Alla inlägg den 30 september 2014

Av Anita - 30 september 2014 22:14

 

Kanske är det sista gången för iår som jag kan hänga tvätten utomhus och få den torr.

Nu när hela september gått kommer det plötsligt en strålande fin dag.


Jag gick ner till växthuset och började fixa med mina pelargoner eller rättare sagt, det som är kvar av dom. Vill gärna rädda så mycket som möjligt eftersom dom är så gamla och unika.. Det tog så gott som hela dagen att ansa och bära in dom i huset. Få se om dom klarar sig.

 

De allra sista rosorna tog jag in och satt på bordet.


Kinbabror och lille Jack har varit här förstås. Jack har sovit gott i fotöljen medan Kinabror har servat sin fyrhjuling.

 

När man går här och plockar in blommorna tänker jag. Överlever dom vintern, hur är det nästa vår? Hur klarar jag vintern? Allt skit brukar ju hånda då.

Nu när man är på dåsidan undrar man om allt ska bli sämre och sämre framöver. Posten som ska dras in, pensionen som kommer att bli lägre och lägre och jag bli äldre och äldre. Skit samma, din jäkla pessimist (pratar för mig själv alltså) den dagen den sorgen.

 

Idag lyser löven som guld. Jag går bort till Kinabror för att äta middag och stigen efter sjön är så vacker med alla granna färger.

 

Kinabrors båt ligger fortfarande i vattnet men jag tror att det är färdigfiskat nu. Tur att han har frysen full med abborrfileer som vi kan smaska på.


Jag ska vara hundvakt till grisnäsan Bob ett par dagar. Pappersbeda och hennes syrra kom med honom och vi skulle kolla om han och lille Jack skulle komma överens.


Lille Jack blev lite rädd för den stora hunden och Bob tyckte att det var mer intressant att bada än att umgås med den lilla valpen.

 

På hemvägen stod älgkon med sina två kalvar och tittade. Det är uppehåll i jakten nu så dom kommer i alla fall att få leva och äta och må gott i två veckor till innan dom blir jagade och dödade.

 

Imorgon händer det två saker utöver det vanliga, båda trevliga men det får bli en annan historia.


Dagens ord: Innan löven faller är naturen som vackrast.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards