Alla inlägg den 16 september 2014

Av Anita - 16 september 2014 21:20

 

Medan dimman ligger som en slöja över sjön och över land sitter vi i vardagsrummet och ser på en Åsanissefilm som jag inte sett förut. Mustaschen skrattar lika gott som jag. Tänk alla dessa härliga uttryck "Sarons ros och och lilja". Det finns ingenting som liknar dom. För att inte tala om den härliga Sjökvisten, kärlekskrank och kvinnotörstande som aldrig får tag i någon att ge sina bröllopskonfekt av bästa slag till. Nog är det härligt.


Idag har varit en gubbdag och så härligt det är att det finns gubbar som kommer och hälsar på. Hur skulle Fisksjön vara utan alla gubbar.


 

Nu har dimman lättat och det blev plötsligt så varmt och skönt. Gubbarna for och så kom nästa Gubbe. Gamle A och vi fikade och pratade och satt ut och tittade på sjön och på mina blommor.

 

Egentligen skull jag börja ta in blommorna nu för frosten väntar bakom hörnet.

 

Samtidigt näms jag inte för nu blommar dom som vackrast och när jag ligger i min hammock och latar mig så är det fint att vila ögonen på blomsterprakten.


Jag har stängt fönstret i sovrummet nu för nätterna är kalla, men det känns inte alls bra för jag vill ha nattens ljud inne hos mig och den fuktiga nattluften är skön att andas, men lilla rädda katten fryser så jag får väl ha stängt.


I går började jag dagen med att diska allt  efter söndagens syltkok och köttmalning och det tog ganska lång tid. Så kom Kinabror och Snickarmagnus och Datafias gubbe och dom blev kvar ett tag. Vad mer. Jo en promenad efter stranden och lite plock ute med blommor och sånt.


Så tog jag fram lite köttfärs från älgen och gjorde biffar med lök och kantareller, sås och mina nyupptagna potatisar.

Kinabror kom och när vi skulle till att äta kom en bekant och även han fick sätta sig till bord för att smaka hösten mat. Jag lagar alltid lite mer mat än vad som är nödvändigt på utifall vi blir flera.

 

Framöver kvällen åkte Kinabror och jag ner till Datafia och hon och jag vi gick bort till en gubbgranne som lovat oss äpplen. Det finns faktiskt ett och annat äppelträd i byn men inte här uppe i Fisksjön där västanvinden nog är för kall för sådana läckerheter.


Ja sedan gjorde vi lite yoga och åkte hem till mig för att se på "Det okända." Ja då var dagen slut och jag var rätt trött.


Idag hade Kinabror har fått tag i lite älgkött och vi åkte ner till byn för att få hjälp med att stycka köttet. Där nere vid kyrkan är det så fint den här tiden, nej föresten alltid.

 

Fridfullt och vackert och på andra sidan vallviken ligger en fin liten ö. Jag vandrade omkring lite grann medan köttet blev klart. Så tog vi och for hem och stoppade i frysen och så åkte vi iväg till Kälarne och åt pizza. Vi skulle hem och mala och kände inte för att laga mat. På hotellet träffade vi Snälle S som jag inte sett på länge.


Hem och malde kött gjorde vi och så kom TuppOla en sväng. Ni hör väl hur det är. Inte sjutton har man trist när man är pensionär.


Ska försöka komma i säng i skaplig tid ikväll för klockan 5 imorgon bittida åker Kinabror och jag till Stockholm för att hämta hans hundvalp. Vilket äventyr. Hoppas bara att jag kommer upp i tid.

 


Dagens ord: Guld i mun och bly i aslet.


Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards