Alla inlägg den 17 juni 2014

Av Anita - 17 juni 2014 09:38

Så sitter jag här nu och inser att mina planer som vanligt gått i stöpet. Jag har ju faktiskt någon sorts rutin som jag går efter.

Upp och koka kaffe, sitta framför datorn en stund, strosa runt i morgonrocken och faktiskt har mitt morgonkaffe druckits på verandan många gånger i år men nu har det varit skitväder i flera dag.


För mig är inte skitväder regn utan blåst och jesses som det blåst. Iskalla vindar från norr. Undrar hur många träd som ramlat nu? 6 grader varmt ute och regnar men igår regnade det inte.


Jo virrfia tillbaka till där jag var.Under tiden jag fikar så gör jag mina planer för dagen men lika ofta så blir det något annat så också hela helgen. 

 

Sofie Propp kom på lördag och vi gick omkring och tog kort med hennes nya kamera.

Fick besöka av sommargrannar, två präster.

Badade bastu med Datafia utan att doppa oss i sjön. Det blåste så förbaskat och var så kallt.

 

Gick ut i skogen en sväng på kvällen för att se om jag kunde få syn på björnmamman med ungarna men eftersom det blåste så hemskt och träden vek sig och det tjöt och vissladevar det  nog större risk att få ett träd i skallen än att stöta på björn.


Söndag ringde Datafia och ville att jag skulle komma och då åkte jag dit och rensade hennes rabatter.

Sedan följde hon mig hem och klöv ved. Arbetsbyte. Det är grejor det. Hon hatar att rensa rabatter och jag hatar att klyva ved. Perfekt.


Jag blir på så dåligt humör när det blåser. Det viner in genom mitt öppna fönster på nätterna och jag ids inte kliva upp och stänga fönstret utan drar på mig morgonrocken och drar på mig ett täcke till och är förbannad och undrar om det aldrig ska sluta.Nu har det blåst sedan i lördags.

 

Det kommer att bli mycket bär i sommar om inget går alldeles fel. Det är blommor överallt. Till och med åkerbärsblommor är det tjockt av. Det är mina älsklingsbär så det ser jag fram emot.

 

Under storgranen är det alldeles vitt av smultronblommor och röda smultron på strå kan man minsann leva med att mumsa på.


 

Skogen mellan mitt hus och vägen är översållad med blommor. Först var det skogsstjärnorna och nu har ekorrbäret slagit ut och fullkomligt översållar marken med sina söta blommor och när dom blommat ut så kommer skogskovallen att färga marken gul med sina oansenliga ljusgula blommr men tillsammans blir det en vacker blandning.


Nu kom jag ur spår. Som sagt. Planer på att klippa gräs och rensa potatisland och stöka ute är ju väck. Att göra en rabarberpaj kan man kanske börja med för troligen dyker det väl upp någon frampå dagen som vill fika.


Igår var jag iväg och hälsade på grannen på sjukstugan eller äldreboende som man kan kalla det kanske. Han verkar ha det bra där men ger hela tiden goda råd om potatisen och hur Kinabror och jag ska bära oss åt med dom.


Nu känner jag att jag börjar bli ganska tråkig. Mitt goda humör som jag faktiskt fått till sedan jag blev ledig och det blev vår känns som bortblåst just nu. Imorgon ska vi ha meditationsgruppen i alla fall och min plan var att vi skulle vara borta på Stedesbacken i mitt tält men som sagt. Jag har en plan B också. Det får i så fall bli här framför braskaminen i rummet.


Snorig börjar jag bli också och jag skulle haft ett par nya regnbyxor och ett par hela gummistövlar så hade man ju i alla fall kunnat vara ute i regnet.

 

Rosen som jag hämtat på en gammal fäbovall blommar och doftar så gott. Får väl plocka in en bukett till midsommar. Ha nu en bra dag så gott det går alla mina bloggvänner.


Dagens ord: I detta klimat måste man alltid ha en plan B.och kom inte och säg. Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder. Det är att attans skitsnack.Visst, skoteroverall med regnrock utanpå kunde man ha men då orkade man ju inte röra sig.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards