Alla inlägg den 6 maj 2022

Av Anita - 6 maj 2022 06:39

  

I går morse vaknade jag kl 5. Det var då Kinabror och Jack skulle ge sig av till Skåne, den långa vägen på över 100 mil. Morgonen var fin. Lommen ropade ute på sjön och orrarna spelade. Så tidigt så kastade solen sina första strålar på ånäset men sjön har inte gått upp, bara en liten bit utanför mig.


Jag kunde äntligen börja kratta lite grann. Ris överallt och så har sorkarna gjort gångar i mossan så det lossade massor med mossa. Annars hade jag inte tänkt att kratta nu på våren men nu var jag ju tvungen. Solen var varm och skön och det blåste inte. 


Nu när alla ställen har både blåsippor och vitsippor så har i alla fall krokusen kommit upp i kallhålet Fisksjön, platsen där vintern aldrig verkar ta slut.

 

Så kom Gamle A som han alltid gör på torsdagar och vi satt på verandan och drack kaffe och pratade.

 

Strax efter kom DansBritt med en kartong med räkmackor. Vilken fest det skulle bli men först så skulle vi till skogs och ropa vårskriket. 

Vi gick gamla Fisksjövägen och tog oss uppåt berget men åldern tar ut sin rätt så vi klättrade inte upp på de högsta berget utan stannade en bit upp. Där växte det en hel del murklor men dom har vi slutat plocka.

Nåja, vårskrik var det.

 

Vi får se hur det går. Den lilla videon vet jag inte om den funkar för jag har aldrig försökt lägga in någon sådan på bloggen förut. Vi får se. Vi skrek i alla fall både högt och ganska fult men ett skrik är ett skrik.


  Så gick vi hem och mackorna smakade gott och vi såg på Robinson och hade det skönt. Så pratade vi med Kinabror och han hade precis kommit fram till Helsingborg. Då kunde man dra en lättnadens suck för jag är alltid orolig när någon av de mina är ute på vägarna.


En ny dag gryr och solen skiner.

 

Nu är det nog ganska nära till att isen försvinner. Ett säkert tecken är när isen börjar bli mörk och blå och idag ser den så ut. Må den snart gå bort. Nollgradigt men det lär väl bli varmare framåt dagen.


Dagens ord: Nu får det banne mig bli vår någon gång.


Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards