Alla inlägg den 29 september 2014

Av Anita - 29 september 2014 08:47

 

Kinabrors nye vän, labradoren Jack drar alla till sig. Hela världen är full med klappar och kramar och lekar för den här lille krabaten.


I lördags var  det regn och blåst och trist att vara ute. 

Jag var ner till Datafia och drack förmiddagskaffe och sedan åkte jag naturligtvis till Kinabror mest för att krama lille Jack. 

Då kom Sofiepropp och hennes mamma och plastpappa för att titta på gullpojken. Sofie tog massor med kort och hade med sig en leksak som prasslade och som Jack gillade.


Efter en stund kom DansBritt och vi fikade.

Lägger märke till att jag skriver mycket om att vi fikade och så är det nog. Det har alltid varit ett kaffekokande och fikande här i Fisksjön och inte går det någon dag utan fika med vänner, tro inte det.


Nu när den här lilla hjärtemagneten kommit så kommer ännu fler för att hälsa på.

Ja DansBritt stannade och vi åkte hem och gjorde en  korvgryta. Det finns ju så många fina grönsaker att ta till nu och billigt så man får passa på. Kinabror och Jack kom också efter en stund förstås.


DansBritt och jagi började så smått koka salva och vi såg på film och hade en mysig kväll. Vi hoppades på att söndagen skulle bli bättre och att blåsten skulle mojna till söndagens svampplockning.


 

Så blev det också. Lugnt och fint även om det var blött. Klart att Kinabror och Jack skulle med. Det gick så bra och Jack kutade omkring på sina små ben, försökte ta svamp ur korgarna och letade trattisar som han satt i sig. 


 

Vi hittade trattkantareller, rödgul trumpetsvamp och en och annan gul kantarell. Så härligt att leta svamp och man får nästan lite noja och plockar och plockar.


Bäst av allt är ju förstås att få sätta sig uppe på ett litet berg och fika och det tyckte nog Jack också för han for fram som ett tok så mossan flög omkring. Tänk att det är så mycket godare att fika utomhus och en sådan här härlig höstdag känns det bara helt ljuvligt.

 

Så hem och lägga svampen på tork.

Frampå kvällen for Datafia och jag på bio och så var den här helgen slut. Var det inget mer. Jo, AMV och gubben var ju här ett tag också.


Idag är det ruggigt väder igen. Det blåser och ser väldigt grått och regnlikt ut. Jag ska fara och hälsa på fd grannen och laga en lampa på bilen men nu ska jag naturligtvis börja dagen med att dricka lite kaffe. Utan morgonkaffet så kan man ju inte fortsätta dagen eller hur?

  .


Dagens ord: Tänk att en liten hundvalp kan locka till så mycket kärlek bara genom att finnas.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards