Direktlänk till inlägg 25 juli 2012

ÄNTLIGEN LITE VÄRME

Av Anita - 25 juli 2012 13:42

 

Med värmen börjar blommorna så smått slå ut. Den första lilla utslagna blomman av grekisk lövkoja får sätta bo i ett gammalt snapsglas och stå på kommoden bredvid sängen. Den här blomman doftar förföriskt under natten och jag känner doften när jag somnar och förhoppningsvis ger den mig fina drömmar.


 

Äntligen har min gula ros slagit ut och den är ny för året och jag tycker väldigt mycket om gula rosor.


 

Jag vet inte riktigt vad jag ska börja för de sista dagarna har det varit om möjligt mer äventyrligt än vanligt i Paradiset Fisksjön.


Mitt på dagen dök en gammal barndomsvän som kallades för Ninni upp. Hon stannade inte länge men vi hann i alla fall prata lite om vår hemliga klubb och hur det var i vår ungdom. Kinabror som också var med i samma gäng hade minnen att bidra med han också och vi kom överens om att jag och AMV ska åka och hälsa på så vi får prata en hel dag om våra roliga minnen.


Så blev det dramatik. Grannen snavade på tröskeln och ramlade omkull. Kinabror och sonen var in och hjälpte till att få upp honom för han väger åtskilliga kilon. Hemtjänsten kom, sköterskan kom och till slut ambulansen och han for till sjukhus med ett troligt benbrott.


Så efter klockan 18 kom två till av mina skolkamrater och för första gången var det möjligt att sitta ute i min myggpalveljong. Där satt vi rätt länge och pratade om allt. Så kom broder B med sina nya gäster, en kille som är keramiker och hans fru. Vi knökade in oss alla i myggpaveljonen och fikade.


Sedan for en del ut på sjön och jag hade de vanliga sysslorna ni vet. Ta reda på tvätt och disk och försöka stöka undan lite grann.


När jag stod och hängde tvätt och det började mörkna fick jag höra ett förfärligt oväsen på vägen. Någon kraxade och skrek och morrade, ett förfärligt ljud. Jag blev rädd och tänkte att det var katten Oskar som blev anfallen så jag sprang upp på gräsmattan och skrek allt jag kunde.

Då får jag se ett djur som springer iväg, en rund sak. Den kutar över gården och bort mot Sundsvallsbornas hus.

Nu så här i efterskott tror jag att det var två grävlingar som hade slagsmål men Oskar var borta så vi letade honom och ropade.

Till slut kom han i alla fall in helt oskadd.


 

Nu blommar älgörten för fullt och åkrarna är fulla av doftande blommor. De doftar och smakar lite bittermandel.

Jag tappade upp min älgörtsdricka som har stått och dragit i några dagar.


 

Så kom min trevliga tremänning Gun med man och sin pappa som är över 90 år men med en klar hjärna och glatt humör. Ser ni vilket härligt hembakt fikabröd hon hade med sig. Vi satt länge och pratade och pratade och Gun och jag skulle kunna prata i dagar för vi har liksom samma sort själ. Så roligt är det att dom kommer och hälsar på varje år. Efterlängtade människor.


Idag skulle jag åka och jobba men när jag kom ut så låg det en hund utanför, helt utsliten verkade han. Bara låg där och jag gav honom vatten och han låg när han drack. Det är inte första gången bortsprungna hundar stannar för här. Det händer lite då och då och så började det detektivarbetet med att ringa runt och försöka få reda på vem som ägde den. Efter ett tag fick vi tag på ägaren och han kom och hämtade. Väldigt fin gråhund var det.

 

Sonen och jag tog en promenad och det är inte klokt så allt har växt i sommar. Det är manshögt gräs och älgörter över allt, man bara försvinner i all växtlighet.


Tänkt att jag skulle göra iordning en gammal byrå eller skåp eller bänk eller vad man ska kalla det. Sonen tycker att det är bara något gammalt skit men jag tycker att den är vacker. När den blir skurad och oljad kommer den nog att bli jättefin tror jag. Det har varit en bänk som har används till att laga skor på så på ena sidan har hjulet till skogmakarmaskinen suttit.


Igår kväll tappade jag alldeles orken när jag cyklat ner till kyrkogården och hem. Kom på att jag inte ätit eller druckit något mer än fika på hela dagen. Sådant kan nog straffa sig men det hände så mycket så jag hann inte med riktigt.


Idag är svalungarna flygfärdiga och börja flyga omkring på lite skakiga vingar. Det verkar som om det var fyra ungar i boet så nu är det ett fasligt kvitter och katten Oskar får akta sig för dom jagar och dyker efter honom


Dagens ord: Fort går det inte och bra blir det inte heller.

 
 
Kristina

Kristina

27 juli 2012 09:29

Vilken underbar ros, det är den vackraste rosen , den gula.
Ni har med gott om älgört, jag har kokat te på örten och det blir riktigt gott. Men det är urindrivande så man får vara försiktig.
Ha det gott och go kram!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

27 juli 2012 21:00

Ojojoj... det var som sjutton så händelserikt det är hos dig...
Massor med spännande här och fina bilder också.
Din gula rosen är helt underbar!
Ha en bra helg!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Skatan

Skatan

28 juli 2012 09:50

Du har då dramatik omkring dig ... fast inte bara den här dagen. Fast då förstås var det extra dramatisk med grannen och Oskar och grävlingarna. Vilken fin bild på Micke ... och ja, de andra bilderna också förstås. Du kan fotografera du!

Kram!

http://skatanstankar.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards