Alla inlägg den 30 mars 2016

Av Anita - 30 mars 2016 09:15

 

Jag hade glömt hur fort det går när det börjar tina. Mina snöhäxor bara smalt undan och det forsar och rinner i alla bäckar och diken och runt träden är det ringar av barmark. Till och med på en del granar börjar det rinna kåda och det är snart dags att göra kådsalva.

 

Det är mulet och har varit så i några dagar nu. 

Idag åkte Kinabrors son med familj tillbaka mot Skåne och helgerna börjar ta slut.


Igår åkte jag iväg för att jobba lite och sedan var jag till PappersBeda och fick håret klippt och hjälp med lite annat. Hon är som potatisen. Kan användas till det mesta och det är bra att ha en sådan vän att vända sig till. Hon har alltid svar på det mesta.


När jag kom hem åkte jag iväg bort till Kinabror och där var man i full fart med att grilla korv. DansBritt hade också¨kommit och vi blev kvar där några timmar.

 

Det börjar tina lite ute på sjön också nu och bli lite blött på sina ställen men isen är fortfarande tjock.


Frampå kvällen åkte vi iväg ner till Hammarstrand för att äta pizza men först var vi en sväng till TuppOla. Det var ett stort gäng som stövlade in på pizzerian. Alla syskon och en del syskonbarn och barnbarn. 


Sedan tänkte jag sätta mig i soffan och slöa för jag ångrade att jag åt pizza och blev proppmätt men det började bli soligt ute och var en så fin kväll så jag vandrade bort till Kinabror igen och där var alla samlade. På väggen till lilla ladan hängde gäddor till tork. Hundarna älskar torkade gäddor.

 

Förr var väggarna alltid fulla med sådana uppspända fiskar men nu ser man det inte så ofta.

Nåja nog om det. Det är ljust länge och jag gick hem vid niotiden och då var det fortfarande inte riktigt mörkt.


Idag är det mulet och lite grått och jag har legat länge. Inga speciella planer för dagen men jag ska väl göra lite vanliga saker. Tvätta kläder och sånt.

Jag ska ju snart åka till Bollnäs och hälsa på några vänner. Blir där några dagar och det ska bli roligt att komma iväg någonstans och se något nytt efter den här långa vintern då jag inte varit någonstans.


men....det blir inte förrän till helgen. Imorgon blir det läkarbesök. Hoppas jag är skapligt frisk men det vet man ju aldrig förrän efteråt. Jag har i alla fall inte drabbats av någon pest det här året, inga skadade handleder eller knän eller andra skador så jag hoppas att jag är rätt ok.


Dagens ord: Att äntligen få gå på mossa och gräs och inte snö och is blir en ren fröjd.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards