Direktlänk till inlägg 6 maj 2022

VÅRSKRIKET 2022

Av Anita - 6 maj 2022 06:39

  

I går morse vaknade jag kl 5. Det var då Kinabror och Jack skulle ge sig av till Skåne, den långa vägen på över 100 mil. Morgonen var fin. Lommen ropade ute på sjön och orrarna spelade. Så tidigt så kastade solen sina första strålar på ånäset men sjön har inte gått upp, bara en liten bit utanför mig.


Jag kunde äntligen börja kratta lite grann. Ris överallt och så har sorkarna gjort gångar i mossan så det lossade massor med mossa. Annars hade jag inte tänkt att kratta nu på våren men nu var jag ju tvungen. Solen var varm och skön och det blåste inte. 


Nu när alla ställen har både blåsippor och vitsippor så har i alla fall krokusen kommit upp i kallhålet Fisksjön, platsen där vintern aldrig verkar ta slut.

 

Så kom Gamle A som han alltid gör på torsdagar och vi satt på verandan och drack kaffe och pratade.

 

Strax efter kom DansBritt med en kartong med räkmackor. Vilken fest det skulle bli men först så skulle vi till skogs och ropa vårskriket. 

Vi gick gamla Fisksjövägen och tog oss uppåt berget men åldern tar ut sin rätt så vi klättrade inte upp på de högsta berget utan stannade en bit upp. Där växte det en hel del murklor men dom har vi slutat plocka.

Nåja, vårskrik var det.

 

Vi får se hur det går. Den lilla videon vet jag inte om den funkar för jag har aldrig försökt lägga in någon sådan på bloggen förut. Vi får se. Vi skrek i alla fall både högt och ganska fult men ett skrik är ett skrik.


  Så gick vi hem och mackorna smakade gott och vi såg på Robinson och hade det skönt. Så pratade vi med Kinabror och han hade precis kommit fram till Helsingborg. Då kunde man dra en lättnadens suck för jag är alltid orolig när någon av de mina är ute på vägarna.


En ny dag gryr och solen skiner.

 

Nu är det nog ganska nära till att isen försvinner. Ett säkert tecken är när isen börjar bli mörk och blå och idag ser den så ut. Må den snart gå bort. Nollgradigt men det lär väl bli varmare framåt dagen.


Dagens ord: Nu får det banne mig bli vår någon gång.


 
 
Göran

Göran

6 maj 2022 07:44

En mkt äldre arbetskamrat lärde mig för länge sen att det är nyttigt att skrika då och då. Särskilt om man är arg, ledsen, frustrerad. Man ska ta i precis allt man kan, sa han. Ända från tårna. Och sen skriker man tills det känns bättre. För det gör det förr eller senare, sa han. Och jag håller med för jag har provat själv några gånger även om jag inte har nån tradition med vårskrik.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Amisa

Amisa

6 maj 2022 11:33

Så underbart befriande med ert vårskri (särskilt när jag vet hur frustrerad du är över vintern som aldrig tycks ta slut)!

Ha en härlig dag i vårsolen!

http://min-inre-vagvisare.bloggagratis.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

6 maj 2022 15:54

Nog hördes det vårskriket bra och nu har ni nog fått våren att skynda hit :D Vad fint det är med krokusar som tittar fram. Isen på Storsjön är också mörk och med massor av sprickor så kanske får vi islossning samtidigt. Det är verkligen dags nu.

http://ibod11.com

 
Lena i Wales och Spanien

Lena i Wales och Spanien

7 maj 2022 08:53

Nu verkar äntligen våren kommit till dig också.
Jag gläds med dig, precis vad du behöver.
Hörde vårvrålet på fb.
Trevlig helg!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Anki

Anki

7 maj 2022 09:12

Det vårskriket hördes verkligen vida omkring ... härligt!
Så skönt att våren kommit till Fisksjön på allvar!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Åke

Åke

7 maj 2022 14:38

Men så vackert 🙏 Vårskriket var tänkt idag… men nordan drog in igen 😥 I fredags talades Robert och jag vid… nu plötsligt händer det 🤗 Jag återkommer om tid till veckan 👍

http://www.nacka144.se

 
Soldansaren

Soldansaren

8 maj 2022 21:48

Nu kommer våren, när ni har skrikit så bra på den!

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards