagen skulle vi ha vägmöte hos mig och AMV och Gubben kom tidigare och AMV och jag gjorde mackor och fixade lite. Det kom faktiskt 12 personer och med en by med bara 8 st fast boende så var det rätt många i alla fall och det var riktigt kul att träffas.


Så det har blåst och så kallt det har varit den här veckan. Måndagen var jag inne hela tiden. Jack och jag gick en sväng men det var bara att gå in igen och elda i kaminen. 

Jag tog itu med att göra en ny skylt till bakstugan och fixade en present till Gulliga Susanne. Det tog minsann hela dagen.

 

och det blåste och så blev det hagel och lite snö. Vilken trist vår och allt jag skulle göra ute blev inte av.

 

Inte ens katten ville gå ut på flera dagar och sjön har inte gått upp ännu bara en liten bit vid åmynningen och den blir större.

Nere vid sjön hade vattenkokaren blåst iväg fast den är så tung och som vanligt låg det hinkar och annat överallt. Tur att jag inte tagit ut hammocken för då hade den väl blåst iväg till skogen.


I går var det bättre och jag gjorde mig färdig för att kratta. Det är massor med sorkskador, gräs och mossa är lösa från marken och buskar ar avätna. 

Broder B ringde och när han gått ut med hunden fick han se att ett fönster stod på vid gavel i en av sommarstugorna och en dörr stod öppen. Det blev att fara dit och titta och sedan ringa ägarna och tala om vad som hänt. Det var inte så farligt, bara vinden som dragit upp ett fönster som inte varit påhakat.

 

Jack och jag tog morgonpromenaden och tittade på sjön som gått upp en liten bit.

 

I morse åkte Kinabror och Jack till Skåne och blir borta några veckor. Det blir konstigt för det blir inte lika kul att äta ensam och skogspromenaderna blir inte lika roliga utan Jack. 


Ser på trädgårdsprogam på tv och som vanligt så är det från Skåne. Varför är jag så dum så jag håller på att odla och stöka med blommor och grönsaker här där ingenting växer och hinner bli. Jag har i alla fall struntat i tomater iår. Jag tog fram mina gyckelblomster ur källaren och satt dom i växthuset. Få se om dom växer till sig. 


Dagens ord: Även där gör jag fel, varför försöka odla där ingenting hinner växa.





 
 
Göran

Göran

5 maj 2022 10:01

Jobbigt att du blev dålig av sprutan. Jag har tagit tre så här långt o inte märkt några biverkningar. Så vi får väl se hur det går när det blir dags för nr 4. Blåst har det gjort o gör här med. Termometern säger att det är ganska skönt ute men vinden kyler nåt hemskt.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Amisa

Amisa

5 maj 2022 12:45

Appropå dina visdomsord så tänker jag att det är vackert att du är optimistisk och hoppfull när du odlar. Vem vet, en vacker dag kommer dina frön att oväntat anpassa sig till miljön, ta sig och växa sig stora och starka?

Jag har aldrig sett orrar spela, bara hört det på radion. Jag skulle gärna vilja uppleva det i verkligheten, det måste vara en häftig upplevelse!

Jag hoppas att du nu mår bättre igen efter sprutan och blir ditt vanliga livliga jag! Önskar dig allt gott, kram!

http://min-inre-vagvisare.bloggagratis.se

 
Soldansaren

Soldansaren

5 maj 2022 13:34

Jag har bara tagit tre sprutor men blev så sjuk av den sista att jag riktigt bävar för den fjärde; feber och magsjuka som höll i sig i fem dagar.

Jag tror också som Amisa,att det är något hoppfullt i att odla. Du vägrar att lägga dig för Makterna och det är bra.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

5 maj 2022 18:39

Vad synd att du blev så dålig av sprutan men det gick ju som tur var över relativt snabbt. Jag kände också mer av den fjärde sprutan än av de tre första men jag blev inte lika påverkad som du. Jag fick min i början av februari så jag skulle inte bli förvånad om de vill ge mig en femte snart. Men förhoppningsvis blir det inte så.
Vädret har inte varit något vidare men nu kommer det i alla fall lite varmare vindar. Jag hoppas att det håller i sig. Jag förstår att du saknar Kinabror och Jack. Det blir ett roligt återseende om några veckor.

http://ibod11.com

 
Ingrid

Ingrid

6 maj 2022 12:50

Jag kände inte alls av spruta nr 4, men det är många som säger att de blivit dåliga efter den. Du kanske fått något annan sorts vaccin den fjärde gången.
Snygg skylt du gjort!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards