Direktlänk till inlägg 13 mars 2016

DET ÄR NU MAN SKA FÅNGA SOLEN

Av Anita - 13 mars 2016 09:21

Har man tur så kan det bli några sådana här fina dagar i mars. Jag lägger allt på sidan och är bara ute. Nu händer det saker i ödsliga Fisksjön.

I förrgår kom DansBritt och vi satt nere vid Kinabrors strand och bara njöt av solen.

 

Den här veckan har Storfiskarn varit här varje dag så också i fredags. Hunden Jack tyckte nog om det för Storfiskarn kastade frisbi till honom och han tumlade om i snön och lekte och njuter. Tänk att få vara en fri hund och bara få leka.


DansBritt och jag tog en promenad på isen och Kinabror stökade med sitt fiske. Dåligt med fisk dock. 

Så kom "Mitt ljus i mörkret" åkande på isen och stannade och pratade en stund och när vi kom tillbaka till Kinabrors strand så hade han tänt eld och börjat grilla korv. Tänk att korv kan smaka så gott.

 

Dimman började glida in över sjön och solen gick i moln och det blev kväll. Kallt är det på nätterna och det är ju väldigt bra för då håller vintern sig till påsk och alla som kommer hit söderifrån kan njuta av vårvintern. Jag må ju också erkänna att trots snö och kyla kan jag stå ut när solen gassar och man vet att om en månad är väl vinterhelvetet över i alla fall. 

 

Så igår så funkade inte min kamera förstås när det fanns mycket att fotografera. Det var nämligen snöskoterträff på sjön och det var massor med skotrar. Dom stannade till nere vid stranden och vi blev bjudna på kaffe. DansBritt kom och Vägbasen med fru kom och satt hos oss i solen och pratade.

Kinabror satt upp jämtlandsflaggan på huset. Det är ju faktiskt flaggdag den 12-de.


Jag träffade folket "Väst i gålan" också som var ute och gick med sina hundar. Ja det var minsann en toppendag som också slutades med korvgrillning. 


 

Idag är det nästa händelse på sjön. Den stora pimpeltävlingen med proffsfiskarna. Dom är många och det kryllar på isen. Dom borrar och borrar och rör sig som myror över isen. Ska väl ut och titta på det så nu måste jag sluta. Det blir en snabb blogg idag. Vem har tid att vara inomhus. Inte jag i alla fall. Nu drar jag ut.


 Dagens ord: Det gäller att passa på när solen skiner. Skit i allt annat. Det finns kvar till en annan gång.

 
 
Ingrid

Ingrid

13 mars 2016 11:22

Hoppas att du får en riktigt fin dag i solskenet och sällskapet av goda vänner.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Bamse31

13 mars 2016 23:44

Den där skildringen lät väldigt trevlig. Det är roligt när nånting händer som är bra. Nu fick jag reda på vad det var för flagga som fanns på en tidigare bild.
Har aldrig sett den förr. Hoppas nu bara att det blir några fiskar kvar åt er som bor vid sjön, så du kan ,har fina fiskfiléer att äta framåt våren å sommaren. Fisketävlingar är egentligen ett rovfiske, man fiskar ju inte för att få mat utan för att ta död på så många fiskar som möjligt .tänk om skulle göra,så vid älgjakten: Älgskyttetävling! Den där grillanordningen ser intressant ut med eldfast under å grillgaller ovanför. Här nere saluför man eldfat, som man kan lägga galler ovanpå för grillning.
Vi får hoppas på solsken fram över påsken. Kram.

 
Åke

Åke

14 mars 2016 11:50

Oj vad jag missat mycket... Men våren kommer successivt nu i alla fall... Ett par grader varmt har vi vid kusten, du har väl några grader kallare... Så mysigt ni har det på stranden :) Ja korv är gott i stort sett alla årstider ute i det blåa rummet ;) Fina bilder till helt underbar text :)

http://www.nacka144.se

 
Ingen bild

marita

14 mars 2016 13:18

Oj vad du har mycket folk runt Dej och alltid händer det nåt. Är nästan lite avundsjuk på Dej.I Närke har vi också haft sol men fortfarande ligger snön kvar.

 
Znogge

Znogge

14 mars 2016 18:00

Grillad korv utomhus är verkligen rena delikatessen :D

http://znogge.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

14 mars 2016 20:08

Åh, vad mysigt det verkar. Sådant där gör aldrig jag. Tror att du har både de värsta och det bästa med vintern hos dig. Här har i alla fall snödropparna börjat sticka upp och ikväll när jag gick hem kände jag i luften att våren är på väg. Snart kommer den.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Korpunge

Korpunge

14 mars 2016 20:54

Himmel vilka härliga vår foton! Nä nu vill jag också ut och grilla korv känner jag! Hur mysigt som helst! Visst är det härligt att det äntligen börjar andas vår igen :)
Ha en riktigt fin och solig vecka

http://korpunge.bloggo.nu

 
TantGlad

TantGlad

14 mars 2016 21:35

Härligt med vårsolen.
Var ute och njut nu......passa på att njuta av denna härliga förvandlingens tid😁

GladKram.

http://tantglad.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 6 maj 13:25

  Vilken vecka vi har haft och så roligt när Sonen och Fjällan varit här. Dom har verkligen fått se både vinter,, snösmältning och sommarvärme på några dagar. Dagar då det ena dagen ligger snö i drivor och hur krokusen sticker upp ur snön bara så ...

Av Anita - Onsdag 1 maj 10:28

  Man tror inte sina ögon. Det är fortfarande mycket snö. Det här har ramlat ner från vedbodtaket. Söndag eftermiddag kom Sonen och Fjällan från Skåne. AMV och Gubben kom en sväng också.   Måndagen regnade det och snöade och haglade men fr...

Av Anita - Lördag 27 april 18:57

  När jag tittar ut och ser hur det snöat inatt blev jag först förbannad men sedan tänkte jag att det här är väl den snö som ska ta bort den gamla snön kanske.  Jag väntar ju på att Sonen och hans Fjälla ska komma. Dom åker från Skåne idag men l...

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards