Alla inlägg den 18 maj 2013

Av Anita - 18 maj 2013 22:12

 

Så kom den då och med allt på en enda gång, värmen och solen och alla fåglar och fjärilar.


Det sket sig ju med vårskriket som skulle bli den här veckan. Jag har ju inte haft någon röst alls så att skrika har inte alls gått.


Jag som längtat efter solen har ju knappt kunnat gå ut för dels med allergi och flunsa med feber så har jag fått hålla mig inne mesta delen av veckan.


Igår kom dom i alla fall svalorna men min tama svala Iris var inte med. Undrar om hon dött eller bara kommit på efterkälken Hon är ju gammal precis som jag och då är det så lätt att tappa flocken.


Nåväl, den första svalan kom och satt sig i toppen på björken och kvittrade och kurrade så fint men han kom inte och satt i min hand. Det måste väl ha varit en manlig svala som gav sig ro och tid att sitta och vila. Sedan när resten av svalorna kom började dom genast kolla de gamla bona och laga och fixa genast.


De små blå och gröna fjärilarna som ser ut som skimrande siden kom också igår i massor men dom satte sig inte på mina armar som dom brukar. Ingenting är som det brukar nu för tiden.


 

Helt plötsligt blir det så grönt så grönt och björkarna slår ut.


DansBritt kom igår kväll med en lånebil som jag fått låna från mek nr 3 och det känns ju skönt. Nu kan jag fara iväg och handla i alla fall. Jag anar en viss kvinnlig hand bakom det där lånet, kvinnor tänker ju mer.


Idag är det då pingstafton och samma varma och sköna väder.

Lite bättre känner jag mig och lyckas i alla fall dra ihop lite grejor till grovsoporna och göra klar min sockerärthydda.

 

Grannen tjatar om sina potatisar och tycker att jag ska släpa hem en massa jord till honom. Jag gjorde INTE det.


Pratat en stund med en som hälsade på grannen och så kom Sundsvallsborna för att boa in sig i sin stuga och det känns fint att höra ljud bortifrån.

Fåglarna kvittrar som tokiga överallt.


Långt bort mullrar åskan. Tänkte gå ner till sjön och trumma lite och när jag kom ner så ville min trumma inte alls låta. Den bara mullrade nästan likadant som åskan och när jag skulle gå upp för backen och hem kändes mina ben som överkokt spagetti.


Inte kunde jag åka någonstans för jag vill ju inte smitta ner någon med den här förkylningen. Dessutom gör mitt knä ovanligt ont ikväll kanske håller jag på att få väderknä nu när vädret verkar ändra sig.


 

Hör göken för första gången Östergök är tröstergök  och det kan nog behövas när så många och mycket tas ifrån mig, både människor, djur och saker.


Eftersom solen är mildare nu har jag suttit på farstukvisten till solen gick ner bortom ladugården.

Lyssnar med ena örat på eurovisionsslagern och tycker att det är skapligt fina bitar för det är inte så mycket skrik som det brukar. Visserligen har en del killar fruktansvärt fula mössor på sig. Jag hejar på island. Den biten gillade jag.

 

När jag kom in hade en kaktus slagit ut och det doftade vanilj i hela huset, 6 jättestora blommor på en gång.


Dagens ord: Ska man försöka säga något positivt om mig sä är det att jag har gröna fingrar och just nu är dom dessutom bruna av jorden jag grävt i.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards