Alla inlägg den 19 september 2014

Av Anita - 19 september 2014 09:22

 

Så har jag alltid sagt men kommer INTE att säga det igen.

Lantbrebärarn som nästan alltid kommit i tid genom snö, regn och storm. Ser om någon brevlåda fär full och slår larm. Säkert har dom räddat många gamla och sjuka på ödebygden.


Fick reda på att jag snart måste ta mig 8 km per dag för att hämta posten. Nåja visst är det bra med motion men va faan när det är 30 grader kallt då.


Jag blev så förbannad så jag fick huvudvärk, tänkte att nu får jag väl blodtrycket i topp och får hjärnblödning av ilska. Fast för posten hade det väl varit bara bra. Då hade man ju bara behövt slänga postlådan till skogs.


Kan det vara möjligt att i Sverige idag har man inte råd med postutbäring. Det har ju funnits här sedan 60-talet. Är det här landet fattigare än då. Det är skamligt.


Men det är väl klart. Det ger ju ringar på vattnet och är väl med i den hemliga planen att landsbygden ska avbefolkas. Drar man in lantbrevbäringen på nog många småbyar kan man ju dra in några lantbrevbärare och tjäna några kronor. Arbetslösheten på landet ökar och folk måste flytta.


Man kommer ju också att säga upp lokaltidningen om man inte får den samma dag. Vem vill läsa gamla tidningar. Nog för att vi ses som efterblivna vi som blir kvar . Har hört talas om byar som har flera mil till brevlådan men hade hoppats att det inte var sant. Kommer lokaltidningarna att gå dåligt och ytterligare en spik i kistan för landsbygden är ispikad.


Telefonen har man klippt på många byar och det är väl bara en tidsfråga tills dom kommer hit och stänger av här också.


Vi har haft lantbrevbäring som fungerat i minst 50 år men tydligen är Sverige ett fattigt land men inte tyckte jag att det märktes i Stockholm när vi var där härom dagen. Där kör det omkring nya fina bilar på plana bra vägar och handeln blommar.


Här har vi Sveriges dyraste skatt och eftersom vi måste köra bil vart vi än ska så blir bensinkostnaderna skyhöga och tydligen tänker dom höja ännu mer, för som politikerna säger, vi ska åka med andra färdmedel. Vilka då????


Hela Sverige ska leva vilket förfärligt hån och vilken dubbelmoral.

Nu sitter jag här och glor ut genom fönstret och känner mig rätt förföljd. Det som gör mig mest ilsken är att det bara blir sämre och sämre. Att man ska ha alla människor till stan.


men det ska jag säga JAG FLYTT INTE

Postverket som jag satt så högt har sjunkit som en sten för mig.

Det är en skam för landet att man inte tycks ha råd ens med posten längre och att inte en enda politiker ids sätt ner foten och protestera. Där ser ni. Spelar ingen som helst roll vilken politik vi har. Finns ingen som bryr sig om annat än makt och pengar. Att det sitter människor överallt på landet och försöker klara sig skiter man i.


Fy fan vad jag är förbannad och vad jag ska härja och bråka Ge er på det. Inte bara för min skull utan för alla gamla och sjuka som man drar in posten och telefonen för.


Tänk om jag inte hade friska ben och en bil. Skulle jag få vara utan post då? Hur har man tänkt? Förmodligen skiter man i vilket.

 

Dagens ord: Nu faan har det minsann gått troll i Svenska välfärden. Skammen att det ska vara sämre än för 50 år sedan.  

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards