Alla inlägg den 8 juni 2014

Av Anita - 8 juni 2014 09:22

 

Vaknade igår morse och kände doften av syren smyga in genom det öppna fönstret. De vita syrenerna hade slagit ut.För många år sedan tog jag en liten planta på semesterhemmet i By.

Nu har den växt sig stor och iår har den massor med blommor.


Låg och minns mitt 60-tal och allt härligt som livet hade att bjuda på då. Dansbanan i By, solandet på klipporna. krocketspel och båtutflykter och boende i  det blommiga tältet och lägereldar och pussar av fina killar.  Då var livet enkelt att leva.Alla känslor låg utanpå, man var dökär och döolycklig om vart annat.


På tal om minnen. Igår var det 50 år sedan vi gick ut 9-an i Kälarne och vi hade klassträff i fredags.Vi,n första klassen som fick gå 9 år. Det kallades inte grundskola då utan enhetsskola. Vi kom till en nybyggd skola, nya duktiga lärare och spritt nya läroböcker. Den bästa av tider.


Vi har ca 90 som gick i samma klass fast uppdelt i tre klasser. Nu kom det i alla fall nästan 30 stycken. Stämningen blev genast uppsluppen och vi började dagen med att dricka skumpa. Några fick berätta om hur livet blev efter att vi slutat skolan.

Det var en härlig, solig dag och det var marknad och annat kul i Kälarne.

 

Här är vi på väg att ta en promenad till Ånäset för att äta macka och dricka kaffe. Under promenaden hade vi möjlighet att prata lite med varandra och fnittra och komma ihåg vad som hände..


Tillbaka till skolan och vi gick omkring och tittade på våra gamla klassrum och en del mindes till och med var dom satt. Jag mindes inte just någonting men det klarnade ju när det berättades.


 

Vi var rätt överens om att vi hade en bra skola och att vi levde i en bra tid. Jobb fanns att få dagen efter att man slutade skolan även om det kanske inte blev det man drömt om. Många sa att dom fått de jobb dom skulle velat ha och att dom skulle välja samma på nytt.


Jag min idiot som alltid velat vara ute och suttit på kontor i hela mitt liv och våndats kan ju känna att jag kastat bort 40 år av mitt liv på meningslöst jobb som inte ens gett en vettig pension men skit samma. Nu gäller det att leva för fullt när man kan och har friheten.


Nåja åter till klassträffen. Vi åt en jättegod middag, vi hade frågesport, vi pratade och skrattade och bestämde att vi skulle ha nästa träff om 3 år. Man kan inte vänta för länge i vår ålder. Tyvärr fanns det ingen dans eller annat kul att göra efter klockan 20 på byn så det blev en rätt tidigt kväll mot förra träffarna.


Tänk, jag tycker att  många av klasskompisarna är ganska ungdomliga och snygga fortfarande faktiskt och för varje träff tycker jag att vi har trevligare och trevligare. Härliga människor faktiskt.


Ja, så var det det där med svartfötter. Det var det som slog mig med fasa när jag låg i sängen och råkade se min ena fot. I fotsprickorna på hälarna har den svarta jorden fastnat och jag som ska till  fotvårdaren på måndag. Hur ska hon få bort det och vad ska hon tycka. Ja ja det blir så när man går omkring barfota och trampar i jorden hela dagarna.


Idag regnar det och jag sitter i morgonrocken fast klockan än 10 på morgonen. Pratat i telefon med stockholmsAnders och med Datafia och med grannen, druckit kaffe och funderat lite på hur jag ska hinna med det jag tänkt innan tisdag för då drar jag igång växtfärgningen och det finns massor att göra innan dess. Klippa gräs, förbereda nere vid sjön och jag kan inte räkna alla grejor som jag ska göra innan dess så det känns lite stressigt nu.


Dagens ord: Man tror att människor ändrar sig med åren men när man hör rösten och fnittret så inser man att innanför skalet är man på något vis 16 år fortfarande.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards