Alla inlägg den 15 september 2014

Av Anita - 15 september 2014 09:38

 

Inte ska ni tro att jag ska skriva om valet för det ger jag då sjutton i. Det är så många som pratar och skriver om det så det räcker och blir över.

Hur det än blev så blir det säkert inte bättre åtminstone inte för oss här på landsbygden. Det blir väl som vanligt indragingar och sämre och sämre vägar och dyrare och dyrare bensin.


Nej nu lämnar vi det där. 

Idag känns det liksom motigt.

 

Sitter här med min kaffekopp och har lite ont överallt. Det är ingen ide att jag räknar upp varför men kort så är det långa promenader och lingonplockning och släpning av skottkärror full med rat och en massa annat tjafs.


Köket ska vi inte ens gå in i just nu för då blir jag sur. 

Nä nu attan ska jag väl börja från början.

Lördagen kom Datafia och vi gick bort till Kinabror en sväng. Sedan for vi ner till henne för jag skulle hjälpa till med att leta efter en nyckel som kommit bort. Jo då den kom till rätta till slut. 

Jag vandrade hemöver för jag vågade vara på vägen för idag är det köttdelning så älgjägarna är inte efter vägen.


Så blev det middag hos Kinabror och så stökade jag i trädgården.


Igår var det lite mer molning och jag stämde mig för att plocka lite lingon. Då kom AMV, gubben och dottern med man och deras fantastiska märkliga dotter Ronja.


Lilla Ronja är en så speciell liten person och hon hjälpte mig att koka lingonsylt och det gjorde hon med bravur. Även om hon inte når upp till spisen så kan hon ju stå på en stol och röra i syltgrytan och skumma och hälla på burk. Gick så fint så.


Så kom TuppOla med älgkött. Iår har dom ingen kvarn när dom delar kött så det var till att leta fram köttkvarnen och även då fick jag hjälp av Ronja och det behövdes för då var jag tvungen att inte svära så förbannat. Det gick inte alls bra. Det fastnade och fastnade och jag fick skruva isär hela skiten flera gånger och rengöra. Bråttom hade jag också för jag hade bestämt med en kompis att fara på bio och se "Medicin".


Som tur var så blev jag bjuden på middag nere i husvagnen hos AMV så där vann jag lite tid.


Nåja till slut var det klart och jag lämande allt på köksbordet och for iväg

Det var en rolig och trevlig film så den kan ni se om ni vill ha trevligt en stund.

. Tänkvärd också. Handlade om en kvinna i 40-årsådern som blivit lämnad med två barn. Mannen hade hittat en yngre men när hon hittade en yngre man blev det ett förfärligt liv. Rolig var den i alla fall. Se den.


Så nu sitter jag här och som sagt känner mig rätt slö och ute i köket väntar massor med disk både efter syltkok och malning och jag vill egentligen inte kasta mig över det. Därför sitter jag här i morgonrocken och skriver en massa strunt för att skjuta upp diskandet.


Utanför i rönnbuskarna härjar trasten för fullt och snart är alla rönnbär borta och fågelmagarna är fulla med bär. 

Det har inte varit frost ännu men nu är det nära så egentligen skulle jag börja ta in alla pelargoner åtminstone till växthuset. Till granngubben ska jag också idag och så ska jag gära älgbiff som brorsan och jag ska mumsa på.


Vilket dåligt inlägg det här blev och inga bilder har jag heller. Nåja  bara för det lägger jag ut bilden på söta falkungen innan jag slutar.

 

Undrar om falkarna kommer tillbaka nästa år också. Underligt hur bra dom samsades med dom andra fåglarna. Kanske för att det fanns så mycket sork och råttor och dom var den bästa födan.


Dagens ord: Fort går det inte men bra blir det inte heller.


Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards